Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Lähes 400 haki opiskelemaan vanginvartijaksi

Jaa

Hakijoita oli 395 eli 49 enemmän kuin tammikuussa järjestetyssä haussa. Hakuaika rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen oli 12.-31.8.2024.

Rikosseuraamuslaitos

Vuositasolla tarkastellen vanginvartijan ammatti on kiinnostanut tänä vuonna huomattavan monia, sillä tammi- ja elokuun hauissa saatiin yhteensä 743 hakemusta. Tätä korkeampi hakijamäärä oli viimeksi lamavuonna 1992, jolloin järjestettiin ainoastaan yksi haku ja hakijoita oli 843. Hakukohtaisesti tarkasteltuna hakijamäärä oli juuri päättyneessä haussa korkein sitten vuoden 2008, jolloin hakuja järjestettiin yksi ja hakijoita oli 431.

”On hienoa, että yhteiskunnallisesti tärkeä ammatti kiinnostaa ja tutkintoamme arvostetaan”, Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen yksikönpäällikkö Sanna Kohvakka toteaa.

Rikosseuraamusalan tutkintokoulutuksen pääsykokeet alkavat syyskuun lopulla kuntokokeella, johon kutsutaan kaikki Rikosseuraamuslaitoksessa jo työskentelevät hakijat sekä muista hakijoista kaikki hakukriteerit täyttävät. Kuntokokeen hyväksytysti suorittaneista 120 parasta pääsee kokeen pisteiden perusteella soveltuvuusarviointiin. Kuntokokeista ja soveltuvuusarvioinnista parhaat yhteispisteet saaneille tehdään ennen lopullista valintaa Suojelupoliisin perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Koulutus alkaa tammikuussa 2025 ja kestää enintään 16 kuukautta. Opintoihin sisältyy 10 kuukautta palkallista työssäoppimista vankilassa sekä lähiopintoja pääasiassa Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa (RSKK) Vantaan Tikkurilassa.

Lisätietoja:

yksikönpäällikkö Sanna Kohvakka, Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
p. 050 472 3035,
sanna.kohvakka@om.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Förändringar i rehabiliteringen av bötesfångar och korttidsfångar under återstoden av 20242.9.2024 09:50:37 EEST | Tiedote

Rehabiliteringen och utslussningen av bötesfångar och korttidsfångar har varit mycket framgångsrik när det gäller att motivera fångarna att förbättra sin livssituation, få in dem på en rehabiliteringsbana och därmed stödja deras beredskap för en livsstil utan kriminalitet. Detta har förutsatt ett välfungerande samarbete med intressenterna och i synnerhet med välfärdsområdena. Insatserna har också påverkat positivt på överbeläggningen på fängelserna, som är en utmaning i myndighetens verksamhet.

Sakko- ja - ja lyhytaikaisvankien kuntoutuksessa tapahtuu muutoksia loppuvuoden aikana2.9.2024 09:50:37 EEST | Tiedote

Sakko- ja lyhytaikaisvankien kuntoutuksessa ja ulkopuolisessa sijoituksessa on onnistuttu erinomaisesti edistämään vankien motivoitumista oman elämäntilanteensa parantamiseen, saattamaan kuntoutuspolun alkuun ja näin tukemaan valmiuksia rikoksettomaan elämäntapaan. Tämä on edellyttänyt erinomaista sidosryhmäyhteistyötä erityisesti hyvinvointialueiden kanssa. Toiminnalla on myös vaikutettu vankiloiden haastavaan yliasutukseen.

Ansökningstid till examensutbildning till väktare i fängelserna den 12 till 31 augusti8.8.2024 11:28:17 EEST | Tiedote

Du kan söka till examensutbildning inom brottspåföljdssektorn från den 12 till 31 augusti 2024 på webbplatsen rskk.fi. Det blir 60 personer som antas till den ettåriga utbildningen som inleds i januari 2025. Examensutbildningen inom brottspåföljdssektorn ger dig behörighet för uppgifter inom övervakning och handledning på fängelserna, närmare bestämt som väktare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye