Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Koronarokotukset 75–79-vuotiaille käynnistyvät Varhan terveysasemilla viikoilla 36–37

Jaa

Koronarokotukset ovat parhaillaan käynnissä Varsinais-Suomessa ja rokotuksia annetaan Varhan terveysasemilla yli 80-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille. Koronarokotukset laajenevat seuraavien kahden viikon aikana 75–79-vuotiaiden ikäryhmään. 

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Koronarokotuksia saa omalta terveysasemalta ja aikoja voi varata sekä sähköisesti että puhelimitse. Kuntakohtaiset rokotusaikataulut sekä linkit sähköisiin ajanvarausjärjestelmiin löytyvät osoitteesta varha.fi/koronarokotus.

-75–79-vuotiaat ovat iso ryhmä rokotettavaksi ja oletamme, että ryhmä on rokotettu lokakuun puoliväliin mennessä. Koronarokotuksella pyritään antamaan suojaa iäkkäille vaikealta taudilta, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo.

Kaikille yli 65-vuotiaille ja niille yli 18-vuotiaille, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä perussairaus, tullaan tarjoamaan koronarokotusta loppusyksystä influenssarokotuksen yhteydessä samalla vastaanottokäynnillä.

Syksyllä 2024 koronarokotusten tehosteannoksia annetaan porrastetusti THL:n suosituksen mukaan kohderyhmille seuraavassa järjestyksessä:

  1. iäkkäiden ympärivuorokautisen ja yhteisöllisen asumisen yksiköiden asukkaat, ikääntyneiden kotihoidon ja omaishoidon asiakkaat,
  2. yli 80-vuotiaat ja kaikki voimakkaasti immuunipuutteiset iästä huolimatta,
  3. 75–79-vuotiaat,
  4. yli 65-vuotiaat ja yli 18-vuotiaat, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä sairaus.

Rokotukset siirtyvät seuraavaan kohderyhmään aina sen jälkeen, kun edellinen kohderyhmä on riittävän kattavasti rokotettu.

Tiedot 6 kk-11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotusten tehosteannoksista tarkentuvat lähiaikoina.

Influenssarokotukset käynnistyvät loka-marraskuussa edellisten vuosien tapaan. Influenssarokotuksen riskiryhmiin ei ole odotettavissa muutoksia. Rokotukset alkavat Varhan alueella loka-marraskuussa 2024.

Lisätiedot aiheesta: varha.fi/koronarokotus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Ändringar i Varhas service inom arbetet med missbruk och beroende från 1.9.2024 – från köpta tjänster till egen serviceproduktion29.8.2024 14:29:35 EEST | Tiedote

Från och med september 2024 ska den som behöver missbrukar- och beroendevårdstjänster i Åbo, S:t Karins, Reso och Pöytis kontakta sin egen hälsocentral för bedömning av vårdbehovet. Tidigare har kunden kunnat kontakta utomstående serviceproducenter direkt. Varha kommer också att erbjuda öppen avvänjningsbehandling som egen serviceproduktion i Åbo från början av september. Ett separat telefonnummer för bedömning av vårdbehovet hos personer som behöver opioidsubstitutionsbehandling ska också öppnas i Åbo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye