Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse sr

KUTSU: Psykosomaattisen lääketieteen huippusymposium Espoossa syyskuussa

Jaa

Kehon ja mielen yhteyttä tutkivat johtavat tieteentekijät saapuvat Suomeen 19.–20. syyskuuta.

Gyllenbergin säätiö 75 v.
Gyllenbergin säätiö 75 v.

Psykosomaattisen lääketieteen kansainväliset huippututkijat saapuvat syyskuun lopulla Suomeen, kun Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö järjestää 75-juhlavuotissymposiuminsa Espoon Hanaholmenissa.

Media on tervetullut paikalle seuraamaan symposiumia ja keskustelua. Järjestämme mielellämme myös haastattelumahdollisuuksia puhujien kanssa ennakkoon.

Psykosomaattinen lääketiede tutkii psyykkisten tekijöiden vaikutusta fyysiseen terveyteen. Symposium tarjoaa kattavan läpileikkauksen siihen, miten pitkälle tieteenalan tutkimus on viime vuosikymmeninä edennyt.

Kaksipäiväisen symposiumin keynote-puhujiin kuuluvat muun muassa alan tunnetuimpiin asiantuntijoihin lukeutuvat professorit Peter Fonagy, Richard Davidson, Peter Henningsen ja Eija Kalso.

Peter Fonagy

Professori Peter Fonagy toimii psykologian ja kielitieteiden osaston johtajana University College Londonissa (UCL) ja Anna Freud National Centre for Children and Families -keskuksen toimitusjohtajana. Hän on kansainvälisesti tunnettu asiantuntija lasten ja nuorten mielenterveyden alalla ja on toiminut lukuisissa merkittävissä kansallisissa ja kansainvälisissä johtotehtävissä. Fonagyn uraauurtava tutkimus ja kehittämä mentalisaatioperustainen hoitomenetelmä ovat saavuttaneet laajaa tunnustusta. Hänellä on merkittävä määrä julkaisuja ja hänet on palkittu useilla elämäntyöpalkinnoilla.

Richard Davidson

Professori Richard J. Davidson on kansainvälisesti arvostettu neurotieteen asiantuntija, joka toimii psykologian ja psykiatrian professorina Wisconsinin yliopistossa Madisonissa sekä Center for Healthy Minds -keskuksen perustajana ja johtajana. Davidsonin tutkimustyö on keskittynyt tunteiden ja hyvinvoinnin neurologisiin perusteisiin, ja hänet tunnetaan erityisesti meditaation ja mindfulnessin vaikutuksia aivoihin käsittelevästä tutkimuksestaan. Davidson on julkaissut laajalti ja saanut useita tunnustuksia, kuten Yhdysvaltain kansallisen tiedeakatemian jäsenyyden. Hän on myös tehnyt tiiviistä yhteistyötä Dalai Laman kanssa edistäen myötätuntoon ja hyvinvointiin liittyvää tieteellistä tutkimusta.

Peter Henningsen

Professori Peter Henningsen toimii sisätautien ja psykosomatiikan osaston johtajana Münchenin teknillisessä yliopistossa (TUM). Hän on erikoistunut tutkimaan ja hoitamaan sairauksia, joissa fyysiset ja psyykkiset tekijät yhdistyvät, kuten somaattisia oirehäiriöitä. Laajasti julkaissut ja palkittu Henningsen on tutkinut muun muassa kroonisen kivun ja psyykkisten stressitekijöiden välistä yhteyttä. Hän on myös aktiivisesti mukana useissa tieteellisissä yhdistyksissä ja tutkimusprojekteissa, jotka keskittyvät psykosomaattiseen lääketieteeseen ja potilaiden kokonaisvaltaiseen hoitoon.

Eija Kalso

Professori Eija Kalso on kivunhoidon ja kipulääketieteen arvostettu asiantuntija, joka on tehnyt merkittävää työtä kroonisen kivun hoidon parissa. Helsingin yliopiston kivunhoidon professori Kalso on kansainvälisesti tunnustettu tutkija ja kliinikko, joka on omistanut uransa kivun mekanismien, hoitokeinojen ja kipupotilaiden elämänlaadun parantamiseen. Professori Kalso on koulutukseltaan anestesiologi, ja hänen tutkimustyönsä keskittyy erityisesti kroonisen kivun hoitoon, kipulääkkeiden vaikutuksiin sekä kivun psykososiaalisiin tekijöihin. Kalson työssä korostuu myös potilaiden yksilöllinen hoito ja kipupelon merkityksen ymmärtäminen kuntoutumisprosessissa.

Lisäksi symposiumissa kuullaan tuoretta tietoa stressistä ja uupumuksesta, long covidin vaikutuksista, lumelääkkeistä sekä ympäristöyliherkkyydestä.

Lisätietoa:

Symposiumin koko ohjelma ja puhujaesittelyt ovat luettavissa täällä:

https://www.gyllenbergs.fi/fi/saatio/symposium/program

Lisätiedot, median edustajien ilmoittautumiset ja puhujien haastattelupyynnöt:

Antonia Laszlo, antonia.laszlo@gyllenbergs.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö tukee apurahoin psykosomaattisen lääketieteen tutkimusta, verentutkimusta ja antroposofista lääketieteellistä tutkimusta. Tuki lääketieteelliselle tutkimustoiminnalle koostuu tutkimusapurahoista sekä jatkokoulutus- ja projektiapurahoista, yliopistojen tukemisesta sekä tieteellisten symposiumien järjestämisestä. Lisäksi säätiö ylläpitää Villa Gyllenbergin taidemuseota Helsingissä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye