Osuuskauppa Arina

Osuuskauppa Arina rakentaa maailman pohjoisimman ruoan verkkokaupan keräilykeskuksen Oulun Limingantulliin

Jaa

Automaatioavusteisen keräilykeskuksen rakentamiselle on saatu rakennuslupa ja rakentaminen alkaa syksyllä 2024. Limingantullin Prisman yhteyteen rakennettava keräilykeskus otetaan käyttöön vuoden 2026 alkupuolella. Pohjoissuomalaisten mahdollistama investointi on arvoltaan noin 10,6 M€ ja sen arvioitu työllistämisvaikutus rakennusvaiheessa on noin 20–25 henkilötyövuotta. 

Kuvassa on moderni, vihreän ja mustan värinen rakennus, jonka pihalla on pysäköintipaikkoja ja useita autoja. Rakennuksen edessä on tilava lastausalue.
Tuleva automaatioavusteinen keräilykeskus rakentuu Limingantullin Prisman takaosaan. Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy.

Ruoan verkkokauppa jatkaa voimakasta kasvuaan Oulussa ja sen lähialueilla: vuoden alusta kasvua on noin 50 prosenttia edellisvuoteen nähden. Arina rakennuttaa keräilykeskusta varten Limingantullin Prisman takaosaan noin 1400 neliön lisäosan ja lisäksi käyttöön otetaan jo nyt olemassa olevia varastotiloja. Tuleva keräilykeskus mahdollistaa ruoan verkkokaupan toimitusten tuplaamisen Oulun alueella. 

– Kuten moni asiakkaistamme on huomannut, arinalaiset keräävät verkkokaupasta tilattuja ostoksia aamusta alkaen ja erityisesti Oulussa kysyntä ylittää tarjontamme. Tilausmäärät jatkavat koko ajan kasvuaan, sillä palautteen mukaan asiakkaamme kokevat verkkokaupan helpottavan arkea ja vapauttavan aikaa muille asioille, kuten perheelle ja harrastuksille, toteaa marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso

Automatisoidulla robotiikalla varustettu keräilykeskus työntekijöineen mahdollistaa luotettavat ja nopeat toimitukset asiakkaille Oulun seudulla samalla kun toimituskapasiteetin määrää lisätään. Keräilykeskukseen tullaan keskittämään ruoan verkkokaupan kotiinkuljetustilaukset sekä Limingantullin Prisman noutotilaukset. Muihin alueen myymälöihin tulee yhä jäämään kyseisten toimipaikkojen noutotilausten keräämiset.  

– Vaikka nyt puhutaan automaatioavusteisesta keräilykeskuksesta, on kyse nimenomaan työntekijöitä avustavasta toiminnosta. Robotit tuovat valitut tuotteet nopeasti ja helposti keräilijöiden luo, mutta keräämisen ja ennen kaikkea tuotteiden laadun varmistamisen tekevät yhä arinalaiset. Keräilykeskus tulee tarjoamaan myös uusia työtehtäviä ja mahdolliset lisärekrytointitarpeet selviävät lähempänä keräilykeskuksen avaamista, Polso kertoo.  

Nyt suunnittelussa oleva automatisoitu keräilykeskus tulee olemaan ensimmäinen ruoan verkkokaupan keräilykeskus Pohjois-Suomessa ja samalla pohjoisin koko maailmassa.  

– Pohjois-Suomen suurimman Prisman yhteydessä oleva keräilykeskus tuo parhaan mahdollisen asiakashyödyn, sillä voimme luvata asiakkaille ajantasaisen tuotesaldon. Näin voimme varmistaa, että asiakas saa juuri ne tuotteet, jotka hän on tilannut. Perusvalikoiman tuotteet keräillään robottiavusteisesti varastosta, ja tilausta täydennetään tarvittaessa myymälän puolelta esimerkiksi Ruokatorin ja leipomon tuoreilla tuotteilla, sanoo marketkaupan verkkokaupan kehityspäällikkö Arttu Viholainen

– Meille on tärkeää, että asiakas voi luottaa siihen, että ruoan verkkokaupan kautta tilatut tuotteet on valittu samalla pieteetillä kuin asiakas valitsisi tuotteet itse. Keskuksen automaatioratkaisut ja robotiikka taas auttavat henkilökuntaa, kun aikaa ei kulu myymälää kiertäessä. Myymälässä asioiville asiakkaillemme muutos tarjoaa siten miellyttävämmän ja tilavamman ostoskierroksen, Viholainen lisää. 

Osuuskauppa Arinan keräilykeskushanke vahvistaa S-ryhmän roolia Suomen suurimpana ruoan verkkokauppana. S-kaupat-palvelua kehitetään kaupparyhmässä jatkuvasti ja erityisesti suurempien kaupunkien alueilla kasvavaan suosioon vastataan yhä vahvemmin automaatiolla ja robotiikalla. Tänä vuonna ruoan verkkokaupan keräilykeskukset ovat avanneet jo HOK-Elanto ja Pirkanmaan Osuuskauppa. Myös Turun Osuuskauppa suunnittelee keräilykeskusta toimialueelleen. Kumppanina kaikissa hankkeissa toimii automaatioteknologian edelläkävijöihin kuuluva Swisslog. 

Osuuskauppa Arinan ruoan verkkokauppa:

  • Arina tarjoaa tällä hetkellä ruoan verkkokaupan keräilypalvelua Limingantullin, Linnanmaan, Zeppelinin, Rovaniemen, Kemin ja Tornion Prismoissa sekä S-market Herkussa Oulussa, Ivalossa ja Pudasjärvellä.
  • Tuotteet voi tilata verkkokaupan kautta itse noudettavaksi noutopisteestä, osassa myymälöistä kotiinkuljetuksella sekä Oulun S-market Herkusta ja S-market Ritaharjussa sekä Sale Linnakankaalla Kempeleessä robottikuljetuksena.
  • Tällä hetkellä noin 65 % prosenttia asiakkaista valitsee noudon, 35 % prosenttia kotiinkuljetuksen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Arina on kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat tasavertaisesti lähes 190 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. 3000 Arinalaista tarjoavat marketkaupan, liikennekaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluita noin 180 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea. Arinan asiakasomistajat saavat palveluja käyttämällä hyötyjä keskimäärin noin 575 euroa taloutta kohden vuodessa. Arinan tuotot palautetaan aina pohjoiseen, pohjoisen ihmisten ja alueen hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Arina

Vakava väkivallanteko Kauppakeskus Valkeassa tiistaina 18.6.19.6.2024 11:38:02 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Valkeassa on tapahtunut kaksi vakavaa väkivallantekoa lyhyen ajan sisällä, joista viimeinen tiistai-iltana 18.6.2024 noin kello 21:25. Tilanteessa Kesäkadulle saapunutta henkilöä puukotettiin kauppakeskuksen Kesäkadulla. Valkean järjestyksenvalvojat ottivat epäillyn tekijän kiinni ja S-market Herkun henkilökunta antoi ensiapua uhrille. Poliisi saapui paikalle nopeasti ja ensihoito toimitti uhrin jatkohoitoon sairaalaan. Poliisin antaman tiedon mukaan uhri ei ole hengenvaarassa. Poliisi tutkii tapausta ja Kauppakeskus Valkean johto ja henkilökunta auttavat viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin. Poliisin arvioiden mukaan teon taustalla ovat rasistiset motiivit. Teko ei kohdistunut Valkeaa tai Valkean henkilökuntaa kohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye