Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Tidsbokning för boostervaccinationer mot corona öppnas 19.8

Dela

Vaccinationer mot corona börjar stegvis nu i augusti och vaccinationerna mot säsongsinfluensa påbörjas i oktober–november. Tidsbokning för boostervaccinationer mot corona för vissa målgrupper öppnas 19.8.2024. Tidsbokning i Korsholm, Vörå och Malax öppnas 26.8.2024.

I enlighet med rekommendationen från Institutet för hälsa och välfärd (THL) börjar man ge boosterdoser i den första fasen i augusti–september:

• till äldre personer som bor i vårdhem eller har regelbunden organiserad hemhjälp

• till alla 80 år fyllda och äldre

• till alla som har kraftig immunbrist

I den andra fasen i september–oktober erbjuds vaccin:

• till alla 75–79-åringar

Vaccinet är avgiftsfritt för vissa målgrupper i enlighet med rekommendationen från Institutet för hälsa och välfärd.

Tid kan bokas digitalt eller genom att ringa. De kommunvisa tidsbokningsuppgifterna finns på vår webbplats: https://osterbottensvalfard.fi/vara-tjanster/halsa-och-medicinska-tjanster/halsostationer/vaccinationer/coronavaccinationer/

Kontakter

Kommunikationsenheten - Viestintäyksikkö

Vi betjänar media mån-fre kl. 9–15. Ta kontakt så svarar vi så fort som möjligt. Palvelemme mediaa ma-pe klo 9-15. Ota yhteyttä, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

kommunikation@ovph.fi

Följ Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Plan på att minska antalet serviceboendeplatser med heldygnsomsorg till den nationella nivån19.8.2024 13:38:24 EEST | Tiedote

I Österbotten erbjuder man för tillfället mer serviceboende än i landet i övrigt när servicen ställs i förhållande till befolkningen. Välfärdsområdet har ökat antalet tjänster som stöder hemmaboende, och nu planerar välfärdsområdet att minska antalet serviceboendeplatser med heldygnsomsorg för äldre. Minskningen av platserna kommer att genomföras under de kommande åren. Alla nuvarande klienter på serviceboenden tryggas ändå en plats, oberoende av förändringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye