Digi- ja väestötietovirastoon on nimitetty ylijohtajat 2025–2029
Digi- ja väestötietovirastoon on nimitetty ylijohtajat tekemään sujuvaa Suomea 1.1.2025 alkaen. Virasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota ja tarjoaa palveluja eri elämäntilanteisiin. Digitalisaation edistäminen nykypäivän nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä vaatii pitkäjänteistä suunnittelua ja tekemistä.
Digitalisaatio tarjoaa keinoja myös Digi- ja väestötietoviraston oman toiminnan kehittämiseen. Vuonna 2020 toimintansa aloittanut virasto on kehittänyt palveluja, prosesseja, ohjeita ja toimintatapoja valtakunnallisesti toimiviksi. Tällä hetkellä virastossa panostetaan erityisesti asioinnin, asianhallinnan ja palvelutuotannon modernisointiin. Tavoitteena on, että asioiden hoitaminen viranomaisten kanssa olisi kaikille mahdollisimman sujuvaa riippumatta siitä, missä päin Suomea asuu tai asioi.
Digi- ja väestötietoviraston ylijohtajat toimivat pääjohtaja Janne Viskarin alaisuudessa ja ovat viraston johtoryhmän jäseniä. Ylijohtajien virat täytetään viideksi vuodeksi ajalle 1.1.2025–31.12.2029. Kaikkien osastojen ylijohtajien tehtävät olivat julkisessa haussa huhtikuussa 2024.
Pekka Rehn Asiakkaat-osaston ylijohtajaksi
KTM Pekka Rehn on työskennellyt Digi- ja väestötietovirastossa viraston alusta asti. Hän on aikaisemmin työskennellyt yksikön johtajana Väestörekisterikeskuksessa sekä Digi- ja väestötietoviraston Asiakkaat-osaston ylijohtajana.
– Työ DVV:ssä on merkityksellistä, koska palvelemme kansalaisia suoraan heille tärkeissä elämäntapahtumissa. Väestötietojärjestelmä ja sähköisen asioinnin tukipalvelut puolestaan tehostavat laajasti muiden viranomaisten sekä yritysten toimintaa. On motivoivaa jatkaa yhteistä matkaa DVV:ssä myös seuraavalla viisivuotiskaudella.
Timo Salovaara Palvelut-osaston ylijohtajaksi
FM Timo Salovaara on työskennellyt Digi- ja väestötietovirastossa viraston alusta asti. Hän on aikaisemmin työskennellyt asiantuntijana sekä yksikön johtajana Väestörekisterikeskuksessa sekä Digi- ja väestötietoviraston Palvelut-osaston ylijohtajana.
– DVV:llä on tärkeä rooli demokratian toteuttajana, kansalaisten oikeusturvan takaajana ja yhteiskunnan sähköisten palvelujen sekä prosessien mahdollistajana. On ilo ja kunnia jatkaa yhteistä työtä DVV:n palvelujen digitalisoinnin sekä käytön laajentamisen parissa.
Noora Kallio Prosessit-osaston ylijohtajaksi
OTM Noora Kallio on työskennellyt Digi- ja väestötietovirastossa viraston alusta asti. Tällä hetkellä hän työskentelee viraston Lakiasiat-yksikön johtajana. Kallio on aikaisemmin työskennellyt johtavan asiantuntijan tehtävissä Väestörekisterikeskuksessa.
– Olen kiitollinen tästä luottamuksen osoituksesta ja astun innolla vuodenvaihteessa uuteen rooliin. Tuleva tehtäväni tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa DVV:n toimintaan ja sen kykyyn palvella kansalaisia ja sidosryhmiä entistä paremmin. Tartun haasteeseen innokkaana yhdessä osaavan henkilöstömme kanssa.
Digi- ja väestötietovirasto toimii valtakunnallisesti ja työllistää yli 900 henkilöä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Viestinnän päivystys medialle
Mediapuhelin palvelee ma-pe klo 9-16
Kuvat
Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.
Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto
Det lönar sig att göra årsredovisningen i den nya Intressebevakningens e-tjänst15.1.2025 08:30:00 EET | Pressmeddelande
Det är aktuellt för intressebevakarna och de redovisningsskyldiga intressebevakningsfullmäktiga att upprätta en årsredovisning. Den kan nu för första gången göras helt digitalt i Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas nya Intressebevakningens e-tjänst. Sista inlämningsdag för redovisningen som upprättats för 2024 är 31.3.2025.
Vuositili kannattaa tehdä uudessa Edunvalvonnan asiointipalvelussa15.1.2025 08:30:00 EET | Tiedote
Vuositilin laatiminen on ajankohtaista edunvalvojille ja tilivelvollisille edunvalvontavaltuutetuille. Sen voi nyt tehdä ensimmäistä kertaa täysin digitaalisesti Digi- ja väestötietoviraston uudessa Edunvalvonnan asiointipalvelussa. Vuodesta 2024 tehdyn tilin viimeinen palautuspäivä on 31.3.2025.
Tack vare befolkningsdatasystemet är det många saker i Finland som sker så gott som automatiskt i medborgarnas ögon8.1.2025 09:05:00 EET | Pressmeddelande
Finlands befolkningsdatasystem är unikt i världen och har betjänat informationsförsörjningen i vårt samhälle i redan 50 år. Den första versionen av systemet blev klar och började användas i slutet av 1974. Tack vare befolkningsdatasystemet behöver personer som bor i Finland till exempel inte själva lämna sina uppgifter till flera olika myndigheter, utan de uppgifter som registrerats i systemet är automatiskt tillgängliga för flera olika aktörer. Systemet innebär även att det inte behöver ordnas någon särskild folkräkning i vårt land. Finland är ett av få länder, utöver bland annat Danmark, där man har kunnat frångå en särskild folkräkning.
Väestötietojärjestelmän ansiosta moni asia tapahtuu Suomessa kansalaisten silmissä kuin automaattisesti8.1.2025 09:05:00 EET | Tiedote
Maailman mittaluokassa ainutlaatuinen Suomen väestötietojärjestelmä on palvellut yhteiskuntamme tietohuoltoa jo 50 vuotta. Järjestelmän ensimmäinen versio valmistui ja otettiin käyttöön loppuvuodesta 1974. Väestötietojärjestelmän ansiosta Suomessa asuvien ihmisten ei esimerkiksi tarvitse itse toimittaa tietojaan usealle eri viranomaiselle, vaan järjestelmään kirjatut tiedot ovat automaattisesti useiden eri toimijoiden käytettävissä. Järjestelmä myös mahdollistaa sen, ettei maassamme tarvitse järjestää erillistä väestönlaskentaa. Suomi on yksi harvoja maita muun muassa Tanskan lisäksi, joissa on voitu luopua erillisestä väestölaskennasta.
Many things happen automatically in the eyes of Finland’s citizens thanks to the population information system8.1.2025 09:05:00 EET | Press release
Globally, Finland’s unique population information system has served our society’s information services for 50 years. The first version of the system was completed and activated in late 1974. Thanks to the population information system, residents of Finland do not have to submit their records to several different authorities separately. Instead, the data recorded in the system is automatically available to several different actors. One of the system's benefits is also that we do not need to organise a separate census in this country. Finland is one of the few countries, in addition to Denmark, that has been able to abandon carrying out censuses.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme