Rakennusliike Lapti Oy

Ylöjärvelle nousee uusi päiväkoti Siltatien alueelle – Rakennusliike Lapti Oy valittu KVR-urakoitsijaksi

Jaa

Ylöjärvelle nousee uusi päiväkoti Siltatien uudelle asuinalueelle. Päiväkodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka valittiin toteuttajaksi urakkakilpailun kautta parhailla laatupisteillä. Päiväkoti valmistuu suunnitelmien mukaan kevättalvella 2026.

Lapti ja Ylöjärven kaupunki ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen, minkä myötä päiväkodin toteuttaminen käynnistyy kehitysvaiheella. Siltatien päiväkodin urakkasumma on noin 7,6 miljoonaa euroa. Siltatien päiväkotiin tulee tilat yhdeksälle varhaiskasvatusryhmälle eli 165 lapselle. Päiväkotirakennus on laajuudeltaan noin 2 300 brm².

– Siltatien yhtenäiskoulun viereen nouseva uusi päiväkoti tuo merkittävän lisän lapsiperheiden palveluihin Siltatien laajentuvalla asuinalueella, toteaa Ylöjärven kaupungin sivistysjohtaja Matti Hursti.

Päiväkoti rakennetaan sekä tiloiltaan että tekniikaltaan ajanmukaiseksi vastaamaan erilaisten ryhmäkokoonpanojen ja toimintojen tarpeisiin hoitopäivän aikana. Päiväkodissa jokaisella ryhmällä on omat, muuntojoustavat tilansa. Päiväkotiin toteutetaan tilat myös vaativaa erityistä tukea tarvitsevien lasten ryhmälle.

Päiväkodin keskiössä sijaitsevat yhteinen ruokailutila ja monitoimisali. Monitoimisalia voidaan käyttää monipuolisesti eri toimintoihin kuten liikunnallisiin leikkeihin, peleihin ja muihin motoriikkaa kehittäviin aktiviteetteihin sekä iltakäytössä muun muassa ryhmäliikuntaan. Ruokailutilan ja monitoimisalin voi myös yhdistää yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa sekä päiväkoti että iltakäyttäjät voivat järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Päiväkodin isolla piha-alueella on omat aidatut pihansa ja monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja eri ikäryhmille.

Päiväkodista tulee A-energialuokkaa. Rakennuksessa käytetään uusiutuvia energialähteitä: päiväkodin katolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä, joka tuottaa kesäkuukausina suuren osan rakennuksen sähkönkulutuksesta.

– Kokeneena päiväkotirakentajana tulemme mahdollistamaan lapsille ja aikuisille mielekkään arjen laadukkaassa päiväkodissa. Suunnitelmamme saivat jo kilpailutuksessa parhaat laatupisteet. Tilat ja piha-alue muuntuvat eri toimintoihin ja ovat esteettömiä. Tulemme vielä kehitysvaiheessa hiomaan suunnitelmia tilaajan ja tulevien käyttäjien kanssa parhaiden mahdollisten ratkaisujen löytämiseksi, kertoo Laptin Pirkanmaan aluejohtaja Tuomo Turkkinen.

Lapti on toteuttanut aiemmin useita päiväkoteja, kuten esimerkiksi Soppeenmäen päiväkodin Ylöjärvellä, päiväkoti Nappulaniemen Tampereella ja Pilke-päiväkodin Nokialla. Laptin toiminnassa korostuvat erityisesti panostus laatuun ja osaaminen KVR- eli kokonaisvastuu-urakoissa, jossa valittu toteuttaja sekä suunnittelee että rakentaa kohteen. Lapti onkin valittu toteuttajaksi useissa KVR-urakoissa parhailla laatupisteillä sekä kokonaisedullisimmalla tarjouksella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Hursti, sivistysjohtaja, Ylöjärven kaupunki, 050 680 67, matti.hursti@ylojarvi.fi
Tuomo Turkkinen, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 717 7576, tuomo.turkkinen@lapti.fi

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye