Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Allmänmedicinsk avdelning 1 i Vasa flyttar till H-huset

Dela

Allmänmedicinsk avdelning 1 flyttar den 3 september från Dammbrunnsvägen till H-huset på Sandvikens sjukhusområde. Efter flytten har alla avdelningar som ger vård dygnet runt i Vasa flyttat från Dammbrunnsvägen till H-huset.

– I H-huset har vi möjlighet att bättre samarbeta med akuten och den specialiserade sjukvårdens enheter, säger överskötare Lis-Marie Vikman. 

Dessutom ger de nya, moderna utrymmena en trivsam miljö för både patienter och personal. På allmänmedicinsk avdelning 1 vårdas och rehabiliteras patienter med kortvariga akuta sjukdomar som inte kräver behandling av den specialiserade sjukvården. 

Kontaktuppgifterna förblir de samma 

Allmänmedicinsk avdelning 1 betjänar i fortsättningen på femte våningen i H-huset. Även om den fysiska adressen ändrar, förblir avdelningens kontaktuppgifter de samma. 

Avdelningen har besökstid klockan 13–19, precis som de andra avdelningarna i H-huset. Vid behov går det att fråga avdelningens personal om det är möjligt att komma på besök en annan tid.  

Undrar du på vilken avdelning din närstående är?

I första hand är det patienten själv som ska informera sina närmast anhöriga om var hen vårdas.

Kom ihåg att försäkra dig om att kontaktuppgifterna till dina närmast anhöriga är uppdaterade i dina egna uppgifter. Uppgifterna kontrolleras regelbundet i samband med mottagningsbesök. 

Om patienten flyttas till en avdelning från akuten och du som närmast anhörig behöver veta vart din närstående har flyttats, är det i första hand akuten som du ska kontakta för att få information.  

Observera att personalen på telefonväxeln inte har tillgång till patientuppgifter och att de heller inte kan vara säkra på att den person de pratar med i telefon har rätt att få informationen.

Kontakter

Kommunikationsenheten - Viestintäyksikkö

Vi betjänar media mån-fre kl. 9–15. Ta kontakt så svarar vi så fort som möjligt. Palvelemme mediaa ma-pe klo 9-15. Ota yhteyttä, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

kommunikation@ovph.fi

Följ Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye