Opetushallitus / Utbildningsstyrelsen

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa on tarjolla yli 10 000 opiskelupaikkaa

Jaa

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku pidetään 28.8.–11.9.2024.  Haussa ovat tammikuussa 2025 alkavat koulutukset. Hakeminen tapahtuu Opetushallituksen Opintopolku-palvelussa.

Keskiviikkona 28.8.2024 klo 8 alkavassa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaussa on tänä syksynä haettavana 10 300 opiskelupaikkaa 325 hakukohteessa. Syksyn yhteishaussa haetaan tammikuussa 2025 alkavaan koulutukseen. Hakeminen tapahtuu Opetushallituksen Opintopolku-palvelussa. Yhteishaku päättyy keskiviikkona 11.9.2024 klo 15.

Eniten aloituspaikkoja on terveys- ja hyvinvointialoille. Yhteishaun aloituspaikoista valtaosa, noin 8300, on suunnattu toisen asteen tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneille. Näistä aloituspaikoista noin 63 % on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Tarjolla on pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Suurin osa syksyn yhteishaun tarjonnasta on ammattikorkeakoulujen koulutuksia: mukana on 20 ammattikorkeakoulua ja 4 yliopistoa. Hakukohteista 306 on ammattikorkeakouluun ja 19 yliopistoon. Tarjolla on sekä AMK- että ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. Yliopistokoulutuksista valtaosa on joko maisterikoulutuksia tai suunnattu avoimen korkeakoulun opintoja suorittaneille.

Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakija laittaa hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa siitä hakukohteesta, johon hakijan valintamenestys riittää ja jonka hakija on asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeimmaksi.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 21.11.2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Opetushallitus on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinonalalla toimiva virasto, joka vastaa koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja jatkuvan oppimisen kehittämisestä sekä kansainvälisyyden edistämisestä. Opetushallituksen mediapalvelu palvelee maanantaista torstaihin klo 9–16 ja perjantaisin sekä juhlapyhien aattoina 9–15. Kesäaikana 1.6.–31.7. palvelemme maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetushallitus / Utbildningsstyrelsen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye