Uusi raskausdiabeteksen digihoitopolku tarjoaa työkaluja omahoitoon
Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on otettu käyttöön uusi digitaalinen palvelu raskausdiabeteksen hoitoon. Raskausdiabeteksen digihoitopolku aloitetaan neuvolassa, kun raskausdiabetes on todettu.
Digihoitopolulla asiakas voi tutustua kattavaan tietopakettiin raskausdiabeteksesta ja sen hoidosta. Jos hoitovastuu siirtyy erikoisairaanhoitoon, asiakas voi jatkaa samalla digihoitopolulla, mikä varmistaa keskeytymättömän hoidon.
Raskausdiabeteksen digihoitopolulla on tarjolla runsaasti itsehoitomateriaalia. Asiakas voi tutustua sisältöön juuri silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Digihoitopolulla voi myös turvallisesti ja vaivattomasti ottaa yhteyttä ammattilaiseen itselleen sopivana ajankohtana.
Digihoitopolkujen alustana toimii tietoturvallinen, vahvaa tunnistautumista käyttävä Terveyskylän Omapolku-verkkopalvelu. Raskausdiabetes-digihoitopolku on käytössä kolmella eri kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Digihoitopolku on toteutettu yhteistyössä HUSin erikoissairaanhoidon kanssa.
“Yhteisen digihoitopolun tavoitteena on yhtenäistää hoitokäytänteitä ja tarjota asiakkaille ajasta ja paikasta riippumatonta hoitoa, tietoa ja tukea”, sanoo vastaava terveydenhoitaja Minna Nousiainen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta.
“Raskausdiabeteksen digihoitopolku on tärkeä osa raskausdiabeteksen hoitoa. Se on arvokas työkalu, joka tukee asiakkaiden hyvinvointia ja tarjoaa joustavaa tukea raskausdiabeteksen omahoitoon”, Nousiainen jatkaa.
Lisätietoja raskausdiabeteksen digihoitopolusta:
Marika Gustafsson, ICT-kehittämisasiantuntija (ruotsinkieliset yhteydenotot)
Puh. +358 40 487 0751
Sähköposti marika.gustafsson@itauusimaa.fi
Annukka Saarelainen, projektisuunnittelija, Terveyskylän tuotevastaava
Puh. +358 40 131 9862
Sähköposti annukka.saarelainen@itauusimaa.fi
Lisätietoa Terveyskylän Omapolusta: Mikä on Omapolku? (terveyskyla.fi)
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
viestintä / kommunikationItä-Uudenmaan hyvinvointialue / Östra Nylands välfärdsområde
viestinta@itauusimaa.fiItä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde
År 2025 har invånarna i Östra Nyland fått räddningstjänster på heltid i 120 års tid15.1.2025 06:30:00 EET | Pressmeddelande
Den första brandstationen på heltid inledde sin verksamhet i Borgå 1905. Med räddningstjänst på heltid avses räddningsverkets kontinuerliga beredskap att hjälpa dygnet och året runt. År 2025 firar Räddningsverket i Östra Nyland att det erbjudits räddningstjänster i Östra Nyland på heltid i 120 års tid. Jubileumsårets huvudevenemang är den årliga traditionsdagen som ordnas i oktober.
Itä-Uudenmaan asukkaat ovat saaneet päätoimisia pelastustoimen palveluita 120 vuotta vuonna 202515.1.2025 06:30:00 EET | Tiedote
Vuonna 2025 Itä-Uudenmaan pelastuslaitos juhlistaa päätoimisen pelastustoimen 120-vuotista taivalta Itä-Uudellamaalla. Ensimmäinen päätoiminen paloasema aloitti toimintansa Porvoossa vuonna 1905. Päätoimisella pelastustoimella tarkoitetaan pelastuslaitoksen jatkuvaa valmiutta auttaa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.
Sibbo social- och hälsostationers öppenvårdsmottagningar övergår till Hälsoteam-modellen15.1.2025 06:00:00 EET | Pressmeddelande
I Hälsoteam -modellen leds varje patient till ett Hälsoteam bestående av experter och får en egenläkare. Övergången till den nya verksamhetsmodellen för öppenvårdsmottagningarna kräver ingen separat kontakt från patienter.
Sipoon sosiaali- ja terveysasemien avosairaanhoidon vastaanotoilla siirrytään Omatiimi-toimintamalliin15.1.2025 06:00:00 EET | Tiedote
Omatiimi-toimintamallissa jokainen avosairaanhoidon vastaanoton potilas ohjataan asiantuntijoista koostuvaan Omatiimiin ja hänelle määritellään omalääkäri. Avosairaanhoidon vastaanottojen siirtyminen uuteen toimintamalliin ei vaadi potilailta erillisiä yhteydenottoja.
Räddningsverket i Östra Nyland räddade egendom till ett värde av 34,5 miljoner euro år 20243.1.2025 12:42:51 EET | Pressmeddelande
År 2024 murade man grundstenen till Lovisa räddningsstation, övade myndighetssamarbete under storolyckor i övningen Kilpilahti24 och städade upp spåren efter vinterstormen Jari. Vid byggnadsbränder och brandfaror räddades egendom till ett värde av nästan 34,5 miljoner euro tack vare räddningsverkets insatser. I slutet av året utarbetades budgeten med de stora sparmålen för 2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme