Itäkeskuksen uimahallin perusparannuksen suunnittelu etenee – kaupunkilaiset mukaan kehittämiseen

Jaa

Itäkeskuksen uimahalli remontoidaan vuosikymmenen lopulla. Kaupunkilaiset voivat nyt osallistua suunnitteluun ja antaa palautetta elokuussa alkavassa työvaiheessa. Toukokuussa ja kesäkuussa 2024 hankkeessa haastateltiin uimahallin asiakkaita ja muita kaupunkilaisia. Haastattelujen ja saadun palautteen pohjalta on luotu alustava suunnitelma asiakaskokemuksen parantamiseksi sekä tilojen kehittämiseksi. Kaupunkilaiset voivat osallistua suunnitelman jatkokehittämiseen  verkkokyselyssä 26.8.–8.9. tai osallistumalla Ideakeidas-työpajaan uimahallilla 31.8. sekä 2.–3.9.

Maarit Hohteri Helsingin kaupunki

Itäkeskuksen uimahallin perusparannuksessa päivitetään muun muassa vedenkäsittelylaitteistoa, ilmanvaihtoa, eristyksiä ja akustiikkaa. Vaikka suuria tilamuutoksia ei ole suunnitteilla, tilankäyttöä voidaan silti parantaa esimerkiksi allasalueilla, pukuhuoneissa ja saunatiloissa. Kevään haastattelut osoittivat, että erityisesti pukuhuone-, suihku- ja saunatilat kaipasivat parannuksia. 

Asiakaskokemuksessa painottuivat yhteisten sääntöjen merkitys ja muiden huomioiminen. Itäkeskuksen uimahallin palvelujen ääreen hakeudutaan moninaisista syistä, esimerkiksi kohottamaan kuntoa, rentoutumaan, oppimaan, harrastamaan ja virkistäytymään perheen tai ystävien kanssa. Asiakaskokemusta kehittäessä onkin tärkeää luoda olosuhteita ja mahdollisuuksia liikkumiseen erilaisille kävijöille.

Osallistu verkkokyselyyn tai tule Ideointikeitaalle!

Elo-syyskuun vaihteessa kaupunkilaisilla ja kävijöillä on mahdollisuus kehittää ja kommentoida Itäkeskuksen uimahallin alustavia suunnitelmia, jotka perustuvat kevään aikana toteutettujen haastattelujen myötä saatuihin palautteisiin. 
 
Voit osallistua verkkokyselyyn 26.8.–8.9.2024 välisenä aikana. Osallistujien kesken arvotaan 5 kpl 10 kerran sarjalippuja uimahalliin.  
 
Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan

Ideointikeidas järjestetään Itäkeskuksen uimahallin sisääntuloaulassa la 31.8. klo 10–13, ma 2.9. klo 10–12 ja 17–19 sekä ti 3.9. klo 17–19. Työpajoissa kehitetään uimahallin tiloja, varusteluja ja asiakaspolkuja palvelumuotoilijoiden johdolla. Apuna työpajoissa käytetään esimerkiksi pohjapiirroksia ja kuva-aiheita, joita osallistujat kommentoivat. 

Ideointikeidas aikataulu: Itäkeskuksen uimahallin sisääntuloaula, Olavinlinnantie 6 

  • la 31.8. klo 10–13, paikalla myös somalin ja arabiankieliset tulkit 

  • ma 2.9. klo 10–12 ja 17–19 

  • ti 3.9. klo 17–19, paikalla myös somalin ja arabiankieliset tulkit 

 
Ideakeitaan työpajoihin on vapaa pääsy. 

Helsingin kaupungin yhteistyökumppani suunnitteluvaiheessa on muotoilutoimisto Pentagon Design Oy. Marraskuulle ulottuvan palvelumuotoiluvaiheen tuloksena kehitetään uimahallin asiakaspalvelumallia sekä luodaan tila- ja opastekonseptit perusparannuksen tueksi. 

Itäkeskuksen uimahallin perusparannuksen arvioitu aikataulu  

  • Yhteiskehittämisvaihe 4/2024-10/2024 
  • Hankesuunnittelu 08/2024–09/2025 
  • Toteutussuunnittelu 10/2025 – 04/2027 
  • Rakentaminen alkamisajankohta 05/2027 
  • Arvio rakennuksen uimahallin avaamiseksi 01/2030 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maarit Hohteri Helsingin kaupunki
Lataa
Maarit Hohteri Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye