Kustannusosakeyhtiö Otava

Suomen eturivin kirjailijat kertovat uudessa podcastissa työstään – "Podcast on suunnattu kaikille lukemisen ystäville"

Jaa

Miina Supisen kirjoittajakoulu -podcastsarjassa kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Miina Supinen puhuu luovasta elämästä, kirjoittamisen haasteista, onnistumisista ja häpeästä Suomen eturivin kirjailijoiden kanssa. Podcast alkaa keskiviikkona 11.9., ja syksyn aikana Miinan ”apuopettajina” toimivat mm. Jari Tervo, Laura Malmivaara, Miika Nousiainen, Pajtim Statovci, Riikka Pulkkinen ja Elina Backman.

Viikoittain ilmestyvissä jaksoissa kuullaan muun muassa, kuinka Riikka Pulkkinen suhtautuu juonikaavioihin, miten Jari Tervon iskevä tyyli syntyy ja miksi Miika Nousiainen testaa juttujaan kertomalla ne ensin pahaa aavistamattomille ohikulkijoille. Miina Supinen ja apuopettajat kertovat kokemuksistaan, jakavat parhaat kirjoitusvinkkinsä, ja lopuksi kuulija saa kirjoitusläksyn tai luovuutta ruokkivan tehtävän.

Podcastista ilmestyy keskiviikkona 11.9. kaksi jaksoa. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on tänä syksynä romaaninsa Iltatähti julkaissut Laura Malmivaara. Hän puhuu siitä, millaista on kirjoittaa omasta elämästään vapaasti ja silti läheisiään suojellen. Toisessa jaksossa Pajtim Statovci kertoo, kuinka rakentaa kirjoihinsa uskottavia ja syviä henkilöhahmoja. Pajtim Statovcin romaani Lehmä synnyttää yöllä on juuri ilmestynyt.

– Podcast on suunnattu kirjoittamisesta haaveileville ja kaikille lukemisen ystäville. On inspiroivaa kuulla, miten huippukirjailijat tekevät työtään. Jokaisella on oma tyylinsä ja omat salaisuutensa, sanoo podcastin vetäjä Miina Supinen. Supisen uutuusromaani Kultainen peura ilmestyy 20.9.

– Olemme Otavassa valtavan innoissamme tästä hankkeesta. Miina Supisen kirjoittajakoulu tarjoaa ainutlaatuisen syväsukelluksen kirjallisuuden ja luovuuden lähteille: kirjailijoidemme työhön, heidän teoksiinsa ja niiden syntyprosesseihin, elämään kirjailijana. Se on inspiroivaa ja koukuttavaa kuunneltavaa jokaiselle kirjallisuudesta, kirjoittamisesta ja luovuudesta kiinnostuneelle, sanoo Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper. 

Podcastissa vierailevat syksyn aikana Jari Tervo,  Laura Malmivaara,  Pajtim Statovci, Miika Nousiainen, Riikka Pulkkinen, Elina Backman, Virpi Hämeen-Anttila, Antti Tuomainen, Terhi Törmälehto, Philip Teir, Anna Soudakova, Tommi Liimatta, Markus Nummi, Mirella Mäkilä ja Reidar Palmgren.

Miina Supisen kirjoittajakoulu -podcastsarjasta ilmestyy uusi jakso aina keskiviikkoisin Spotifyssa ja muilla podcast-alustoilla. Linkki podcastiin:

https://open.spotify.com/show/4IIO17yNAphe3Aa76i5eDR

Kustannusosakeyhtiö Otavan podcastsarjan tuottaa F-tuotanto. Hanketta tukee Otavan Kirjasäätiö.

Lisätietoja:
Kustannusosakeyhtiö Otava
Kirsi Tähjänjoki 040-725 5374, kirsi.tahjanjoki@otava.fi

F-tuotanto Oy
Jonna Tapanainen 040 7379016 jonna@f-tuotanto.fi

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Guinness World Records juhlii 70-vuotisjuhlavuottaan uudella ennätyskirjalla – mukana suomalaisiakin huippusuorituksia12.9.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Uudessa Guinness World Records 2025 -kirjassa on mukana 2 115 hämmästyttävää ennätystä ympäri maailmaa, ja niistä yli 80 prosenttia on täysin uusia tai uutuusteokseen päivitettyjä. Ennätyshakemuksia saatiin kuluneena vuonna jopa 57 000 hakijalta. Mukana on myös uusia kiinnostavia suomalaisennätyksiä esimerkiksi pelien ja keppihevosten maailmasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye