Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hallituksen rasisminvastainen kampanja on röyhkeää peitetoimintaa - Ammattiliitto JHL peruu osallistumisensa

Jaa

Ammattiliitto JHL irtisanoutuu Orpon hallituksen rasisminvastaisesta Me puhumme teoin -kampanjasta. JHL pitää kampanjaa röyhkeänä peitetoimintana yhdenvertaisuutta heikentävälle politiikalle.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL pitää valtioneuvoston pian lanseerattavaa Me puhumme teoin -kampanjaa epärehellisenä yrityksenä peitellä hallituksen historiallisen syrjivää ja maahanmuuttajia kurittavaa politiikkaa.

-Lämmin kiitos kaikille kampanjan suunnitteluun osallistuneille asiantuntijoille hyvästä työstä. Valitettavasti hallituksen teot ovat räikeässä ristiriidassa kampanjan tavoitteiden kanssa, JHL:n toimialajohtaja Mari Keturi toteaa.

-Me puhumme teoin, joten perumme osallistumisemme kampanjaan. Mikäli hallituspuolueet sitoutuvat toimenpiteisiin ympäripyöreyksien sijaan, olemme mekin mielellämme mukana, Keturi painottaa.

Me puhumme teoin -kampanjassa rasisminvastaiseen yhteistyöhön kutsutut järjestöt ja työnantajat laativat omat sitoumuksensa toimenpiteistä organisaatioissaan. Toimenpiteitä on muun muassa yhdenvertaisuussuunnitelman laatiminen ja tuen tarjoaminen rasismia kohdanneille.

-Yhdenvertaisuuslaki velvoittaa jo nyt suunnitelmien laatimiseen. On röyhkeää hallitukselta haastaa muita yhdenvertaisuuden edistämiseen samaan aikaan, kun hallitus itse on ajamassa yhdenvertaisuussuunnitelman poistamista varhaiskasvatuksen yksiköistä, Keturi huomauttaa.

JHL:ään liittyi viime vuonna lähes 15 000 uutta jäsentä, joista merkittävä osa on maahanmuuttajataustaisia. Liitto on erityisen huolissaan, miten hallituksen sekä työntekijä- että maahanmuuttajavihamielinen politiikka vaikuttaa heidän elämäänsä. Rakenteellisen rasismin lisäksi hallitus myös edistää syrjivän ja rasistisen puheen hyväksyntää ja valtavirtaistaa vihapuhetta.

-Olemme ammattiliittona sitoutuneet vastustamaan rasismia ja syrjintää kaikin voimin. Juuri siksi emme voi osallistua tähän kampanjaan, johon hallituspuolueilla itsellään ei ole aikomusta sitoutua. Näemme kampanjan lähinnä yrityksenä peitellä yhdenvertaisuutta heikentävää politiikkaa, maahanmuuttajatoiminnan asiantuntijat Neleah Kagiri sanoo.  

Lisätietoja:

  • toimialajohtaja Mari Keturi, p. 050 461 9315
  • maahanmuuttajatoiminnan asiantuntija Neleah Kagiri, p. 050 431 2474

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on hyvinvoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita yhdistävä ammattiliitto kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa. Hyvinvointipalveluja tuottavia jäseniä meillä on noin 165 000. JHL on SAK:n jäsenjärjestö.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL vaatii valtiota kantamaan vastuunsa hyvinvointialueiden rahoituksesta21.8.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ammattiliitto JHL kehottaa valtiota huolehtimaan riittävällä rahoituksella laadukkaista ja tarvittavista palveluista hyvinvointialueilla. Suurimmat ilmoitetut yt-neuvottelut tähtäävät liki 1000 työpaikan karsimiseen HUS-yhtymässä pääkaupunkiseudulla, jossa kustannuksiin osallistuu valtion lisäksi Helsingin kaupunki. Yt-neuvotteluja käydään ja tullaan käymään myös muilla hyvinvointialueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye