WSOY

Tiedote: WSOY julkaisee Paavo Lipposen muistelmien kolmannen osan maaliskuussa 2025

Jaa

Entisen pääministerin ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen muistelmien pitkään odotettu kolmas osa Valtionhoitaja – Muistelmat 1995–2024 ilmestyy 19.3.2025. Tuolloin tulee kuluneeksi 30 vuotta eduskuntavaaleista, jotka nostivat Lipposen pääministeriksi.

Muistelmateos kattaa Lipposen pääministerivuodet 1995–2003 ja niiden jälkeisen eduskunnan puhemieskauden. Mukana ovat päivänpolitiikan jälkeiset pyrkimiset EU:n johtotehtäviin, presidentinvaalit 2012 sekä Lipposen monipuolinen eurooppalainen ja kotimainen aktiivisuus. Muistelmat ulottuvat nykypäivään, kuten Ukrainan sotaan ja Suomen Nato-jäsenyyteen.

Lipponen kertoo Suomen nousun ja EU-menestyksen salaisuudet. Hän piirtää terävän kuvan Suomen historian ainutlaatuisesta vaiheesta kaihtamatta suoraa puhetta yhteistyökumppaneistaan kotimaassa ja ulkomailla.

”Paavo Lipponen nousi pääministerikaudellaan merkittävien eurooppalaisten valtiomiesten sarjaan. On hienoa saada kustantaa hänen muistelmansa ajalta, jolloin Suomi selätti historiansa pahimman talouslaman ja valitsi suunnakseen Euroopan”, toteaa kustantaja Henrikki Timgren.

Lipposen muistelmien aiemmat osat Muistelmat I ja Murrosten aika ilmestyivät niin ikään WSOY:n kustantamina vuosina 2009 ja 2014.


Kuvat

Paavo Lipponen, Valtionhoitaja - Muistelmat 1995-2024, kansikuva
Paavo Lipponen, Valtionhoitaja - Muistelmat 1995-2024, kansikuva
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye