Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus: Keusoten alkuvuoden toiminta jatkunut hyvin taloudellisista haasteista huolimatta

Jaa

Aluehallitus on käsitellyt kokouksessaan Keusoten osavuosikatsauksen ja käyttösuunnitelman taloudellisten tavoitteiden toteutumisen ajalta 1.1.-30.6.24.

Kuvituskuva

Keusoten alkuvuosi on ollut hyvinvointialueella muutoksien aikaa. Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimeenpano yhteistoimintaneuvottelujen ja talouden tasapainottamistavoitteiden suuntaan on ollut merkittävä osa kaikkea toimintaa. Siitä huolimatta itse toiminta hyvinvointialueella on jatkunut hyvällä tasolla kaikissa palveluissa. Asiakastyytyväisyyttä mittaava nettosuositteluindeksi on kasvanut kuukausittain, ja nousi ensimmäistä kertaa strategiselle tavoitetasolleen (NPS 60) kesän lopussa.

Kuluvalla puolivuotisjaksolla Keusoten tilinpäätösennuste kesäkuun toteuman perusteella on noin 28,2 miljoonaan euroa talousarviota heikompi. Oman palvelutuotannon ylitys on noin 17,6 miljoonaa euroa ja erikoissairaanhoidon noin 10,6 miljoonaa euroa. Tilinpäätösennusteen mukainen tilikauden alijäämä on noin 57,9 miljoonaa euroa. Alijäämän kattamiseksi on käynnistetty uusien sopeutustoimien valmistelu jo päätetyn tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman lisäksi.

- Kokouksessa meillä oli nyt ensi kertaa mukana esittelijänä syyskuun alussa Keusotessa työt aloittanut hyvinvointialuejohtaja Raija Kontio. Raija pääseekin heti mukaan ensi vuoden budjetin valmisteluun sekä strategian että palveluverkon päivittämiseen, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye