Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Ny digital vårdväg för graviditetsdiabetes erbjuder verktyg för egenvård

Dela

Östra Nylands välfärdsområde har tagit i bruk en ny digital tjänst för behandling av graviditetsdiabetes. Den digitala vårdvägen för graviditetsdiabetes inleds på mödrarådgivningen när graviditetsdiabetes har konstaterats.

På den digitala vårdvägen kan klienten bekanta sig med ett omfattande informationspaket om graviditetsdiabetes och behandlingen av diabetes. Om vårdansvaret överförs till den specialiserade sjukvården kan klienten fortsätta med samma digitala vårdväg, vilket garanterar oavbruten vård.  

Den digitala vårdvägen för graviditetsdiabetes erbjuder rikligt med material för egenvård. Klienten kan utforska innehållet precis när det passar dem bäst. På den digitala vårdvägen kan du också tryggt och smidigt kontakta en yrkesutbildad person vid en tidpunkt som passar dig. 

Plattformen för de digitala vårdvägarna är den säkra webbtjänsten Min vårdväg i Hälsobyn, som använder stark autentisering. Den digitala vårdvägen för graviditetsdiabetes finns på tre olika språk: finska, svenska och engelska. Den digitala vårdvägen har genomförts i samarbete med HUS inom den specialiserade sjukvården. 

"Syftet med den gemensamma digitala vårdvägen är att förenhetliga vårdpraxis och erbjuda klienterna vård, information och stöd oberoende av tid och plats", säger ledande hälsovårdare Minna Nousiainen från Östra Nylands välfärdsområde.  

"Den digitala vårdvägen för graviditetsdiabetes är en viktig del av behandlingen av graviditetsdiabetes. Det är ett värdefullt verktyg som stöder klienternas välbefinnande och ger flexibelt stöd för egenvård av graviditetsdiabetes", fortsätter Nousiainen. 

Mer information om den digitala vårdvägen för graviditetsdiabetes: 

Marika Gustafsson, ICT-utvecklingsexpert (kontakter på svenska)

Tel. +358 40 487 0751 

E-post marika.gustafsson@itauusimaa.fi 

Annukka Saarelainen, projektplanerare, produktansvarig för Hälsobyn

Tel. +358 40 131 9862  

E-post annukka.saarelainen@itauusimaa.fi 

Mer information om Min vårdväg i Hälsobyn: Vad är Min vårdväg? (terveyskyla.fi) 

Nyckelord

Kontakter

Östra Nylands välfärdsområde producerar och ordnar offentliga social- och hälsovårdstjänsterna och räddningsväsendet i sju kommuner: Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Pukkila och Sibbo.

Följ Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye