Uusi lasten liikennekaupunki Rastilaan kesällä 2025

Jaa

Helsingin kaupunki rakentaa uuden lasten liikennekaupungin Vuosaareen, Rastilan leirintäalueen yhteyteen. Liikennekaupungin rakentaminen leirintäalueella alkaa aikaisintaan maaliskuussa 2025, ja liikennekaupunki valmistuu tämän hetken arvion mukaan loppukesästä 2025. Leirintäalue palvelee myös rakentamisen aikana. Uusi liikennekaupunki sijaitsee Rastilan metroaseman läheisyydessä.

Ilmakuva Rastilan leirintäalueelta
Ilmakuva Rastilan leirintäalueelta Aki Rask

Lasten liikenneopetus siirtyy kouluihin ja esikouluryhmiin lukuvuodeksi 2024–2025

Liikennekasvatus Laakson Lasten liikennekaupungissa on tauolla ja siirtyy koulujen ja esiopetuksen tiloihin.

Laakson Lasten liikennekaupungin viereisen suuren työmaan raskaat kuljetukset kulkevat liikennekaupungin vierestä, ja työmaasta aiheutuu melua ja pölyä, minkä vuoksi liikennekasvatus on nyt tauolla Laakson Lasten liikennekaupungin alueella. Lukuvuonna 2024–2025 liikennekasvatus jalkautuu kouluihin ja esikouluryhmiin. Liikennekouluissa opetellaan jalankulkijan ja pyöräilijän tärkeimpiä liikennesääntöjä ja mietitään yhdessä turvallista liikennekäyttäytymistä.

Lasten liikennekasvatus palaa liikennekaupunkiin ensin Rastilassa kesällä 2025, kun uusi lasten liikennekaupunki saadaan käyttöön. Laaksossa liikennekaupunki avataan näillä näkymin uudelleen vuonna 2028, minkä jälkeen sekä Rastilan että Laakson liikennekaupungit jatkavat toimintaansa.

Rastilan leirintäalue auki koko remontin ajan

Uusi Lasten liikennekaupunki sijoitetaan Rastilan leirintäalueelle matkailuvaunualueen länsiosaan lähelle Rastilan uimarantaa ja Vuotietä. Rakennustyöt koskevat ainoastaan leirintäalueen länsiosaa, ja Rastilan leirintäalueen kaikki palvelut ovat edelleen käytössä myös lasten liikennekaupungin rakentamisen aikana.

Liikennekaupungille tehdään Karavaanikujan päästä oma kulkureitti, joka ei kulje leirintäalueen läpi. Rakennustyömaa pyritään suunnittelemaan mahdollisimman häiriöttömäksi, mutta työmaasta aiheutuu normaaleja rakentamisen ääniä.

Liikennekaupungin rakennustöiden vuoksi leirintäalueen käytöstä poistuu noin 12–14 matkailuvaunupaikkaa, jotka pyritään sijoittamaan muualle leirintäalueelle. 

Liikennekaupungissa on käyty monessa sukupolvessa

Lasten liikennekaupunki on perinteikäs turvallisen liikkumisen oppimisympäristö. Laaksossa toiminta käynnistyi vuonna 1958.

Liikennekaupunki mallintaa helsinkiläistä liikennettä ja kutistaa sen lapsille sopivaksi hauskaksi oppimisympäristöksi. Liikennekaupungissa voi oppia ja pitää hauskaa sekä liikkua turvallisesti. Liikkua voi kävellen, polkupyörillä tai polkuautoilla. Liikennevalot, suojatiet ja liikennemerkit ovat kuten oikeassa liikenteessä, joten niihin tutustuminen on helppoa ja mukavaa.

Liikennekaupungin tavoitteena on edelleen parantaa lasten liikenneturvallisuutta ja innostaa lapsia ja perheitä kestävään liikkumiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lasten liikennekaupungin sijainti Rastilan leirintäalueella. Liikennekaupungille tehdään Karavaanikujan päästä oma kulkureitti, joka ei kulje leirintäalueen läpi.
Lasten liikennekaupungin sijainti Rastilan leirintäalueella. Liikennekaupungille tehdään Karavaanikujan päästä oma kulkureitti, joka ei kulje leirintäalueen läpi.
Lataa
Liikennekaupungin avajaisten ruuhkaa Laaksossa toukokuussa 1958
Liikennekaupungin avajaisten ruuhkaa Laaksossa toukokuussa 1958
Teuvo Kanerva
Lataa

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye