SDP EDUSKUNTA

SDP:n Joona Räsänen: Hallituksen veropolitiikka sorsii pienyrittäjiä

Jaa

-Hallitus puhuu paljon yrittäjien puolesta, mutta tosiasiassa sen veropolitiikkaa heittää kapuloita monen pienyrittäjän rattaisiin, sanoo kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Joona Räsänen (sd). Tänään valtakunnallisena Yrittäjän päivänä on siis syytä nostaa myös pienyrittäjien asemaa vahvemmin esille. 

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Viime keväänä hallitus ajoi läpi arvonlisäveron alarajahuojennuksen poistamisen sekä samalla arvonlisäverovelvollisuuden alarajaksi määriteltiin 20 000 euroa.

-Alarajan nosto on täysi riittämätön kompensoimaan huojennuksen poistoa ja SDP esitti alarajan nostoa 30 000 euroon, joka olisi vahvistanut merkittävästi monen pienyrittäjän asemaa, helpottanut yrittäjäksi lähtemistä ja vähentänyt hallinnollista taakkaa. Valitettavasti hallituspuolueilla ei löytynyt tähän tahtoa, Räsänen jatkaa.

Samalla syyskuun alusta voimaan astunut historiallisen suuri kertakorotus arvonlisäveroon sekä ensi vuoden alkuun tulevat majoituksen, joukkoliikenteen, kulttuurin, liikunnan ja lääkkeiden arvonlisäverokantaan neljän prosenttiyksikön korotukset iskevät rajusti ihmisten ostovoimaan, mutta edelleen myös monen pienyrittäjien toimeentuloon ja pärjäämiseen.

Esimerkiksi monet kampaamot, kahvilat ja muut pienet palveluyritykset eivät pysy siirtämään nousseita kustannuksia hintoihin. Samoin tulevassa investointien verokannustimessa hallitus jättää alarajan tarpeettoman ylös, jolloin pienet ja keskisuuret yritykset eivät kykene sitä hyödyntämään.  

-Hallitus kyllä mainostaa itseään yrittäjäystävällisenä, mutta tosiasiassa viis veisaa pienyrittäjien ahdingosta. Tämäkin todistaa, että Purran-Orpon hallitus pitää yhteiskunnan kaikista rikkaimpia erityissuojeluksessa ja muutenkin on täysin suurkorporaatioiden taskussa, Räsänen päättää. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Juha Viitala: Ammatillisen koulutuksen leikkaukset vaarantavat opetuksen laadun – kirjallinen kysymys hallitukselle5.9.2024 12:06:27 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Juha Viitala (sd.) on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen, joka käsittelee toisen asteen ammatillisen koulutuksen haasteita. Viitala ilmaisee huolensa budjettiriihessä esitettyjen toisen asteen ammatilliseen koulutukseen kohdistuvien 20 miljoonan euron sopeutustoimien vaikutuksista, jotka tulevat jo päätettyjen 100 miljoonan euron leikkausten päälle. Nämä säästötoimet vaarantavat vakavasti ammatillisen koulutuksen laadun ja vaikeuttavat oppilaitosten pitkäjänteistä suunnittelua.

SDP:n Kiuru: Hallituksen budjettiriihi vie sote-palvelut väärään suuntaan ja Kela-korvausten korottaminen on järjetöntä4.9.2024 14:56:58 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru esittää vakavan huolensa hallituksen budjettiriihessä tehdyistä päätöksistä, jotka uhkaavat heikentää merkittävästi Suomen sosiaali- ja terveyspalveluja. Hallituksen päätös leikata massiivisesti sote-palveluista ja samalla korottaa yksityislääkärin vastaanoton Kela-korvauksia on täysin vailla järkeä, mutta myös vastuutonta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye