Turvallisempaa ajanviettoa pienemmissä porukoissa

Jaa

Syksyn myötä koulujen alkaessa, nuorten kokoontumiset Helsingin puistoissa alkavat jälleen. Tuhansien nuorten joukkokokoontumisissa turvattomuus kasvaa. Helsingin kaupungin nuorisopalvelut jalkautuvat yhdessä poliisin ja Aseman Lasten kanssa perjantai-iltaisin nuorten suosimille paikoille kohtaamaan nuoria ja luomaan turvallista ilmapiiriä.

”Nuoret eivät ole turvassa pimeällä tapahtuvissa valtavissa joukkokokoontumisissa. Vanhempien pitää tietää missä oma nuori liikkuu ja kenen kanssa. Emme voi suositella perjantaisia kokoontumisia ja ajanviettoa Kaivopuistossa, koska pimeällä alue luo sopivat puitteet turvattomiin ja vaarallisiin tilanteisiin”, painottaa Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden aluepäällikkö Tiina Hörkkö.  

Puistot houkuttelevat paikalle satoja, jopa tuhansia nuoria. Näin suuren väkijoukon kokoontuminen yhteen paikkaan on tuonut mukanaan varkauksia, väkivaltaa ja päihteiden käyttöä. Puistobileet ovat syksyisin toistuva ilmiö, joka kestää noin 6–10 viikkoa eli elokuusta lokakuuhun jokaisena perjantaina. Poliisi on joutunut yhä useammin hajottamaan joukkokokoontumisia estääkseen vaaratilanteita ja vahinkoja. 

”Poliisi on joutunut puuttumaan näihin kokoontumisiin rikosten ennaltaehkäisemiseksi sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistamiseksi. Viime kädessä poliisi on joutunut tyhjentämään puiston nuorista. Toivomme, että huoltajat sopivat nuortensa kanssa pelisäännöistä jo ennen iltaa ja tietävät, missä oma nuori iltaa viettää. Huoltajia muistutamme pitämään puhelimet äänellisellä ja siitä, että poliisin soitto tulee useimmiten tuntemattomasta numerosta.”, tiedottaa Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Leea Virkkunen. 

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut kannustaa yhteistyössä poliisin ja kanssa nuoria viettämään vapaa-aikaa pienemmissä porukoissa. Tämä parantaa jokaisen osallistujan turvallisuutta ja luo rauhallisemman ympäristön kaikille alueella liikkuville. Pienemmissä ryhmissä nuoret voivat paremmin huomioida toistensa hyvinvoinnin ja turvallisuuden. 

Nuorisotyöntekijät, poliisi ja vapaaehtoiset turvaamassa nuorten iltaa 

Nuorten illanviettojen sujuvuuden varmistamiseksi, on tärkeää, että jokainen kantaa vastuunsa. Pienemmissä ryhmissä vietettävä vapaa-aika vähentää riskiä, että illanvietot muuttuvat hallitsemattomiksi ja turvattomiksi. Tämä auttaa myös viranomaisia ja kaupunkia pitämään alueet siisteinä ja turvallisina kaikille kaupunkilaisille. 

”Hengailu kuuluu nuoruuteen ja suosittelemme viettämään aikaa pienemmissä porukoissa, jotta mahdollisimman monen nuoren ilta sujuisi turvallisesti eikä ajanviettoon tarvitse puuttua esimerkiksi tyhjentämällä puistoja nuorista”, kannustaa aluepäällikkö Tiina Hörkkö.  

Helsingin kaupunki parantaa nuorten suosimien puistojen viihtyisyyttä muun muassa tehostamalla valaistusta. Puistobileiden osalta Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tekee tiivistä yhteistyötä erityisesti Aseman Lasten kanssa, jotta voidaan taata ja koordinoida lukuisten turvallisten aikuisten jalkautuminen nuorten rinnalle. Helsingin kaupunki yhteystyössä järjestöjen ja poliisi kanssa osallistuu tulevan syksyn puistobileisiin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin uusin uimaranta avataan 15.7. klo 10 – Palettilammen vesi tulee Päijänteestä11.7.2024 15:10:57 EEST | Tiedote

Kuninkaantammen asuinalueelle Helsinkiin avataan uusi uimaranta, Palettilampi. Tämä entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla vaihtuvalla järvivedellä. 235 metriä pitkän ja 140 metriä leveän altaan veden maksimisyvyys on n. 1,8–2,0 metriä. Uimarannan avauduttua rantapelastajat päivystävät alueella 11. elokuuta asti päivittäin kello 10.00–18.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye