Vantaan ja Keravan hyvinvointialueVantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden pelastuslautakunnassa 28.8.2024

Jaa

Pelastuslautakunnassa 28.8. on käsittelyssä muun muassa vuoden 2025 talousarvio ja alustava toimintasuunnitelmaluonnos sekä osavuosikatsaus 2/2024 ja omavalvontaraportti 2/2024.

Paloautoja ja ambulansseja
Paloautoja ja ambulansseja Vantaan pelastuskeskuksessa. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Vuoden 2025 talousarvio ja alustava toimintasuunnitelman luonnos

Talousarvion laadinnassa huomioidaan toimintaympäristön muutoksesta sekä palvelutarpeesta tulevat muutosvaatimukset. Hyvinvointialueiden tiukan taloudellisen tilanteen takia palvelutasopäätöksen kehittämissuunnitelman toimenpiteitä, mm. riittävien henkilöresurssien varmistamiseksi, ei pystytä toteuttamaan. Vuosien 2024 ja 2025 toimenpiteet siirretään vuodelle 2026. Vuonna 2025 varmistetaan kuitenkin riittävät palvelut lakisääteisten testauksien suorittamiseksi sekä sairauspoissaolojen ennaltaehkäisemiseksi.

Pelastustoiminnan toimintavalmiuden parantamiseksi rakennetaan Korsoon uusi valmiusasema, jonka valmistuminen ajoittunee vuodenvaihteeseen 2025–26.

Pelastustoimen toimintakulut, poistot ja vyörytykset ovat yhteensä 38,8 M€ ja toimintatuotot 0,5 M€. Pelastustoimen maksuosuudet ovat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle 19,4 M€ ja Keski- Uudenmaan hyvinvointialueelle 18,9 M€.  Tämän hetken arvion mukaan ensihoidon toimintakulut, poistot ja vyörytykset ovat yhteensä 18,8 M€ ja toimintatuotot 3,1 M€, jolloin HUSin maksuosuus on arviolta 15,7 M€.

Talousarvio ja alustava toimintasuunnitelman luonnos esitetään lähetettäväksi lausunnolle Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen osavuosikatsaus 2/2024 ja omavalvontaraportti 2/2024

Pelastustoiminnan hälytystehtäviä oli ensimmäisen puolivuotisen aikana yhteensä 3 590, kun niitä vuonna 2023 vastaavana ajankohtana oli 340 enemmän. Ensivastetehtäviä oli yhteensä 601, kun niitä vastaavana ajankohtana vuonna 2023 oli 249 enemmän. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoitoyksiköiden kokonaistehtävämäärä pieneni 9,6 % edelliseen vuoteen nähden. VAKEn alueella laskua oli 11,5 % edelliseen vuoteen nähden ja Keusoten alueella laskua oli 6,5 % edelliseen vuoteen nähden.

Pelastuslaitoksen palvelukyvyssä on kahden ensimmäisen kvartaalin aikana ollut puutteita. Ydinpalveluissa on myös henkilöstöresurssien osalta ollut haasteita alkuvuoden aikana. Toisen kvartaalin aikana ensihoidon alkuvuoden henkilövajeet on saatu täytettyä. Pelastustoiminnan toimintavalmiusajoissa oli alueellisesti puutteita, ja myös ensihoidon tavoittamisviiveessä jäätiin HUSin asettamasta tavoitteesta.

Pelastustoiminnan ja ensihoidon toimintavalmiusaikojen alueellisiin haasteisiin vastataan pidempiaikaisen (2022–2027) suunnitelman mukaisesti perustamalla neljä uutta valmiusasemaa. Tikkurilan valmiusaseman rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaan ja asema otetaan käyttöön lokakuussa 2024. Seuraavan valmiusaseman (Korso) suunnittelutyö alkanut.

HALI-liikennevalo-ohjausjärjestelmän rakentaminen jatkuu Vantaalla. Miltei kaikki alueen muut kunnat ovat ilmoittaneet osallistuvansa yhteiseen HALI-selvityksen tekemiseen ELY:n/Fintrafficin kanssa.

Asialista verkossa https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paloautoja ja ambulansseja
Paloautoja ja ambulansseja Vantaan pelastuskeskuksessa.
Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Lataa

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Tehtävänämme on pelastustoiminnan järjestäminen, onnettomuuksien ehkäisy sekä häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin varautuminen toiminta-alueellamme.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kuuluu hallinnollisesti Vantaan ja Keravan hyvinvointialueeseen, mutta palvelee myös Keski-Uudenmaan hyvinvointialuetta. Toimimme kahdeksan kunnan alueella tiiviissä yhteistyössä lähialueiden pelastuslaitosten ja muiden viranomaisten ja toimijoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Välfärdsområdesstyrelsen behandlade delårsrapporten: sparprogram för resten av året – nivån på tjänsterna har förbättrats20.8.2024 10:58:56 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen för Vanda och Kervo välfärdsområde (VAKE) sammanträdde 20.8.2024 på sitt första möte för hösten. Styrelsen behandlade delårsrapporten för andra kvartalet, som förutspår ett underskott på närmare 13,4 miljoner för 2024. Av denna anledning kommer VAKE att omgående inleda ett sparprogram för resten av året på 13,4 M€ , så att man kan hålla sig inom budgetunderskottet på 100 M€.

VAKEn aluehallitus käsitteli osavuosikatsauksen: loppuvuodeksi säästöohjelma – palveluiden taso on parantunut20.8.2024 10:58:46 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) aluehallitus kokoontui 20.8.2024 syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Hallitus käsitteli toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen, joka ennustaa vuodelle 2024 lähes 13,4 miljoonaa euroa lisää alijäämää. Tästä syystä VAKE käynnistää loppuvuodelle pikaisesti 13,4 M€ säästöohjelman, jotta valmiiksi 100 M€ alijäämäisessä talousarviossa pysytään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye