Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Veritaksen osavuosikatsaus 1.1.–30.6.2024: Vahva kasvu jatkui – sijoitukset tuottivat 5,2 prosenttia

Jaa

Työeläkeyhtiö Veritaksen sijoitukset tuottivat 5,2 prosenttia tammi-kesäkuussa. Vakuutusmaksutulon odotetaan kasvavan yli 6 prosenttia kuluvana vuonna.

Työeläkeyhtiö Veritaksen pääkonttori. Kuva: Wellu Hämäläinen.
Työeläkeyhtiö Veritaksen pääkonttori. Kuva: Wellu Hämäläinen.

Veritaksen myynti kasvoi viime vuonna uuteen ennätykseen ja tänä vuonna vauhti on vain kiihtynyt.

”Yhä useampi työeläkeyhtiötä vaihtaneista asiakkaista valitsi kumppanikseen Veritaksen. Tässä joukossa kasvua oli maksutulossa mitattuna yli 80 prosenttia”, kertoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Haglund.

Haglundin mukaan Veritas on onnistunut tehostamaan toimintaansa, mutta pitänyt samalla kiinni henkilökohtaisesta palvelusta.

”Me olemme ainoa työeläkeyhtiö, jolta jokainen asiakas saa oman yhteyshenkilön. Kaupan päälle lupaamme vastata puheluihin aina alle 20 sekunnissa.”

Osakesijoitukset tuottivat 8,9 prosenttia

Veritaksen sijoitusten tuotto oli 5,2 (2,4) prosenttia tammi-kesäkuussa. Korkosijoitukset tuottivat 2,7 (3,5) prosenttia, osakesijoitukset 8,9 (4,8) prosenttia, kiinteistöt 0,9 (-3,3) prosenttia ja muut sijoitukset 3,5 (0,6) prosenttia. Sijoitusten arvo oli 4,6 (4,3) miljardia euroa kesäkuun lopussa.

”Osakkeet ja muut riskilliset omaisuusluokat tuottivat vuoden alkupuoliskolla hyvin, ja se näkyy myös Veritaksen tuottoluvuissa. Korkosijoituksissa tuotot tulivat pääasiassa luottoriskisijoituksista”, kertoo Veritaksen sijoitusjohtaja Laura Wickström.

Veritaksen vakavaraisuusaste oli kesäkuun lopussa 123,5 (122,3) prosenttia. Vakavaraisuuspääoma oli 1,5-kertainen (1,6-kertainen) suhteessa vakavaraisuusrajaan.

Markkinoilla odotetaan korkojen laskua

Elokuussa tunnelmat ovat markkinoilla olleet hermostuneet ja markkinaliikkeet sen myötä erityisen voimakkaita.

”Yhdysvaltojen odotettua huonommat työllisyysluvut säikäyttivät markkinat. Talouden kasvuhuolet ovat nousseet erityisesti Yhdysvalloissa ja markkinoilla pohditaan, onko keskuspankki pitänyt liian pitkään korkoja korkealla”, Wickström kertoo.

Wickströmin mukaan odotettua huonommat makrotalousluvut Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat kasvattaneet markkinoiden odotuksia koronlaskuista.

”Keskuspankit ovat keventämässä rahapolitiikkaa eli laskemassa ohjauskorkoja. Se on positiivista erityisesti Suomelle, joka on kärsinyt muita euromaita enemmän korkeasta korkotasosta. Korkojen lasku ja laskeva inflaatio helpottavat kuluttajien tilannetta ja parantavat ostovoimaa.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Veritas on vastuullinen ja vakavarainen työeläkeyhtiö, joka huolehtii yli 120 000 henkilön työeläketurvasta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye