Atena

Miltä tuntuu olla 25 vuotta skientologien vankina? Ruotsalainen Mariette Lindstein kertoo uskomattoman tositarinansa

Jaa

Mariette Lindstein (s. 1958) ajautui skientologialiikkeeseen parikymppisenä ja työskenteli sen ytimessä kaksi vuosikymmentä. Hän on aiemmin kirjoittanut kokemustensa pohjalta fiktiivisen Lahko-trilogian, joka on käännetty 11 kielelle. Nyt hän paljastaa ensimmäistä kertaa taruakin ihmeellisemmän tositarinansa.

Skientologia lupaa jäsenilleen henkistä vahvuutta ja menestystä. Lupaukset houkuttelivat myös ruotsalaista Mariette Lindsteiniä, joka sokaistui liikkeestä parikymppisenä. Hänestä tuli nopeasti skientologien valittu, ja hän eteni liikkeessä sen hierarkian huipulle, Kalifornian-päämajaan asti.  

Kultin pimeä puoli alkoi paljastua hänelle jo ensivuosina: työntekijöitä näännytettiin työllä, heitä aivopestiin häikäilemättömästi ja heidät eristettiin heidän omista lapsistaan ja ulkomaailmasta. Päämajasta tuli sen asukkaille painajaismainen vankila, josta Lindsteinin oli paettava. 

Trillerimäinen Pako kultista vie lukijan suljettuun maailmaan, josta harva pääsee pakoon ja josta vielä harvempi uskaltaa kertoa. 

Vaikka kultti jäi taakse, seurasi Lindsteiniä pitkään kultin varjo. Hän epäili mieltään ja ajatuksiaan. Hän tunsi jatkuvaa huonommuudentuntoa. Hän pelkäsi skientologien ankaraa kostoa, ja hän joutuikin vainotuksi ja mm. kyberhyökkäysten kohteeksi. Vasta paluu Ruotsiin, yhteinen aika iäkkäiden vanhempien kanssa, uuden puolison tuki ja lapsen anteeksianto alkoivat saatella häntä kohti luottamusta ja tavallista elämää. 

Harva uskaltaa kirjoittaa 25 vuodesta kultin sisällä ja sen johdossa saakka, mutta Mariette Lindstein kirjoittaa siitä epäröimättä, omakohtaisesti ja koskettavasti. 

Mariette Lindstein antaa mahdollisuuksien mukaan mielellään haastatteluja myös Suomeen, ruotsiksi tai englanniksi.  

Pako kultista – 25 vuotta skientologialiikkeen ytimessä ilmestyy painettuna, e-kirjana ja Satu Paavolan lukemana äänikirjana. Se on arvostelu- ja käsittelyvapaa 21.8. Teoksen on suomentanut Christine Thorel.  

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye