Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Syksyn 2024 yhteishaku alkaa – VAMKissa 210 aloituspaikkaa kolmella koulutusalalla

Jaa

Syksyn yhteishaussa Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa 9 tutkinto-ohjelmaa sosiaali- ja terveysalalla sekä liiketalouden ja tekniikan aloilla. Haettavana on paikkoja sekä alempiin (AMK) että ylempiin (YAMK) tutkinto-ohjelmiin. Tarjolla on perinteisten päivätoteutuksena järjestettävien koulutusohjelmien lisäksi useita verkossa järjestettäviä tutkintoja. Aloituspaikkoja tammikuussa alkaviin opintoihin on yhteensä 210. Hakuaika on 28.8.–11.9.2024.

 

Ryhmä opiskelijoita istuu ulkona portailla keskustelemassa.
Vaasan ammattikorkeakoulussa on tarjolla suomen- ja englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalalla. Kasper Dahlkarl/ VAMK

Ammattikorkeakoulututkinto antaa laajat yleistiedot ja taidot sekä teoreettisen taustan työskentelyyn asiantuntijan roolissa eri aloilla. Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa hyvät puitteet opiskelulle ja opintoihin kuuluva harjoittelu on kätevä suorittaa elinvoimaisen alueen lukuisissa yrityksissä. Moni VAMKista valmistuneista opiskelijoista työllistyykin valmistumisensa jälkeen alueelle. Vuonna 2017 valmistuneista Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueelle oli työllistynyt 67% vuonna 2022.

Tämän syksyn yhteishaussa Vaasan ammattikorkeakoulussa on tarjolla kolme AMK-tutkinto-ohjelmaa. Päivätoteutuksena järjestetään sairaanhoitajan AMK-tutkinto-ohjelma ja haussa on ensimmäistä kertaa verkkototeutuksena järjestettävät opinnot sosionomin koulutuksesta. Mukana on myös englanninkielinen AMK-tasoinen Energy Technology tutkinto-ohjelma, joka on ollut suosittu hakukohde aiemmissa hauissa.

Osaamista työelämän kehittämiseen

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot VAMKin Master Schoolissa mahdollistavat oman osaamisen syventämisen ja laajentamisen töiden ohessa. YAMK-tutkinto antaa hyvät mahdollisuudet työuralla etenemiseen ja vaativampiin asiantuntija- ja johtotehtäviin.

Tällä hakukierroksella Vaasan ammattikorkeakoulussa on kuusi YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, jotka antavat ajankohtaista työelämälähtöistä osaamista käytännön tarpeisiin. Kaikki haussa olevat YAMK-opinnot järjestetään verkkototeutuksena. Sosiaali- ja terveysalalla haussa on Hyvinvoinnin asiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma. Tekniikan alalla haussa on Digitalisaation kehittämisen ja johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma. Hiilineutraali yhteiskunta-koulutuksessa voi suorittaa insinöörin tai tradenomin YAMK-tutkinnon.

Uutena YAMK koulutuksena haussa on Innovaatiotoiminnan johtamisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto-ohjelma (insinööri YAMK), joka antaa opiskelijalle monipuolisia ajattelu- ja toimintamalleja sekä työkaluja asiakaslähtöisyyteen ja yhteiskehittämiseen. Koulutus sopii erityisesti henkilöille, jotka tulevat suunnittelemaan ja johtamaan erilaisia tuotekehitysprojekteja tai tarvitsevat työssään entistä laajempaa ymmärrystä innovaatiotoiminnan johtamisesta ja innovaatioihin liittyvistä liiketoimintamahdollisuuksista.

Toinen uusi VAMKissa tammikuussa 2025 alkava YAMK-koulutus on Kajaanin ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä järjestettävä Energiamurroksen johtamisen ylempi ammattikorkeakoulututkinto-ohjelma. Koulutus antaa opiskelijalle monipuoliset valmiudet toimia menestyksekkäästi sähköalan erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Opinnot voi suunnata joko uusiutuvan energiantuotannon hankekehitykseen ja hankkeiden johtamiseen tai syvällisempään alan keskeisten teknologioiden tuntemiseen.

Hakeminen

Kaikkiin VAMKin tutkintokoulutuksiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Hakulomake aukeaa 28.8. kello 8.00 ja sulkeutuu 11.9. kello 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2025.

Lisätietoja AMK-tutkinnoista löytyy VAMKin hakijalle-verkkosivulta.

Lisätietoja YAMK-tutkinnoista löytyy VAMKin Master School-verkkosivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ryhmä opiskelijoita istuu ulkona portailla keskustelemassa.
Vaasan ammattikorkeakoulussa on tarjolla suomen- ja englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalalla.
Kasper Dahlkarl/ VAMK
Lataa

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3 700 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Hannu Vahtera, the new President of VAMK, emphasises the importance of pedagogy and collaboration with working life19.8.2024 07:30:00 EEST | Press release

The new President, CEO of Vaasa University of Applied Sciences, Hannu Vahtera, has extensive experience from both the corporate and higher education sectors, as well as from international business. Vahtera transitioned to VAMK from Haaga-Helia on August 1st. He views universities of applied sciences as key players in raising the overall educational level and in developing essential skills required by the working life.

Anna-Mari Simunaniemi is the new Head of Education and Research in the School of Business at VAMK6.8.2024 07:30:00 EEST | Press release

Anna-Mari Simunaniemi, PhD has started as the new Head of Education and Research for School of Business at Vaasa University of Applied Sciences. She transitioned to this role from the University of Oulu. In her new position, Simunaniemi emphasises the importance of project work and research, as well as the promotion of student experience and preparation for a career after studies.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye