Yleisradio Oy

Ylen hallintoneuvosto keskusteli yhtiön toimista moniäänisyyden ja monimuotoisuuden lisäämiseksi

Jaa

Ylen johtoryhmä avasi hallintoneuvostolle kokonaisuutta, josta on keskusteltu myös julkisuudessa kesän aikana. Aiheeseen liittyy kaksi teemaa: Ylen sisältöjen moniäänisyys sekä velvoitteet yhdenvertaisen ja syrjimättömän työyhteisön rakentamiseksi.

Yle-lippuja liehumassa lipputangoissa. Kuvan taustalla linkkitorni.
Kuva: Petteri Bülow / Yle

Yle-laki edellyttää Yleä tuottamaan moniäänisiä sisältöjä. Moniäänisyyttä ohjaavat myös Ylen arvot, strategia sekä ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet (OTS). Moniäänisyys sisällöissä tarkoittaa tasapainoista ja totuudenmukaista kuvaa Suomesta ja maailmasta. Se ymmärretään Ylessä laajasti; huomioitavia asioita voivat olla esimerkiksi ikä, sukupuoli, koulutustausta, jokin aistivamma, etnisyys, kieli tai asuinalue. Yle haluaa tavoittaa kaikki suomalaiset ja tarjota jokaiselle merkityksellistä sisältöä.

“Meillä on syksyllä edessä strategian päivitys yhdessä hallituksen ja hallintoneuvoston kanssa. Tässä yhteydessä on hyvä hetki käydä yhdessä keskustelua strategian painopisteistä. Nyt strategiamme kehottaa meitä tuomaan esille yhä enemmän erilaisia ihmisiä, ajatuksia ja elämiä. Haluamme edelleen heijastaa ohjelmatarjonnassa mahdollisimman laajasti koko Suomea ja erilaisia suomalaisia”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. 

Suomen lainsäädäntö ja valtion omistajaohjauksen linjaukset velvoittavat Yleä työnantajana yhdenvertaisuuden edistämiseen ja syrjimättömään työelämään. Ylen tavoitteena on vahvistaa työntekijöidensä yhteistyötaitoja riippumatta esimerkiksi iästä, koulutustaustasta, asuinpaikasta tai muista ominaisuuksista. Tähän liittyen yhtiössä on tarjottu vapaaehtoista koulutusta, jonka tarkoituksena on ollut perehdyttää yleläisiä monimuotoisuuden teemoihin.

Ylessä tehdään säännöllisesti henkilöstökyselyjä, joissa selvitetään mm. yleläisten työhyvinvointiin, työilmapiiriin ja keskustelukulttuuriin liittyviä kokemuksia. Seuraavassa kyselyssä on mahdollisuus antaa palautetta myös työyhteisön yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvistä toimenpiteistä.

“Toistaiseksi nämä teemat eivät ole nousseet vastauksissa esille. Aiheesta on kuitenkin hyvä käydä säännöllisesti keskustelua”, Merja Ylä-Anttila toteaa.

“Tämä yhteinen keskustelu oli tarpeellinen kesän jälkeen. Hallintoneuvosto edellyttää, että Yle toimii valtion omistajaohjauksen periaatteiden mukaisesti ja noudattaa toiminnassaan syrjimätöntä ja tasa-arvoista työkulttuuria, joilla edistetään työelämän monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta”, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo. 

Hallintoneuvosto päätti jatkaa keskustelua aiheesta vielä myöhemmin hallintoneuvoston työvaliokunnassa.

Lue tiedote verkossa.

Yhteyshenkilöt

Jere Nurminen, viestintä- ja brändijohtaja, Yle, jere.nurminen@yle.fi

Kuvat

Yle-lippuja liehumassa lipputangoissa. Kuvan taustalla linkkitorni.
Kuva: Petteri Bülow / Yle
Lataa

Yle on suomalaisten oma, vuonna 1926 perustettu julkisen palvelun mediayhtiö. Ainutlaatuiseen tehtäväämme kuuluu välittää luotettavaa tietoa, sivistää ja viihdyttää, vahvistaa demokratiaa ja kulttuuria sekä edistää sananvapautta, tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta. Palvelemme suomalaisia televisiossa, radiossa ja verkossa vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

Jos et jatkossa halua vastaanottaa Ylen viestinnän lähettämiä tiedotteita, lähetä viesti osoitteeseen yleisradio@yle.fi. Tässä Ylen viestinnän lähettämien tiedotteiden tietosuojaseloste.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleisradio Oy

Tervetuloa juhliin! Yle Kioski 10 vuotta Korjaamolla pe 24.1. klo 1814.1.2025 16:13:20 EET | Kutsu

Hyvä medialainen, kära mediaborgare, nuorisomedioiden viimeinen lipunkantaja Yle Kioski viettää synttäreitään perjantaina 24.1.2025 Helsingissä, Kulttuuritehdas Korjaamon Kulmasalissa. Kymmenvuotias Kioski on aina ollut liikkeessä ja muuttunut maailman mukana. Se on kehittänyt uusia tekemisen tapoja ja rakentanut ympärilleen vahvan yhteisön, joka on kannatellut brändiä kohderyhmämedian murroksessa. Nuorille aikuisille suunnattu, tarkistettua tietoa tarjoava mediapalvelu on tänä päivänä todellinen harvinaisuus. Olemme ylpeitä, että erilainen tapamme tehdä journalismia ja mediaa on kantanut jo vuosikymmenen ajan – eikä meillä ole mitään aikomusta pysähtyä. Tavattavissa kiinnostavia mediapersoonia Seurattua, parjattua ja palkittua nuortenbrändiä ovat vuosien varrella olleet tekemässä monet tutut nimet. Esimerkiksi Ina Mikkola, Sara Parikka, Jessikka Aro, Sean Ricks, Tiina-Rakel Liekki, Miisa Nuorgam ja Musta Barbaari ovat kaikki entisiä kiskalaisia, joista osa on ottanut journalistiset en

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye