Teos-kustantamo

Uutuuskirja Oishii johdattelee japanilaisen kotiruuan äärelle

Jaa

Suomalaiset tuntevat jo sushin ja raamenin, mutta millaista on japanilainen kotiruoka? Heikki Valkaman ruokakirja Oishii on pullollaan helppoja, houkuttelevia reseptejä, joiden valmistus onnistuu kotikeittiössä. Kirja ilmestyy ja on arvosteluvapaa tiistaina 27.8.

Heikki Valkama
Heikki Valkama Jarkko Mikkonen

Sushi ja muu japanilainen ravintolaruoka on noussut suosioon ympäri maailman. Vaan millaista on japanilainen kotiruoka? Vaikkapa soijassa ja mirinissä haudutettua retikkaa, nikujaga-lihapataa, misossa haudutettua makrillia. Kara-agea, tempuraa ja tonkatsua.

Heikki Valkaman teos Oishii sisältää helppoja ja houkuttelevia reseptejä, joiden ainekset löytyvät lähikaupasta ja valmistus onnistuu kotikeittiössä. Kirja julkaistaan ja on arvosteluvapaa tiistaina 27.8.

Kotiruokaohjeiden lisäksi Valkama kertoo kirjassa japanilaisen ruokakulttuurin ilmiöistä: millainen on japanilainen lautasmalli? Entä miten japanilaiset pöytätavat eroavat suomalaisista? Lukija oppii myös esimerkiksi erilaisista misolajikkeista ja riisin merkityksestä japanilaisille.

Valkama on asunut pitkiä aikoja Japanissa ja perehtynyt sikäläiseen ruokakulttuuriin syvällisesti jo vuosikymmenten ajan. Kotonaan hän kokkaa yleensä japanilaisittain.

"Japanilaisen ruuan buumista huolimatta kotiruoka on jäänyt paitsioon maailmalla ymmärrettävistä syistä. Ravintolat pyrkivät tarjoamaan ravintolaruokaa, eivät kotiannoksia. Ja varsinkin Suomen kaltaisiin syrjäisiin maihin saapuvat vain voimakkaat ruokatrendit, siis sushit, raamenit ja tempurat", Valkama sanoo.

Hän kertoo pitävänsä yksinkertaisista japanilaisista mauista. Soija, mirin, sake, suola, dashi ja miso – siinä kaikki.

"En ole ammattikokki kuten eivät ole kaikki japanilaisetkaan. Ajatus on ollut, että jos ruokaa ei voi tehdä kotona helposti, se ei kuulu tähän kirjaan."

Kirjan kuvista ja ulkoasusta vastaavat valokuvaaja Nina Karlsson ja graafinen suunnittelija Eeva Värtö.

Kirja jatkaa suosittujen Okazu- ja Okashi-kirjojen sarjaa, joka tutustuttaa lukijansa japanilaisen ruoan maailmaan pitkälle sushirajan tuolle puolen.

Heikki Valkama (s. 1975) on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja ja japanilaisen kulttuurin tuntija. Hän on kirjoittanut useita kauno- ja tietokirjoja sekä kääntänyt ja käsikirjoittanut sarjakuvia.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: silja.massa@teos.fi, +358 40 708 1323

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Heikki Valkama
Heikki Valkama
Jarkko Mikkonen
Lataa
Oishii
Oishii
Lataa

Linkit

Vuonna 2003 perustettu Teos julkaisee laadukasta suomenkielistä kirjallisuutta romaaneista tietokirjoihin ja runoista lastenkirjoihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teos-kustantamo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye