Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Digitaalisen sote-keskuksen asiointialusta uudistuu ja saa uuden nimen: OmaPohde

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle on tulossa tukku uudistuksia. Syyskuun 4. päivä Digitaalinen sote-keskus uudistuu ja asiointialusta saa uuden nimen: OmaPohde. Digitaalinen sote-keskus ja sen palvelut säilyvät ennallaan, mutta digitaalisen asioinnin palvelukokonaisuus laajenee.

Pohteen digitaalisen sote-keskuksen asiointialusta uudistuu ja kehittyy.
Pohteen digitaalisen sote-keskuksen asiointialusta uudistuu ja kehittyy.

Uusia palveluita ovat pelastuslaitoksen, ikäihmisten Aino-neuvonnan sekä vammaispalvelujen chat. Lisäksi suoran keskusteluyhteyden kautta palvelee Pohteen yleinen neuvontapalvelu.

Digitaalisissa palveluissa aloittaa myös fysioterapian chat, joka ensivaiheessa toimii vain Oulussa. Kaikki chat-vastaanotot löydät edelleen pohde.fi verkkosivuilta sivun oikeasta alareunasta.

Pohteen neuvontapalvelun chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8-16. Palvelua voi käyttää, jos alueen asukas tarvitsee yleistä neuvontaa Pohteen palveluista tai hän ei tiedä, mistä voi saada apua asiansa hoitamiseen. Lisäksi neuvonnasta voi tiedustella omaisen hoitopaikkaa. Neuvontapalvelu palvelee Pohteen asiakkaita ja henkilöstöä sekä viranomaisia ja palveluntuottajia. Neuvonnalla on myös puhelinpalvelu numerossa 08 669 9600. Puhelinpalvelu on avoinna joka päivä kello 8-18.

Pelastustoimen chat on avoinna arkisin kello 9-11 ja kello 12-15. Voit keskustella siellä ammattilaisten kanssa, kun tarvitset apua tai neuvoa pelastustoimen onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvissä kiireettömissä asioissa.

Aino-neuvonnan chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-15. Palvelussa voi keskustella ammattilaisten kanssa, kun asiakas tarvitsee yleistä ohjausta ikäihmisten palveluista. Aino-neuvontaan voi edelleen olla yhteydessä myös puhelimitse 08 669 1010. Puhelin palvelee arkisin kello 9-12 ja kello 13-15.

Vammaispalvelujen chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-12. Chatissa voi keskustella ammattilaisen kanssa, kun asiakas tarvitsee yleistä ohjausta ja neuvontaa vammaispalveluissa.

Nyt jos koskaan jokaisen alueen asukkaan kannattaa ottaa OmaPohde -palvelu omakseen. Digitaalisten palveluiden lisäksi OmaPohde -portaalissa voi seurata esimerkiksi omia hoitotietoja ja tulevaisuudessa portaaliin saadaan myös sosiaalihuollon palveluita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye