Maisemapellot kukkivat Kangasalla

Jaa

Maisemapellot Kangasalla ilahduttavat jälleen kaupunkilaisia kukinnallaan ja tarjoavat pörriäisille syötävää. Kukkia saa poimia maltillisesti omaan maljakkoon, kunhan muistetaan, että pellon satoa ei kerätä liian aikaisin eikä liian paljon, jotta pelto ehtii kukoistaa myös ohikulkijoiden ilona ja tarjota pörriäisille ruokaa.

Maisemapelto Kangasalla
Maisemapelto Kangasalla Kangasalan kaupunki

Kangasalan kaupunki on lisännyt kukkivia maisemapeltoja avoimille viheralueille edistämään luonnon monimuotoisuutta, tarjoamaan pörriäisille ruokaa sekä tuomaan kaupunkilaisille elämyksiä ja monipuolisia luontokokemuksia. Tänä vuonna kukkivia maisemapeltoja löytyy Pikkolasta, Herttualasta ja Sahalahdelta.

Kangasalan maisemapelloilla toteutetaan viljelykiertoa rikkakasvien ja kasvitautien kurissa pitämiseksi ilman kemiallisia torjunta-aineita. Viljelykierto parantaa myös maan kasvukuntoa ja tehostaa ravinnekiertoa sekä edistää peltoluonnon monimuotoisuutta. Pikkolan maisemapelto on ollut viherkesannolla kaksi edellistä vuotta, mutta tänä vuonna peltoon on kylvetty taas koristekukkaseos. Herttualan ja Sahalahden maisemapelloille on kylvetty hunajakukkaa erityisesti pölyttäjien hyödyksi. Hunajakukan joukkoon on kylvetty myös auringonkukkia.

Pikkolan maisemapelto sijaitsee Finnentien varrella, tapahtumakentän vieressä. Herttualan maisemapelto sijaitsee Herttualantien, Valamontien ja Lahdentien välissä olevalla peltoalueella. Sahalahden maisemapelloista toinen sijaitsee Kuhmalahdentien varrella, vastapäätä Marjatien ja Pakkalantien risteysaluetta. Toinen maisemapelto sijaitsee Sahalahdentien varrella, Kottilantien risteysalueella.

Kangasalan maisemapeltoja voi tulla katselemaan tai poimimaan kukkia maltillisin määrin, niin kauan kuin kukintaa riittää. Oleellista on, että pellon satoa ei kerätä liian aikaisin eikä liian paljon, jotta pelto ehtii kukoistaa myös ohikulkijoiden ilona ja tarjota pörriäisille ruokaa. Maisemapelloille on suositeltavaa saapua jalkaisin tai polkupyörällä. Kaupunki toivoo myös, että kukkia omaksi iloksi keräävät käyttäisivät samoja pelloille muodostuvia polkuja, jotta kukkapellot eivät tallaantuisi joka puolelta. Pysäköitäessä katujen varteen on tärkeää muistaa liikenneturvallisuus alueilla ja huomioida muut kulkijat. Pikkolan maisemapelloilla vierailtaessa on suositeltavaa pysäköidä autot Finnentien varren pysäköintiruutuihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuli Lehti, kaupunginpuutarhuri, p. 050 550 9079

Milla Santalehto, suunnittelija, p. 044 481 3009

Kuvat

Maisemapelto Kangasalla
Maisemapelto Kangasalla
Kangasalan kaupunki
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Saunaravintola Viilee voitti Kangasalan Kisarannan alueen toimijahaun7.8.2024 14:58:31 EEST | Tiedote

Kangasalan kaupunki ja elinkeino- ja matkailuyhtiö Business Kangasala Oy järjestivät toimijahaun Längelmäveden rannalla olevan Kisarannan alueen kehittämiseksi. Haku päättyi 31.5.2024. Määräaikaan mennessä saatiin kolme ehdotusta, joista valituksi tuli Saunaravintola Viilee. Saunaravintolaidean takana on viisi paikkakuntalaista yrittäjää: Henna ja Julia Hieta-aro, Jenni Peltonen sekä Outi ja Ville Mäenpää. Heillä on monipuolista osaamista hankkeen toteuttamiseksi. Valitulle toimijalle varataan Kisarannasta noin 6 000 m2:n määräala. Lopun alueen käytöstä päätetään myöhemmin, kun alueen kaavoitus etenee. Saunaravintolan tarkoituksena on tarjota vapaa-aika- ja hyvinvointipalveluita kaiken ikäisille paikallisille ja ulkopaikkakuntalaisille ympäri vuoden. Talvikautena tarjonta tulee vastaamaan merkittävästi kasvaneeseen avantouintipaikkojen kysyntään. Alueelle on suunnitteilla myös 18-reikäinen minigolfrata. - Saunaravintola tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nauttia perinteisestä saunakoke

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye