Fingrid Oyj

Fingrid harjoittelee kyberturvallisuutta PAPU-harjoituksessa

Jaa

Fingrid on mukana Puolustusvoimien järjestämässä syksyn PAPU-harjoituksessa. Fingridille paikallispuolustusharjoitus on erinomainen mahdollisuus harjoitella kriittisen infrastruktuurin suojaamista myös kyberturvallisuuden näkökulmasta.

Kuvan lähteenä mainittava Fingrid Oyj.

Fingrid on mukana Puolustusvoimien kyberturvallisuuteen keskittyvässä paikallispuolustusharjoituksessa (PAPU) syyskuun alussa. Harjoituksessa keskitytään yhteiskunnan kannalta kriittisen sähköjärjestelmän suojaamiseen ja testataan verkkoon kohdistuvan kyberuhan lisäksi yhteistoimintaa eri toimijoiden välillä. 

Fingrid on mukana PAPU-harjoituksessa nyt ensimmäistä kertaa, mutta Puolustusvoimilla on takanaan jo pitkät perinteet paikallispuolustusharjoitusten järjestämisestä eri toimijoiden kanssa. Puolustusvoimat kehittää paikallispuolustusta myös kybertoimintaympäristössä yhteistyössä Maanpuolustuskoulutus MPK:n kanssa.

- Fingridille harjoitus on merkittävä ja tuo varmasti paljon hyötyä ja oppia johtamisesta sekä tilannekuvan ylläpitämisessä näin laajassa mittakaavassa kyberturvallisuuden näkökulmasta. Olemme harjoitelleet kyberturvallisuutta monien eri yhteistyökumppaneiden kanssa ja nyt pääsemme hakemaan oppeja yhteistyöstä Puolustusvoimien kanssa, Fingridin ICT-johtaja Kari Suominen toteaa. 

PAPU-harjoituksessa on mukana fingridiläisten osallistujien lisäksi noin 50 reserviläistä sekä Puolustusvoimien ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n henkilöstöä. 

Lisätietoja
Kari Suominen, ICT-johtaja, Fingrid, puh. 030 395 4134
sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Tietoja julkaisijasta

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Fingridin vastine palautteisiin merituulivoiman alustavista verkkoliityntämahdollisuuksista22.8.2024 10:54:45 EEST | Tiedote

Julkaisemme yhteenvedon palautteista, joita saimme konsultaatioomme merituulivoiman alustavista verkkoliityntämahdollisuuksista sekä vastineemme palautteisiin. Sidosryhmäpalautteissa korostui liityntämahdollisuuksien määrä ja sijainti. Palautteen ja lisäselvitysten perusteella päivitetty raportti julkaistaan loppusyksyllä 2024, ja siinä nimetään alustavat liityntämahdollisuudet sähköasematasolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye