Vihreät - De Gröna

Oras Tynkkynen valittu vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi

Jaa

Vihreä eduskuntaryhmä on valinnut maanantaina 26.8. kesäkokouksessaan Lappeenrannassa uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Oras Tynkkysen. Aiemmin ryhmäpuheenjohtajana toiminut kansanedustaja Atte Harjanne jäi heinäkuussa vanhempainvapaalle. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajina jatkavat kansanedustajat Krista Mikkonen Joensuusta sekä Inka Hopsu Espoosta.

Oras Tynkkynen
Oras Tynkkynen

Oras Tynkkynen on 46-vuotias neljännen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä sekä Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Eduskunnassa Tynkkynen on talousvaliokunnan jäsen sekä toinen Ukraina-ryhmän puheenjohtajista. Tynkkynen on aiemmin toiminut myös muun muassa Vanhasen toisen hallituksen ilmastopoliittisena asiantuntijana, kestävyysalan asiantuntijapalveluja tarjoavana yrittäjänä ja Sitrassa vanhempana neuvonantajana ilmastoratkaisujen parissa. 

– Suomella on heittämällä surkein hallitus ihmismuistiin. Hallitus heikentää hyvinvointiyhteiskuntaa, sivistystä, ihmisoikeuksia sekä ilmasto- ja luontotoimia. Syksyllä tulemme tarjoamaan kirkkaan vihreän vaihtoehdon hallituksen politiikalle, Tynkkynen linjaa. 

Tynkkysen mukaan suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja demokratiaa ei toki horjuteta yhdessä yössä. Hallituksen päätökset ja hallituspuolueiden edustajien kannanotot nakertavat kuitenkin niitä vähä vähältä tavalla, joka herättää huolta. 

– Vihreät haluavat vaalia hyvinvointiyhteiskuntaa ja demokratiaa, sillä ne ovat suomalaisen menestystarinan peruspilareita. Samalla haluamme uudistaa niitä vastaamaan aikamme haasteisiin, sanoo Tynkkynen. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana aiemmin toiminut Atte Harjanne jäi kevään istuntokauden jälkeen vanhempainvapaalle. 

– Atte on ryhmäjohtajana ollut todellinen joukkuepelaaja, joka ei koskaan ole pelännyt mennä tulta päin. Hänen jäljiltään on ilo luotsata eduskuntaryhmää runsaan vuosikymmenen tauon jälkeen, kertoo Tynkkynen. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Sofia Virta ei koskaan ollut epäiltynä petoksesta – “yhteiskunnan on tunnistettava lähisuhdeväkivallan eri muodot paremmin”23.8.2024 14:21:44 EEST | Tiedote

Seiska uutisoi elokuun alussa, että poliisi epäilee Vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa petoksesta. Eilen saapunut päätös osoittaa, että esitutkintaa tapauksesta ei aloiteta, eli Virta ei ole missään vaiheessa ollut edes epäiltynä. Virta kertoo, että poliisille jätetyn tutkintapyynnön taustalla on vuosia jatkunut lähisuhdeväkivallasta alkanut piina.

Sofia Virta: Kauhistelu ei riitä – meidän tulee kyetä estämään Hukkajoen katastrofin kaltaiset tuhot!23.8.2024 11:56:39 EEST | Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta esittää nopeita toimia, jotta Suomussalmen Hukkajoen jokisimpukoihin eli raakkuihin kohdistuneen kaltaista luontotuhoa ei tapahtuisi jatkossa missään päin Suomea. Koko Hukkajoen raakkupopulaatio on vaarantunut sen myötä, että alueella metsäkäsittelyä tehneet koneet ovat ajaneet joen yli useita kertoja ohjeistuksista piittaamatta.

Vihreiden Bella Forsgren: “Hallituksen tavoittelemaa kasvua ei todellakaan saada aikaan opiskelijoita kurittamalla”22.8.2024 15:13:32 EEST | Tiedote

Orpon-Purran hallitus päätti kehysriihessä opiskelijoiden siirtämisestä asumistuelta takaisin opintotuen asumislisälle. Esityksen luonnoksen mukaan asumislisässä huomioitava enimmäisasumismeno olisi matalampi kuin nyt yleisessä asumistuessa. Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgren kritisoi muutosta, sillä se heikentää opiskelijoiden hyvinvointia ja voi johtaa valmistumisen pitkittymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye