SDP EDUSKUNTA

Kansanedustajat Siponen ja Suhonen: Iso pettymys Iisalmelle ja Varkaudelle

Jaa

Nyt jo tiedetään mistä istuva hallitus muistetaan Ylä-Savossa ja Varkauden seudulla

Viimeiseen asti pyrimme vaikuttamaan siihen, että hallitus tulisi järkiinsä eikä lähtisi päättämään päivystysasioista ohi hyvinvointialueen päättäjien. Iisalmessa ja Varkaudessa on hyvät tilat ja ammattitaitoinen henkilöstö alueensa ihmisiä palvelemaan, myös yöaikaan, kun apua tarvitaan.

Kansanedustajat Markku Siponen ja Timo Suhonen
Kansanedustajat Markku Siponen ja Timo Suhonen

On selvää, että Iisalmen ja Varkauden yöpäivystysten lakkautus lisää ambulanssirallia ja ruuhkauttaa KYS:n päivystystä. Tiedossa on, että päivystysten lakkauttamisella ei saavuteta tavoiteltuja säästöjä. Pahimmassa tapauksessa palveluihin pääsy viivästyy kriittisellä tavalla ja kustannukset KYS:n päässä kasvavat, kun joudutaan tekemään mahdollisia lisäinvestointeja ja ambulanssiliikenne lisääntyy.

Kyseessä on täysin poliittinen päätös, josta on turha syyttää edellisiä hallituksia. Pietarsaaressa, Raaseporissa ja Kouvolassa yöpäivystykset jatkuvat, mikä on tietysti hieno asia. Näillä alueilla ihmiset voivat kiittää hallituspuolueiden oman alueen edunvalvontaa ja vaikutusvaltaa.

Pohjois-Savossa löytyy ministeriä ja pitkä liuta hallituspuolueiden edustajia, mutta jos yhteistä tahtoa ei ole, niin tulostakaan ei tule. Täytyy kuitenkin kiittää Markku Eestilää (kok), joka linjasi (SS 1.9.2024), että yöpäivystystä ei tulisi lakkauttaa. Muuten onkin sitten lähinnä kehuttu hallitusta ja sen päätöksiä.

Tehty päätös lisää väistämättä alueen asukkaiden turvattomuutta. Meillä molemmilla on tuoretta omakohtaista kokemusta siitä, kun perheessä on tarvittu apua, niin yöpäivystys on auttanut. Silloin kun hätä on suuri, ei ole lainkaan vähäinen asia, että matkustusaika päivystykseen pitenee tunnilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Siponen kansanedustaja (kesk)
Timo Suhonen kansanedustaja (sd)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä: Ministeri Juuso romutti Lapin hyvinvointialueen suunnitelmat6.9.2024 14:45:16 EEST | Tiedote

– Ministeri Juuson tekemä ratkaisu aiheuttaa monia muutoksia Lapin hyvinvointialueen suunnitelmiin ja Länsi-Pohjan yöpäivystykseen. Lapin hyvinvointialue on rakentanut määrätietoisesti yhden sairaalan mallia, jolla on kaksi toimipistettä: Rovaniemellä ja Kemissä. Tässä mallissa toimenpiteisiin olisi ollut yksi jono, ja leikkaus olisi suoritettu kulloinkin siinä toimipisteessä, jossa olisi ollut kapasiteettia ja johon asiakas olisi päässyt nopeimmin. Nyt tehdyllä ratkaisulla ministeri Juuso keskittää raskaan kirurgian leikkaukset Rovaniemelle. Kemissä voi jatkossa 1.10.2026 alkaen suorittaa vain päiväkirurgiaa ja lyhytjälkihoitoista kirurgiaa. Tämä edellyttää Rovaniemen päässä uusia investointeja 30-paikkaiseen vuodeosastoon ja kahteen leikkaussaliin, kun puolestaan Kemiin jää tyhjää kapasiteettia, mikä on järjenvastaista Ojala-Niemelä toteaa. – Kemin sairaalassa voi pitää ympärivuorokautista päivystystä tai erikoissairaanhoidon rajattua päivystystä joltain erikoisalalta, mutta ei monie

Anna-Kristiina Mikkonen ja Hanna Kosonen: Lisää rajoituksia Savonlinnan sairaalan toimintoihin6.9.2024 14:13:19 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso piti virkakuntineen tiedotustilaisuuden hallituksen tekemistä sairaalaverkkopäätöksistä. Hallitus on hieman perääntynyt lausunnoilla olleesta esityksestä, jossa päivystyksiä oltiin sulkemassa Kouvolan, Varkauden, Iisalmen, Raahen, Salon, Valkeakosken ja Oulaisten sairaaloissa ja Kemin sekä Savonlinnan sairaaloissa erikoissairaanhoidon ympärivuorokautista toimintaa ja päivystystä oltiin supistamassa perusterveydenhuollon päivystyksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye