Avain

Bert ja kielletty rakkaus -nuortenromaanin sankari rakastuu netissä

Jaa

Ruotsalaisten serkusten Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin kirjoittaman Bert-nuortenromaanisarjan uusin osa Bert ja kielletty rakkaus ilmestyy Nina Mäki-Kihniän suomentamana 16.6.2024. Bert ystävineen on tuttu usealle sukupolvelle: Nuorten humoristista romaanisarjaa on julkaistu jo 1980-luvulta saakka.

Bert Ljungin asiat sujuvat hyvin! Hänen bändinsä, Heman Hunters, on tehnyt ensimmäisen oikean keikkansa ja harjoittelee kuin hullu. Pian voit jopa kuulla heidän soittavan samaa kappaletta! Erään kerran Bert tapaa netissä salaperäisen tytön, joka on sekä kaunis että hauska. He päättävät tavata oikeassa elämässä. Mutta sitten Bert tekee kauhean löydön – löydön, joka uhkaa tuhota kaiken.

Sören Olsson ja Anders Jacobsson ovat kirjoittaneet Bertin päiväkirjoja vuodesta 1987 lähtien. Serkusten kirjoja on myyty yhteensä jo yli 12 miljoonaa kappaletta n. 25 maassa. Kirjojen pohjalta on tehty elokuva Bert – Viimeinen viaton sekä sankarin nimeä kantava Bert-televisiosarja. Kirjasarjan edellinen suomennettu osa Bertin epätoivokirja (Avain) ilmestyi syksyllä 2022. Storytel on julkaissut nuortenromaanin äänikirjana.


Aikaisemmin ilmestyneistä Bert-romaaneista sanottua:


“Päiväkirjamuotoisista Bert-kirjoista saa vahvan todellisuuden tunteen, sillä Bert listaa niin yksityiskohtaisesti urheilutuntien jalkahien lemun, peiton alla piereskelyn kuin tytöistä unelmoinnin ja suuret haaveetkin, että kirjoja lukiessa on helppo kuvitella tirkistelevänsä oikean pojan elämään. Toinen tärkeä syy suosioon on vitsien karnevalistisuus: niissä varhaisnuoret saavat revitellä juuri niillä alueilla, jotka aikuiset haluaisivat siistiä lapsistaan.”
Paula Havaste, HS, 20.12.1996 (kirjasta Bertin tunnustukset)  


teos: Bert ja kielletty rakkaus
alkuteos: Bert och förbjudna kärleken
kirjailijat: Sören Olsson ja Anders Jacobsson
suomennos: Nina Mäki-Kihniä
kustantaja: Avain
ISBN: 9789523045583
sivuja: 320
ilmestymispäivä: 16.8.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rodrigo Soto
Lataa
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye