Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön myönnettiin 5,5 miljoonaa euroa

Jaa

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset hankesavustuksista, joilla tuetaan kouluissa ja oppilaitoksissa toteutettavaa nuorisotyötä. Avustusta myönnettiin valtakunnallisesti 5,5 miljoonaa euroa 138 toimijalle.

Avustettava toiminta voi olla kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön käynnistämistä tai olemassa olevien toimintamallien ja menetelmien kehittämistä.

Nuorisotyöhön myönnetyn avustuksen tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä, lisätä nuorten hyvinvointia ja viihtyvyyttä, ehkäistä kiusaamista sekä tarjota nuorille turvallisen aikuisen läsnäoloa arkipäivään.

Nuorisotyö vahvistaa koulujen ja oppilaitosten kasvattajayhteisöä ja koulun yhteyttä nuorten vapaa-aikaan. Koulu- ja oppilaitosnuorisotyö tukee nuorten kasvua, itsenäistymistä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä koulun arjessa. Nuorisotyöntekijän ja nuoren kohtaaminen perustuu aina vapaaehtoisuuteen – nuori saa tarvitsemaansa tukea, mutta voi tulla kohdatuksi myös ilman erityistä syytä.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näet aluehallintovirastojen kesällä 2024 myöntämät avustukset alueittain.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 1 793 000 euroa 20 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 632 500 euroa 12 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 330 000 euroa 11 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 660 000 euroa 20 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 1 556 500 euroa 59 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Avustusta myönnettiin 528 000 euroa 16 hakijalle.

Lue lisää

Aluehallintovirastojen opetus- ja kulttuuritoimen myöntämistä avustuksista löydät tietoa aviavustukset.fi-sivustolta.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Kaija Blom, p. 0295 016 265

Mari Kanerva, p. 0295 016 560

Kati Myyryläinen, p. 0295 016 446

Anu Mäkinen, p. 0295 016 316

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Kirsi Kohonen, p. 0295 016 514

Mervi Hotokka, p. 0295 016 594

Lapin aluehallintovirasto

Marja Hanni, p. 0295 017 393

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Elli-Noora Rinne, p. 0295 018 085

Niclas Risku, p. 0295 018 051

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päivi Pienmäki-Jylhä, p. 0295 018 819

Annika Palola, p. 0295 018 817

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Kirsi-Marja Stewart, p. 0295 017 652

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi.

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverken: En sänkning av minimidimensioneringen av personal vid serviceboenden med heldygnsomsorg kan äventyra äldres rätt till service av hög kvalitet15.8.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Social- och hälsovårdsministeriet har begärt utlåtanden om utkastet till regeringens proposition till riksdagen. Propositionen gäller lagen om stödjande av den äldre befolkningens funktionsförmåga och om social- och hälsovårdstjänster för äldre (äldreomsorgslagen). Regionförvaltningsverken har utarbetat ett gemensamt utlåtande om propositionen. Baserat på de observationer som regionförvaltningsverken gjort i sin tillsyn anser regionförvaltningsverken att en sänkning av minimidimensioneringen till 0,6 anställda per klient med största sannolikhet kommer att orsaka brister i klienternas rätt till god socialvård och högklassig service. Sänkningen kan dessutom äventyra klientsäkerheten.

Aluehallintovirastot: Ympärivuorokautisen palveluasumisen vähimmäishenkilöstömitoituksen alentaminen voi vaarantaa iäkkäiden henkilöiden oikeuden laadukkaisiin palveluihin15.8.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle. Esitys koskee ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annettua lakia (vanhuspalvelulaki). Aluehallintovirastot ovat laatineet esityksestä yhteisen lausunnon. Aluehallintovirastojen näkemyksen mukaan vähimmäishenkilöstömitoituksen alentaminen 0,6 työntekijään asiakasta kohden tulee valvontahavaintojen perusteella mitä todennäköisemmin aiheuttamaan puutteita asiakkaiden oikeudessa saada hyvää sosiaalihuoltoa ja laadukasta palvelua, minkä lisäksi vähimmäishenkilöstömitoituksen alentaminen voi vaarantaa asiakasturvallisuuden toteutumisen.

Savon Siivouspalvelu Oy:lle ja sen omistajalle sakot työturvallisuusrikoksesta13.8.2024 12:31:37 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut kuopiolaisen Savon Siivouspalvelu Oy:n ja sen toimitusjohtajan työturvallisuusrikoksesta sakkorangaistuksiin ja vahingonkorvauksiin, koska toimitusjohtaja oli laiminlyönyt velvollisuuttaan selvittää yhtiön käyttämien kemikaalien aiheuttamat vaarat, antaa työntekijöille tarvittavat suojaimet sekä riittävä opastus kemikaalien ja suojainten käyttämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye