Krosswise Oy

Heikki Härkönen vahvasti kasvavan puolustus- ja turvallisuusalan IT-konsulttiyhtiö 61N:n toimitusjohtajaksi

Jaa

61N Solutions Oy on nimittänyt Heikki Härkösen toimitusjohtajaksi 1.9.2024 alkaen. Härkösellä on vankka kokemus kasvu- ja teknologiayhtiöiden rakentamisesta ja hän tulee johtamaan puolustus- ja turvallisuusalalla toimivan IT-kasvuyhtiön seuraavaa kasvuvaihetta. Yhtiö tähtää kohti 10 miljoonan euron liikevaihtoa ja rakentaa pohjaa kansainvälistymiselle.

Heikki Härkönen on 61N:n uusi toimitusjohtaja.
Heikki Härkönen on 61N:n uusi toimitusjohtaja. Kuva: Petri Pihlaja

Heikki Härkönen on nimitetty 61N:n toimitusjohtajaksi 1.9.2024 alkaen. Vankan kokemuksen kasvu- ja teknologiayhtiöiden rakentamisesta mukanaan tuova Härkönen siirtyy 61N:lle Reaktorin Fusion Ecosystemistä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana. Härkönen tuntee entuudestaan yhtiön hyvin, sillä hän on ollut 61N:n kasvun rakentamisessa mukana jo perustamisesta alkaen sijoittajana, neuvonantajana ja Krosswise-yritysklusterin hallituksen puheenjohtajana. 

“61N:llä tähdet ovat oikeassa asennossa! Uuden sukupolven turvallisuusalan yhtiön tiimissä on rautainen osaaminen ja vankka kokemus toimialalta, ja olemme löytäneen toimivan palvelumallin. Valitettavasti maailmassa on myös kasvava kysyntä toimialalla. Näiden fundamenttien lisäksi kansallisen turvallisuuden edistämiseksi tehtävän työn merkityksellisyyttä ei voi vähätellä”, Härkönen toteaa. 

Aiempaa johtamiskokemusta Härkösellä on laajasti konsulttiyhtiöistä ja pankkialalta. Urallaan hän on mm. vastannut brändistrategia- ja designpraktiikasta PwC:llä ja johtanut Nordean pohjoismaista innovaatioyksikköä ja rahanpesun vastaista kehitystä. Koulutukseltaan Härkönen on systeemitekniikan diplomi-insinööri Helsingin teknillisestä korkeakoulusta ja MBA Yhdysvaltalaisesta Notre Damen yliopistosta. 

61N:n perustaja ja edellinen toimitusjohtaja Janne Mansikkamäki jatkaa 61N:llä uudessa Senior Executiven roolissa. “Kaksi vuotta on mennyt vauhdilla yrityksen kasvaessa seitsemästä yli kolmeenkymmeneen henkilöön samalla, kun olemme laajentaneet merkittävästi toimintaamme viranomaiskentässä. Olen aidosti onnellinen, että saimme Heikin mukaan tiimiin ja ottamaan vastuun yrityksen kasvattamisesta seuraavaan kokoluokkaan. Heikin mukaantulo mahdollistaa itselleni painopisteen siirtämisen asiakashankkeisiin varmistamaan, että viranomaiset saavat panostuksilleen vastineeksi operatiivista suorituskykyä luovia järjestelmäkokonaisuuksia”, Mansikkamäki kertoo.

Tampereella perustetun 61N:n pääkonttori pysyy jatkossakin Tampereella. Lisäksi yritys suunnittelee paraikaa laajentumista Helsinkiin. Kasvuyritysten kanssa työskentelystä tunnettu Härkönen kertoo 61N:n tavoittelevan tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille: “Pyrimme saavuttamaan aseman, jossa jokainen asiakas tietää, että olemme heidän luotettavin kumppaninsa – ei vain Suomessa, vaan kansainvälisesti.” 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Heikki Härkönen
Heikki Härkönen
Kuva: Petri Pihlaja
Lataa
Heikki Härkönen
Heikki Härkönen
Kuva: Petri Pihlaja
Lataa
Heikki Härkönen on 61N:n uusi toimitusjohtaja.
Heikki Härkönen on 61N:n uusi toimitusjohtaja.
Kuva: Petri Pihlaja
Lataa

Linkit

Tietoa 61N Solutions Oy:stä

61N Solutions Oy, tuttavallisemmin 61N, on puolustus- ja turvallisuusalaan keskittyvä IT-konsultointiyhtiö. Yritys aloitti operatiivisen toimintansa elokuussa 2022 ja se työllistää tällä hetkellä 34 asiantuntijaa. Tavoitteena on kasvattaa henkilöstömäärä 40:een vuoden 2024 aikana. Ensimmäisen täyden 12 kk:n tilikauden liikevaihto vuonna 2023 oli 1,63 MEUR. 61N kuuluu Krosswise-yritysryppääseen, ja sen perustamisessa ovat olleet mukana puolustus- ja turvallisuusalan konkarit johtava konsultti Aapo Koski ja johtava konsultti Janne Mansikkamäki. Yrityksen nimi muuttui elokuussa muotoon 61N Solutions Oy (ed. 61 NorthPoint Solutions Oy). 

Tietoa Krosswise-yritysryppäästä

Krosswise rakentaa tarkasti valittujen toimialojen IT-konsultointiin erikoistuvia tytär- ja osakkuusyrityksiä. Tällä hetkellä toiminnassa ovat jo puolustus- ja turvallisuusalaan keskittynyt 61N Solutions Oy sekä teollisuuden digitalisaatioon erikoistunut Forge Digital Oy. Krosswisen kolmannelle tukijalalle, terveyssektorille keskittyvälle Invinite Oy:lle, etsitään parhaillaan toimitusjohtajaa. 

Krosswise-yritysryppään on perustanut Matti Ristimäki sekä Reaktor Groupin Fusion Ecosystem. Krosswisen tavoitteena on kasvattaa jokainen toimialayhtiö vähintään 200 henkilön suuruiseksi ja osaamiseltaan kansainväliselle tasolle. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Krosswise Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye