Kohti turvallisempaa liikennettä: Hyvinkäällä käynnistyy Liikenneturvan pilottihanke

Jaa

Hyvinkää on yksi kolmesta pilottikunnasta Liikenneturvan uudessa Liikenneturvallinen kunta -hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää pitkäjänteistä ja suunnitelmallista liikenneturvallisuustyötä kunnissa. Hyvinkäällä hanke käynnistyy 12.9.2024 kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroisen allekirjoittaessa hankkeen yhteistyösopimuksen.

Liikenneturva on pyytänyt Hyvinkään kaupunkia mukaan valtakunnallisesti merkittävään pilottihankkeeseen, jonka tavoitteena on kartoittaa, miten liikenneturvallisuus- ja liikennekasvatustyötä tehdään kunnan eri toimialoilla. Hankkeessa pyritään tunnistamaan hyviä käytänteitä ja löytämään uusia toimintatapoja liikenneturvallisuuden edistämiseksi arkipäiväisessä työssä. Suunnitteluvaiheessa kunnan edustajat tutustuvat liikenneturvallisuustyön velvoitteisiin ja tekevät suunnitelman kolmeksi seuraavaksi vuodeksi oman palvelualansa liikennekasvatukseen ja viestintään. Liikenneturvan asiantuntijat tukevat suunnittelua ja tarjoavat kunnan käyttöön materiaaleja ja toimintamalleja sekä koulutusta henkilöstölle.

Suomessa liikenneturvallisuustyö perustuu nollavisioon

Nollavisio perustuu ajatukseen siitä, ettei kenenkään tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä. Nollavision saavuttamiseksi on tehtävä systemaattista työtä niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti.

Hyvinkäällä liikenneturvallisuutta on edistetty poikkihallinnollisesti vuodesta 1991 lähtien, jolloin kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmä perustettiin. Kyseessä on Suomen vanhin edelleen toimiva liikenneturvallisuustyöryhmä. ”Osallistuminen hankkeeseen on luonnollinen jatkumo kaupungin pitkäaikaiselle liikenneturvallisuustyölle ja tukee myös kaupunkistrategian eli Hyvinkään Pelikirjan tavoitetta olla Suomen turvallisin kaupunki ja johtava paikallisen turvallisuussuunnittelun edelläkävijä”, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kommentoi.

Liikenneturvallisuustyö ei tule koskaan valmiiksi. Nopeasti kehittyvä yhteiskunta ja uudet liikkumisen muodot tuovat jatkuvasti uusia haasteita, joten tietoisuuden lisääminen on entistäkin tärkeämpää. Jokainen tienkäyttäjä, olipa kyseessä autoilija, pyöräilijä tai jalankulkija, voi omalla toiminnallaan vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen. Mitä useampi henkilö tiedostaa liikenneturvallisuuden merkityksen ja noudattaa liikennesääntöjä, sitä turvallisempaa liikenteessä on kaikille. Hankkeen tavoitteena on tuoda liikenneturvallisuusajattelu ja sen arvostus laajempaan keskusteluun.

Hyvinkään kaupunki haastaa jokaisen osallistumaan yhteistyöhön turvallisemman liikenteen ja liikkumisen puolesta!

Kutsu medioille

Liikenneturvallinen kunta -hankkeen aloitustilaisuuteen t
orstaina 12.9.2024 klo 13.00 - tervetuloa!
Paikkana
Hyvinkään kaupungintalo, kokoushuone Järvi
Ilmoittautuminen 10.9. mennessä: milla.virtanen@hyvinkaa.fi
Kankurinkatu 4-6, 05801 Hyvinkää

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupunki ja Kulttuuriterassi tuottavat maksuttomia ulkoilmaelokuvanäytöksiä kaupunkilaisten iloksi25.6.2024 12:05:25 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki ja Kulttuuriterassi tuovat Hyvinkäälle odotetut ulkoilma-elokuvanäytökset. Elokuvat näytetään maksutta kirjastoaukiolla sijaitsevan Kulttuuriterassin isolla screenillä torstai-iltaisin: 27.6., 4.7. ja 11.7. kello 18. Lisäksi näytetään koko perheen elokuva 11.7. kello 15. Kaupunkilaiset saavat nyt itse äänestämällä päättää, mitkä leffat ulkoilmaelokuvissa nähdään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye