Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Smaku Helsinki ja muut syksyn ruokatapahtumat kutsuvat maistelumatkalle Helsinkiin

Jaa

Helsinkiläistä ruokakulttuuria esittelevä Syötävä Helsinki -juhlavuosi käynnistyi keväällä yli 130 tapahtuman voimin. Myös syksylle on luvassa runsaasti ruoka- ja juomaelämyksiä, tapahtumia ja messuja. Heti syyskuun alussa ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävä Smaku-ravintolatapahtuma kutsuu tutustumaan paikallisiin makuihin erilaisten maisteluannosten kautta.

Ravintolaelämää Kalliossa.
Smaku-ruokatapahtuma levittäytyy Helsinkiin 4.–14. syyskuuta Kallion ja keskustan alueille sekä meren äärelle. Karoliina Bärlund

Ensimmäinen Smaku Helsinki järjestetään 4.–14. syyskuuta, jolloin yli 20 ravintolaa ja kahvilaa eri puolilla Helsinkiä tarjoilevat maisteluannoksia eli Smakuannoksia.

Smaku Events Oy:n perustaja ja tapahtumaa alusta alkaen tuottanut Laura Varis tiivistää ydinajatuksen:

– Smaku on paikallisuuteen perustuva ravintolatapahtuma. Mukana olevat ravintolat luovat oman maisteluannoksensa, joka on kuin herkullinen käyntikortti. Se kertoo, millaisiin makuihin ravintolassa luotetaan.

Helsingissä paikallisuutta tuodaan esiin viemällä Smaku kolmelle eri alueelle: On keskustaan sijoittuva Downtown, Kallion alue sekä Helsingin omana erikoisuutena merellinen Smaku Sea.

Tapahtuman aikana omaa suosikkiannostaan voi äänestää tapahtuman sivuilla smakufestivals.com. Eniten ääniä saanut annos palkitaan tapahtuman lopuksi.

Kaikki Smaku Helsingin ravintolat ja annokset löytyvät tapahtuman sivuilta sekä Helsinki Food Guide -sovelluksesta.

Syötävä Helsinki jatkuu myös syksyllä

Helsingin kaupunki kutsui alkuvuodesta ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan toimijoita rakentamaan yhteistä Helsingin ruokavuotta. Avoimella haulla saatiin mukaan yli 130 ruoka- ja juomaelämystä alkukesän Syötävä Helsinki -viikoille. Myös syksylle ja loppuvuodelle on luvassa kymmeniä tapahtumia. Smaku Helsinki on näistä yksi.

– Smaku Helsinki tukee hyvin Syötävä Helsinki -ruokavuotemme tapahtumakokonaisuutta nostamalla esiin paikallisia makuja ja tekijöitä. Syksylle on tulossa myös runsaasti muita ruoka- ja juomatapahtumia, kuten Teurastamon sadonkorjuujuhlat, Hakaniemen torin sienifestivaalit sekä isompia ruoka-alan messuja - ja tietenkin perinteiset Stadin Silakkamarkkinat, kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Tapahtumien ohella kaupunki panostaa ruokavuoden aikana myös ravintola- ja tapahtuma-alan verkostojen vahvistamiseen.

– Yhtenä Syötävä Helsinki -ruokavuoden kokeiluna olemme toteuttaneet matkailu- ja tapatuma-alan yritysten tarpeisiin räätälöidyn Helsinki for Food Lovers -ravintolaoppaan. Oppaassa esitellään Helsinkiä kiinnostavana ruokakohteena ruokakulttuurin näkökulmasta ja listataan ravintola-alan asiantuntijoiden suosittelemat kaupungin kiinnostavimmat ravintolat, kertoo Vesterinen.

– Järjestimme keväällä onnistuneen Food for Thought -seminaarin alan ammattilaisille, ja syksylle on tulossa myös alan verkostoitumis- ja keskustelutilaisuus. 

Kaikki Syötävä Helsinki -ruokavuoden tapahtumat löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista sekä Helsinki Food Guide -sovelluksesta.

Poimintoja Syötävä Helsingin syksyn ohjelmasta:

  • Smaku Helsinki 4.–14.9.
  • Street Food Siesta Lauttasaari 6.–8.9.
  • Teurastamon sadonkorjuujuhlat 7.9.
  • Villi ruokavallankumous -sienifestivaali Hakaniemen torilla 28.9.
  • Sakeluento ja -maistiaiset 5.10. ja 16.11.
  • Stadin Silakkamarkkinat 6.–12.10.
  • Viini ja ruoka -messut 24.–27.10.
  • Lakritsi ja salmiakkifestivaalit 26.–27.10.
  • Porkkanasta Picassoksi -ruokataidepaja 5.11.
  • Tuomaan markkinat 29.11.–22.12.
  • Teekävelykierrokset 16.11. saakka
  • Riimit & Viinit 22.11. saakka
  • Tislaamokierrokset 28.12. saakka

Lisätiedot:

Matkailupäällikkö Nina Vesterinen
Helsingin kaupunki
puh. 040 635 4508
nina.vesterinen@hel.fi

Tuottaja Laura Varis
Smaku Events
puh. 040 577 7883
info@smakufestivals.com

Avainsanat

Kuvat

Ravintolaelämää Kalliossa.
Smaku-ruokatapahtuma levittäytyy Helsinkiin 4.–14. syyskuuta Kallion ja keskustan alueille sekä meren äärelle.
Karoliina Bärlund
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye