Itse tehtyä ja tuoretta – uusi UniCafe Biokeskus avautui Viikissä
Viikissä Biokeskus 1:n tiloissa maanantaina 26.8. avautuva UniCafe Biokeskus tarjoaa alusta asti itse tehtyä ruokaa lähiraaka-aineita unohtamatta.

UniCafen uusin ravintola tuo yhteen kaiken sen, mikä tekee Viikin kampuksesta erityisen ja tunnistettavan: suomalaiset, puhtaat raaka-aineet, maalaistorien runsauden ja konstailemattomuuden sekä uusien ruokainnovaatioiden terävimmän kärjen.
Kaikki ravintolassa tarjottavat ruoat valmistetaan alusta lähtien itse. Leipomotuotteista, kuten lounaalla tarjottavasta hapanjuurileivästä ja -sämpylöistä, vastaa ravintolan oma leipuri.
”Haluamme osoittaa, että korkea omavalmistusaste ja tuoreiden lähiraaka-aineiden hyödyntäminen on mahdollista myös isossa opiskelijaravintolassa”, kertoo Ylvan ravintoloiden liiketoimintajohtaja Anne Immonen.
”Tavoitteenamme on myös jatkossa löytää lisää yhteistyömahdollisuuksia lähialueen toimijoiden kanssa, ja siten lisätä entisestään lähituotannon osuutta tarjonnassa. Konseptimme keskiössä on paikallisuus, ja toivotammekin kaikki viikkiläiset lämpimästi tervetulleiksi ravintolaamme”, Immonen jatkaa.
Helppoa ja nopeaa asiointia itsepalvelulinjastolla, tuoreita houkutuksia kilohintaan ruokatorilta
UniCafe Biokeskuksessa on käytössä asiointia sujuvoittava itsepalvelulinjasto, jossa ovat tarjolla päivän lämpimät lounasvaihtoehdot.
Itsepalvelulinjaston tuotteiden maksaminen tapahtuu heti ravintolan sisäänkäynnin yhteydessä olevalla itsepalvelukassalla. Opiskelijat saavat lounaasta alennuksen näyttämällä maksamisen yhteydessä Frank-sovelluksen QR-koodia. Helsingin yliopiston henkilökunnalle on muiden UniCafeiden tapaan edullinen henkilökuntahinta. Ilman Frank-sovellusta opiskelija-alennuksen saa normaaliin tapaan palvelukassalta.
Ravintolan ruokatorilla on aamuisin klo 8.00–10.00 tarjolla monista herkullisista vaihtoehdoista koostettavaa aamiaista. Aamiaisen vetonauloja ovat muun muassa yön yli haudutettu kaurasuurimopuuro, itse paistettavat rapeat vohvelit sekä hapanjuurisämpylät.
Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös valmiiksi paketoitu runsas aamupalabuffet, joka sisältää kaurasuurimopuuron, suolaisen tai makean vohvelin, kananmunan, sämpylän ja levitteen, jogurttibaarin sekä kahvin tai teen.
Lounasaikaan ruokatorin valikoimasta löytyy muun muassa ruokaisia salaatteja, pikkelibaari sekä oman leipomon päiväntuoreita tuotteita. Ruokatorin lounas toimii punnitse, maksa ja nauti -periaatteella.
Edullista lounasta kaikille viikkiläisille
Normaalihintainen päivän lounas maksaa UniCafe Biokeskuksessa 8,70 euroa. Opiskelijahintainen peruslounas maksaa 2,95 euroa ja jatko-opiskelijahintainen lounas 5,55 euroa. Helsingin yliopiston henkilökuntahinta päivän lounaalle on 7,00 euroa. Vegaaninen annos on kaikille asiakkaille 10 senttiä muita vaihtoehtoja edullisempi.
Ruokatorin tuotteiden kilohinta on 14,90 euroa, ja asiakkaat voivat koostaa itse juuri haluamansa kokoisen annoksen. Aamupalabuffetin hinta on kaikille asiakkaille 16,00 euroa, ja aamupalan voi myös koota erikseen hinnoitelluista tuotteista valikoiden. Ruokatorin tuotteista ei saa opiskelija-alennusta.
UniCafe Biokeskus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00–18.00 ja lauantaisin klo 11.00–16.00. Lounasta on tarjolla arkisin klo 11.00–18.00 ja lauantaisin klo 11.00–16.00. Aamiainen on katettu ruokatorille maanantaista perjantaihin klo 8.00–10.00.
Ravintola on avoinna kaikille asiakkaille, ja lounasta sekä leipomotuotteita on mahdollista ostaa myös mukaan.
Myöhemmin syksyllä avautuu myös Biokeskus 2:n puolelle erillinen palvelupiste, jossa on tarjolla nopeaa helpotusta suolaisen ja makean nälkään.
UniCafe Biokeskus sijaitsee osoitteessa Viikinkaari 9.
Kaikkien UniCafeiden lounaslistat sekä ajantasaiset aukioloaikatiedot näet mobiilisovelluksesta menu.unicafe.fi sekä verkkosivuilta www.unicafe.fi
Lisätietoa:
Anne Immonen
liiketoimintajohtaja
+358 40 512 5008
anne.immonen@ylva.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anne ImmonenLiiketoimintajohtaja, ravintolat
Puh:+358 40 512 5008anne.immonen@ylva.fiKaisamari SundströmViestintäasiantuntija
Puh:+ 358 50 341 4770kaisamari.sundstrom@ylva.fiLinkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ylva Palvelut Oy
Ylva myy hotelli- ja asuinkiinteistön Niamille28.3.2025 12:46:18 EET | Tiedote
Ylva on sopinut Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan Lyyra-korttelin myynnistä.
UniCafe lisää kasvipohjaisen ruoan tarjontaa – 10 sentin hintakannusteesta luovutaan 1.1.2025 alkaen12.12.2024 11:07:47 EET | Tiedote
Kasvipohjaisen ruoan tarjontaa tullaan UniCafeissa kasvattamaan vuoden 2025 aikana kahteen vaihtoehtoon viitenä päivänä viikossa. Tavoitteena on tuoda kestävät lounasvalinnat entistäkin paremmin asiakkaiden saataville. Tehottomaksi osoittautuneesta 10 sentin hintakannusteesta luovutaan 1. tammikuuta alkaen.
Lähes puolet UniCafen asiakkaista valitsee kasvipohjaisen lounaan – taustalla neljä yksinkertaista oivallusta28.11.2024 11:14:53 EET | Tiedote
Lokakuussa 2024 ennätykselliset 47,8 prosenttia UniCafessa nautituista lounaista oli kasvipohjaisia eli vegaanisia. Kestäviin valintoihin sitoutuneiden asiakkaiden lisäksi kovan tuloksen taustalta löytyy muun muassa määrätietoista kehitystyötä sekä henkilökunnan sitouttamista.
Ylvan toimitusjohtajaksi Mika Perkiö26.11.2024 17:33:31 EET | Tiedote
Ylihuomisen Helsinkiä tehdään uusin voimin: Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistö- ja ravintolaliiketoimintaa hallinnoiva Ylva nimittää uudeksi toimitusjohtajakseen Mika Perkiön. Hän aloittaa tehtävässä 27.11.2024.
Helsingin ydinkeskustan historiallinen arvokiinteistö avaa ovensa uutena hybridityön toimistona5.11.2024 08:10:00 EET | Tiedote
Ylvan omistama Armas Lindgrenin suunnittelema ja vuonna 1913 valmistunut arvokiinteistö Helsingin ydinkeskustassa avautuu uuteen loistoonsa tulevan yhteistyön kautta, kun toimistopalveluja tuottava Innovation Home avaa ovensa remontoituun kiinteistöön vuoden 2025 aikana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme