Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Aluehallitus 13.8.2024: Varha tavoittelee positiivista vuositulosta 2025

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) aluehallitus päätti, että hyvinvointialueen vuoden 2025 talousarvio pitää laatia tulokseltaan 44 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Varhan aluehallitus kokoontui tiistaina ensimmäiseen kesätauon jälkeiseen kokoukseensa ja hyväksyi ensi vuoden talousarvion raamit ja laadintaohjeen. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen vuoden 2025 talousarvio pitää laatia tulokseltaan 44 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi muutetun päätösesityksen mukaan niin, että pelastuslaitoksen raamipäätöstä korotetaan miljoonalla eurolla teknisenä korjauksena.

Päätös toimitetaan ohjaamaan lautakuntien, jaostojen ja tulosalueiden työtä talousarvion laadinnassa. Talousarvioraamiin liittyy vielä muun muassa valtion rahoituksen tasoa ja kuluvan vuoden talouden oikaisutoimien toteutumista koskevia epävarmuustekijöitä. Aluevaltuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä hyvinvointialueelle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio, jossa otetaan huomioon hyvinvointialuekonsernin talouden vastuut ja velvoitteet. 

Taloussuunnitelmaa tarkennetaan syyskuussa

Taloussuunnitelman 2026–27 tietoja tarkennetaan syyskuussa, jotta lain edellyttämät alijäämien kattamissuunnitelma ja taloussuunnitelma 2025–27 saadaan muodostettua. Taloussuunnitelma on laadittava siten, että se on tasapainossa tai ylijäämäinen viimeistään toisen talousarviovuotta seuraavan vuoden päättyessä. Hyvinvointialueen taseeseen kertynyt alijäämä tulee kattaa enintään kahden vuoden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamista seuraavan vuoden alusta lukien. Tässä määräajassa tulee kattaa myös talousarvion laadintavuonna tai sen jälkeen kertynyt alijäämä.

Pykälä 259 poistettiin esityslistalta. Muut kuin tässä mainitut asiakohdat päätettiin esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye