HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenne siirtyy syysaikatauluihin 12.8. – parannamme palvelua ja perustamme uusia linjoja

Jaa

HSL:n joukkoliikenne siirtyy syysaikatauluihin maanantaina 12.8., ja linjat alkavat kulkea tiheämmin kesäkauteen verrattuna. Samalla teemme parannuksia joukkoliikenteeseen: muun muassa uusi ratikkalinja 13 ja Kehä I:n poikittaislinja 554 aloittavat.

Kuvassa raitiovaunu numero 13 ajamassa puiston läpi
Raitiovaunu 13 reitillään Vallilanlaaksossa

HSL:n joukkoliikenne siirtyy syysaikatauluihin maanantaina 12.8., ja linjat alkavat kulkea tiheämmin kesäkauteen verrattuna. Samalla teemme parannuksia joukkoliikenteeseen: muun muassa uusi ratikkalinja 13 ja Kehä I:n poikittaislinja 554 aloittavat.

Ratikka 13 aloittaa, ratikkaliikenne tihenee

Syysaikatauluihin siirtyminen merkitsee tänä vuonna useita parannuksia joukkoliikenteeseen. Kalasatamasta Pasilaan pääsee jatkossa raiteita pitkin, kun uusi raitiolinja 13 aloittaa. Matka Kalasataman ja Pasilan asemien välillä kestää noin 12 minuuttia.

Pikaratikka 15 alkaa kulkea suosituimpina matkustusaikoina kuuden minuutin välein. Muutkin ratikat kulkevat jatkossa lauantaisin 10 minuutin välein aiemman 12 minuutin sijaan.

Lisää muutoksia raitioliikenteessä tapahtuu 2.9., kun Mannerheimintien katutyöt siirtyvät uuteen vaiheeseen.

Bussien aikatauluihin parannuksia, uusi bussi 554 aloittaa

Lisäämme vuoroja useille bussilinjoille niin ruuhka-aikoihin kuin viikonlopuillekin. Muutoksilla haluamme helpottaa joukkoliikenteen käyttöä vapaa-ajan matkoilla ja varmistaa, että bussit kulkevat täsmällisesti eivätkä ruuhkaudu liikaa.

Maanantaina 12.8. aloittaa myös uusi Kehä I:tä pitkin kulkeva bussi 554, joka kulkee Itäkeskuksesta Pitäjänmäen ja Lassilan kautta Westendinasemalle. Bussi yhdistää monia Helsingin ja Espoon aluekeskuksia ja joukkoliikenteen solmukohtia.

Koska koulut alkavat HSL:n alueella jo ennen syysaikatauluihin siirtymistä, lisäämme lähtöjä monille koululaisten käyttämille linjoille. Kirkkonummi ja Siuntio siirtyivät syysaikatauluihin kokonaan torstaina 8.8.

Junat kulkevat jälleen rantaradalla, Tikkurilan ratatyöt jatkuvat vielä

Junaliikenne käynnistyi jälleen Leppävaaran länsipuolella maanantaina 29.7. Syksyllä on luvassa vielä muutamia liikennekatkoja rantaradalla, jolloin korvaamme Leppävaaran länsipuolen junaliikenteen busseilla. Liikennekatkot ajoittuvat pääosin syyskuun viikonloppuihin, ja ne kestävät 1–2 vuorokautta. Kerromme katkosta ja korvaavista busseista tarkemmin myöhemmin.

Tikkurilan ratatyöt aiheuttavat poikkeuksia K-, I- ja P-junille sunnuntaihin 27.10. asti.

Rautatientorin metroasema avautuu 2.9., metroliikenne palautuu normaaliksi kokonaisuudessaan 9.9.

Kesän metroliikenteen poikkeuksissa ollaan jo loppusuoralla. Myllypuron ja Kontulan metroasemat avautuivat 5.8. Keskustan läpi metroliikenne kulkee taas 2.9. alkaen, kun Rautatientorin asema avautuu.

Korvaava bussi 99M kulkee Kontulan ja Mellunmäen välillä 8.9. asti. Mellunmäen asema aukeaa 9.9., minkä jälkeen metro kulkee myös Itä-Helsingissä normaalisti.

Lue lisää metron poikkeuksista HSL:n verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2023 HSL:n toimintakulut olivat 830 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 876 miljoonaa euroa. HSL:n liikennevälineiden kyytiin noustiin vuoden 2023 aikana 344 miljoonaa kertaa, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista.
Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye