Pirkanmaan hyvinvointialue

75–79-vuotias pirkanmaalainen: varaa aika korona- ja influenssarokotukseen

Jaa

75–79-vuotiaat pirkanmaalaiset voivat nyt varata ajan korona- ja influenssarokotukseen. Jo aiemmin ajanvaraus avautui 80 vuotta täyttäneille ja voimakkaasti immuunipuutteisille. Edelleen myös he voivat varata ajan rokotuksiin.

Varaa rokotusaika: 

75–79-vuotiaat saavat korona- ja influenssarokotuksen syys-lokakuussa pääsääntöisesti samalla käynnillä. Influenssarokotteet tulevat sosiaali- ja terveysasemille 27.9.2024, joten jos rokotusaika on ennen tätä, käynnillä annetaan koronarokote ja varataan uusi aika influenssarokotukseen.

Joissain kunnissa järjestetään myös rokotuspäiviä, jolloin rokotteen saa ilman ajanvaraus. Lisätietoa näistä löydät osoitteesta pirha.fi/koronarokotukset.

Yli 80-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille influenssarokotus annetaan erikseen marraskuusta alkaen, sillä influenssarokotteen suojateho etenkin suurimmassa riskissä olevien parissa voi hiipua nopeasti, eikä rokotetta sen vuoksi kannata antaa vielä alkusyksyllä. 

Loka-marraskuussa rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmiin kuuluvia yli 18-vuotiaita. Ajanvaraus näiden ryhmien korona- ja influenssarokotuksiin käynnistyy lokakuun alussa.

Yhteyshenkilöt

Ylilääkäri Jaana Syrjänen
Infektioyksikkö
03 311 64883
jaana.syrjanen@pirha.fi

Rokotusten käytännön järjestelyt:

Palvelupäällikkö Krista Kuusela
040 801 6175
krista.kuusela@pirha.fi

Apulaisylilääkäri Tero Harjuntausta (tavoitettavissa 4.9.2024 alkaen)
040 806 3761
tero.harjuntausta@pirha.fi

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye