Uutuuskirja Oishii johdattelee japanilaisen kotiruuan äärelle
Suomalaiset tuntevat jo sushin ja raamenin, mutta millaista on japanilainen kotiruoka? Heikki Valkaman ruokakirja Oishii on pullollaan helppoja, houkuttelevia reseptejä, joiden valmistus onnistuu kotikeittiössä. Kirja ilmestyy ja on arvosteluvapaa tiistaina 27.8.
Sushi ja muu japanilainen ravintolaruoka on noussut suosioon ympäri maailman. Vaan millaista on japanilainen kotiruoka? Vaikkapa soijassa ja mirinissä haudutettua retikkaa, nikujaga-lihapataa, misossa haudutettua makrillia. Kara-agea, tempuraa ja tonkatsua.
Heikki Valkaman teos Oishii sisältää helppoja ja houkuttelevia reseptejä, joiden ainekset löytyvät lähikaupasta ja valmistus onnistuu kotikeittiössä. Kirja julkaistaan ja on arvosteluvapaa tiistaina 27.8.
Kotiruokaohjeiden lisäksi Valkama kertoo kirjassa japanilaisen ruokakulttuurin ilmiöistä: millainen on japanilainen lautasmalli? Entä miten japanilaiset pöytätavat eroavat suomalaisista? Lukija oppii myös esimerkiksi erilaisista misolajikkeista ja riisin merkityksestä japanilaisille.
Valkama on asunut pitkiä aikoja Japanissa ja perehtynyt sikäläiseen ruokakulttuuriin syvällisesti jo vuosikymmenten ajan. Kotonaan hän kokkaa yleensä japanilaisittain.
"Japanilaisen ruuan buumista huolimatta kotiruoka on jäänyt paitsioon maailmalla ymmärrettävistä syistä. Ravintolat pyrkivät tarjoamaan ravintolaruokaa, eivät kotiannoksia. Ja varsinkin Suomen kaltaisiin syrjäisiin maihin saapuvat vain voimakkaat ruokatrendit, siis sushit, raamenit ja tempurat", Valkama sanoo.
Hän kertoo pitävänsä yksinkertaisista japanilaisista mauista. Soija, mirin, sake, suola, dashi ja miso – siinä kaikki.
"En ole ammattikokki kuten eivät ole kaikki japanilaisetkaan. Ajatus on ollut, että jos ruokaa ei voi tehdä kotona helposti, se ei kuulu tähän kirjaan."
Kirjan kuvista ja ulkoasusta vastaavat valokuvaaja Nina Karlsson ja graafinen suunnittelija Eeva Värtö.
Kirja jatkaa suosittujen Okazu- ja Okashi-kirjojen sarjaa, joka tutustuttaa lukijansa japanilaisen ruoan maailmaan pitkälle sushirajan tuolle puolen.
Heikki Valkama (s. 1975) on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja ja japanilaisen kulttuurin tuntija. Hän on kirjoittanut useita kauno- ja tietokirjoja sekä kääntänyt ja käsikirjoittanut sarjakuvia.
Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: silja.massa@teos.fi, +358 40 708 1323
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Silja MassaTeos-kustantamo
Puh:+358 40 708 1323silja.massa@teos.fiwww.teos.fiKuvat
Linkit
Vuonna 2003 perustettu Teos julkaisee laadukasta suomenkielistä kirjallisuutta romaaneista tietokirjoihin ja runoista lastenkirjoihin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Teos-kustantamo
Jane Austenin viimeinen romaani ilmestyy Kersti Juvan uutena taidokkaana käännöksenä21.11.2024 12:38:27 EET | Tiedote
Kersti Juva suomensi Jane Austenin romaanin Persuasion (1817) nimellä Arkaileva sydän. Aiempi suomenkielinen nimi Viisasteleva sydän ei hänen mukaansa vastannut kirjan sisältöä. Kirja on heti arvosteluvapaa.
Koira nimeltään Kissa -sarjan uusin osa kuljettaa lukijan lumoavaan seikkailuun Lapin tuntureille13.11.2024 12:03:53 EET | Tiedote
Kirjailija Tomi Kontion ja kuvittaja Elina Warstan rakastettu Koira nimeltään Kissa -sarja jatkuu teoksella Koira nimeltään kissa ja viimeinen naali. Tarina vie Koira-nimisen Kissan ystävineen Lapin tuntureille. Kirja on kaunis ja viisas kertomus luonnon, rakkauden ja ystävyyden voimasta.
Kansallinen hätätila on kylmäävän ajankohtainen romaani jakautuneesta Suomesta12.11.2024 08:37:35 EET | Tiedote
Dokumentaaris-fiktiivistä romaaniaan varten Aleksanteri Kovalainen perehtyi syvällisesti radikaalien ääriliikkeiden toimintaan. Kansallinen hätätila on heti arvosteluvapaa.
Linda Bondestamin Hopi Hopi. Reippaan robotin tarina on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas 20246.11.2024 11:41:26 EET | Tiedote
Linda Bondestamin ajankohtainen kuvakirja on hurja mutta toiveikas kertomus maailmasta, jossa robotit vievät ihmisten työt.
Uudenlainen jääkiekkokirja kertoo Suomi-kiekkoilun huiman kehitystarinan4.11.2024 09:27:37 EET | Tiedote
Harri Pirisen tietokirja Amatööreistä ammattilaisiksi kuvaa, miten suomalainen jääkiekko siirtyi järvien jäiltä maailman huipulle. Kirja ilmestyy ja on arvosteluvapaa tänään maanantaina 4.11.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme