Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginjohtajan kannustuspalkinnoilla tunnustusta nuorille osaajille sekä urheilun kantaville voimille

Jaa

Espoon kaupunginjohtajan jo perinteeksi muodostuneet kannustuspalkinnot jaettiin tuttuun tapaan osana Espoo-päivän ohjelmaa.

Espoo-päivä 30.-31.8.
Espoon kaupunki

Tänä vuonna tunnustuksina jaettiin kaksi kasvattipalkintoa sekä kaksi kasvattajapalkintoa:

Vuoden kasvattaja: Pekka Piri
on pitkäaikainen Haukilahden lukion rehtori. Haukilahden lukiossa on yleislinjan lisäksi urheilulinja, joka mahdollistaa monille nuorille sujuvan arjen ja huippu-urheilun yhdistämisen. Piri on työstään innostuva ja hänen opiskelijoiden hyvinvointia tavoitteleva lähestymistapansa toteuttaa espoolaisen kasvatuksen positiivista näkökulmaa.

Vuoden kasvattaja: Jouni Vehkaoja
on toiminut liikunnanopettajana espoolaisissa kouluissa. Hän on entinen salibandyn pelaaja, kaksinkertainen maailmanmestari ja moninkertainen Suomen Mestari. Pitkäaikainen työ salibandyjoukkue Oilersin toiminnanjohtajana sai arvoisensa kruunun, kun joukkue voitti salibandyn Suomen Mestaruuden 2024. Vehkaoja tekemistä määrittää samat arvot kuin Espoo-tarinaa: yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys.

Vuoden kasvatti: Emilia Soini
on voittanut squashissa lukuisia Suomen mestaruuksia. Periksiantamattomuus ja sitkeä työ lajin parissa ovat tuoneet hänelle viime vuonna EM-pronssin, joka oli Suomen ensimmäinen squashin arvokisamitali 12 vuoteen ja hän upeasti uusi tuon sijoituksen uudelleen viime viikonloppuna. Soinin menestyksen tuomat myönteiset tunnekokemukset, ilo ja periksiantamattomuus kannustavat arjessa niin nuoria urheilijoita kuin aikuisiakin – meitä kaikkia espoolaisia.

Emilia on tällä hetkellä kisamatkalla ja palkinnon vastaanottaa hänen puolestaan isänsä Matti Soini.

Vuoden kasvatti: Tatu Maunu
Espoon Kehähaiden Tatu Maunu voitti marraskuussa 2023 kultaa potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailuissa. Lisäksi Maunu saalisti nousujohteisen kisavuotensa aikana kaksi maailmancupin voittoa. Samana vuonna hänet valittiin yleisöäänestyksellä vuoden espoolaiseksi urheilijaksi. Urheilumenestys tuottaa koko espoolaiselle yhteisölle ylpeyden aiheita ja kannustaa erityisesti nuoria urheilijoita. Maunun puheessa ja tekemisessä näkyy espoolaisen tekemisen ydin: ”Niin kauan kuin nuoret saavat ympärilleen kivan yhteisön, asiat ovat kunnossa”.

Kaupunginjohtajan kannustuspalkintojen jakoperinne aloitettiin 2011. Huomionosoituksilla edistetään kasvavan Espoon yhteisöllisyyttä ja kiinnitetään huomiota myönteisiin tekoihin.

Espoo-päivä on kaikkien espoolaisten yhteinen juhlapäivä, jota vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Vuonna 2024 Espoo-päivää vietetään 30.–31. elokuuta. Espoo-päivänä espoolaiset juhlivat kotikaupunkiaan järjestämällä erilaista ohjelmaa ympäri kaupunkia.

Avainsanat

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye