Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Uusi raskausdiabeteksen digihoitopolku tarjoaa työkaluja omahoitoon

Jaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on otettu käyttöön uusi digitaalinen palvelu raskausdiabeteksen hoitoon. Raskausdiabeteksen digihoitopolku aloitetaan neuvolassa, kun raskausdiabetes on todettu.

Digihoitopolulla asiakas voi tutustua kattavaan tietopakettiin raskausdiabeteksesta ja sen hoidosta. Jos hoitovastuu siirtyy erikoisairaanhoitoon, asiakas voi jatkaa samalla digihoitopolulla, mikä varmistaa keskeytymättömän hoidon.  

Raskausdiabeteksen digihoitopolulla on tarjolla runsaasti itsehoitomateriaalia. Asiakas voi tutustua sisältöön juuri silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Digihoitopolulla voi myös turvallisesti ja vaivattomasti ottaa yhteyttä ammattilaiseen itselleen sopivana ajankohtana. 

Digihoitopolkujen alustana toimii tietoturvallinen, vahvaa tunnistautumista käyttävä Terveyskylän Omapolku-verkkopalvelu. Raskausdiabetes-digihoitopolku on käytössä kolmella eri kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Digihoitopolku on toteutettu yhteistyössä HUSin erikoissairaanhoidon kanssa. 

“Yhteisen digihoitopolun tavoitteena on yhtenäistää hoitokäytänteitä ja tarjota asiakkaille ajasta ja paikasta riippumatonta hoitoa, tietoa ja tukea”, sanoo vastaava terveydenhoitaja Minna Nousiainen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta.  

“Raskausdiabeteksen digihoitopolku on tärkeä osa raskausdiabeteksen hoitoa. Se on arvokas työkalu, joka tukee asiakkaiden hyvinvointia ja tarjoaa joustavaa tukea raskausdiabeteksen omahoitoon”, Nousiainen jatkaa. 

Lisätietoja raskausdiabeteksen digihoitopolusta: 

Marika Gustafsson, ICT-kehittämisasiantuntija (ruotsinkieliset yhteydenotot)

Puh. +358 40 487 0751 

Sähköposti marika.gustafsson@itauusimaa.fi 

Annukka Saarelainen, projektisuunnittelija, Terveyskylän tuotevastaava 

Puh. +358 40 131 9862  

Sähköposti annukka.saarelainen@itauusimaa.fi 

Lisätietoa Terveyskylän Omapolusta: Mikä on Omapolku? (terveyskyla.fi)  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye