Tammi

Timo Parvelan Itämeripäivänä ilmestyvä Ella-kirja tarjoaa hauskan seikkailun lisäksi konkreettisia keinoja Itämeren pelastamiseksi

Jaa

Itämeripäivää vietetään torstaina 29.8. ja samalla julkistetaan Timo Parvelan kirja Ella ja kaverit Itämeren pelastajina. Kirja on toteutettu yhteistyössä Itämeren suojeluun erikoistuneen John Nurmisen Säätiön kanssa. Se sisältää hauskan tarinan lisäksi tietoa Itämerestä ja siitä, miten voimme kaikki yhdessä pitää huolta merestä ja sen eliöistä.

Kirjailija Timo Parvela ja Pate-koira laiturilla.
Kirjailija Timo Parvela ja Pate-koira laiturilla. Kuvan copyright Jari Kivelä

”Olen viettänyt lapsuuteni Keski-Suomessa järvien keskellä. Ennen tätä projektia en ymmärtänyt, että myös me sisämaan kasvatit asumme Itämeren rannalla ja mekin voimme halutessamme olla Itämeren pelastajia”, kirjailija Timo Parvela sanoo.

Kirjassa Sampan Batman-sormus katoaa vessanpönttöön, ja Ella ja kaverit seuraavat sitä opettajansa johdolla aina Itämerelle asti. Samalla lapset oppivat tärkeää tietoa omasta merestämme muun muassa vedenpuhdistamossa ja maanviljelijältä. Jäljitystehtävän aikana oppilaat huomaavat, että pelastusta tarvitsee sormuksen lisäksi koko Itämeri.

”Kuten Itämeri, lastenkirjallisuuskin vaikuttaa elämäämme paljon suuremmin kuin ehkä ymmärrämmekään. Lastenkirjallisuus on yhteiskunnallista. Sen tehtävä on sanoittaa myös vaikeita asioita, jotta lasten ei tarvitse elää elämäänsä epätietoisuuden vallassa”, sanoo Timo Parvela.

John Nurmisen Säätiön asiantuntijat ovat auttaneet kirjan tietopohjan rakentamisessa, sillä on tärkeää saada oikeaa tietoa lapsille ja sitä kautta perheille.

”Itämeri on laajempi ja syvempi kuin mitä ymmärrämme. Vaikka muihin meriin verrattuna meremme on nuori ja matala, on sillä tuhansia tarinoita kerrottavana ja sen aalloilla on koettu jännittäviä seikkailuja – suuria ja pieniä. Ihmisen suhde mereen rakentuu erilaisissa kohtaamisissa. Turvallisesti mutta sopivan jännittävästi se tapahtuu kirjan parissa. Ja vaikka suomalaisia on vain 5,5 miljoonaa, asuu Itämeren valuma-alueella lähes 90 miljoonaa ihmistä. Siksi kaikilla teoilla arjessa ja juhlassa on merkitystä kotimereemme. On hienoa, että voimme Itämeripäivänä nostaa Itämeren merkityksen laajuuden kaikille ikäryhmille ja koko valuma-alueella”, sanoo John Nurmisen Säätiön tuottaja Maija Soljanlahti.

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja on riemastuttanut lukijoita ympäri maailman jo lähes 30 vuotta. Kirjojen pohjalta on tehty elokuvia, näytelmiä ja lauluja, ja nyt kolmannella luokalla vauhtia kiihdyttää Anni Nykäsen repäisevä ja sarjakuvamainen kuvitus.

Haastattelupyynnöt:

Johanna Harkkila, viestintäpäällikkö, Tammi, +358 41 4497274, johanna.harkkila@tammi.fi

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@tammi.fi

Avainsanat

Kuvat

Ella ja kaverit Itämeren pelastajina on 40. Ella ja kaverit -sarjan kirja.
Ella ja kaverit Itämeren pelastajina on 40. Ella ja kaverit -sarjan kirja.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Suomalaisten rakastama dekkaristi Elly Griffiths saapuu Helsingin kirjamessuille24.9.2024 14:58:10 EEST | Tiedote

Brittidekkaristi Elly Griffiths on vahvistanut saapuvansa Helsingin kirjamessuille lokakuussa. Griffiths esiintyy messujen Senaatintori-lavalla lauantaina 26.10. kello 17.30. Arkeologi Ruth Gallowaysta sekä intialaistaustaisesta komisario Harbinder Kaurista kertovista sarjoistaan tunnettu Griffiths aloittaa tänä vuonna uuden, historiallisen dekkarisarjan, jonka ensimmäinen osa Taikatemppumurhat on juuri ilmestynyt. Tähän mennessä Griffithsin kirjoja on Suomessa myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta.

Janne Kataja avaa uuden puolen elämästään tammikuussa ilmestyvässä kirjassa4.9.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Janne Kataja on näyttelijä, ohjaaja, juontaja ja yrittäjä, joka on ollut vuosikausia suomalaisen tv-viihteen ja komiikan huipulla. Tammikuussa 2025 ilmestyvässä Loppuunmyyty -kirjassa yksityisyydestään tarkka Kataja kertoo elämästään avoimesti ja rehellisesti. Kirjan myötä hänestä avautuu puoli, joka on aiemmin jäänyt julkisen hauskuuttajan taakse piiloon. ”Kirja ei ole elämäkerta vaan henkilökuva ja seikkailuromaani, jonka päähenkilön nimi nyt vaan sattuu olemaan Janne. Kirja on tarina niistä tapahtumista, mihin päähenkilö on elämänsä varrella joutunut. Prosessi on ollut antoisa, koska muistin syövereistä on löytynyt paljon kiinnostavia kohtaamisia, nauruja, värejä, hämmennystä, jännitystä ja vähän suruakin. Ennen kaikkea kuitenkin vahvaa uskoa huomiseen niiden ihmisten ansiosta, jotka ovat matkan varrelle sattuneet”, Janne Kataja sanoo. Kirjan kirjoittaja Janne Sarja on kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on aiemmin julkaissut kirjat Läpimurtoteos (2020) ja Rakkaudella, Jami (2023). S

Satujen saaret -lastenkirjasarja hurmaa pian myös teatterissa – myös kirjasarjan elokuvaoikeudet optioitu20.5.2024 06:00:00 EEST | Tiedote

Kirjailija Satu Rämön ja kirjailija-kuvittaja Satu Kontisen lastenkirjasarja Satujen saaret nähdään myös teatterissa ja elokuvina. Tampereen komediateatteriin Satujen saaret dramatisoi Panu Raipia. Kantaesitys nähdään kesällä 2025. Elokuvaoikeudet on puolestaan optioinut Take Two Studios. Satujen saaret – kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyi tänään. Kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Kirjasarjaa kustantaa Tammi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye