Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Aleksis Kiven kadun peruskorjaus vaikuttaa liikenteeseen ja pysäköintiin ensi viikosta alkaen

Jaa

Aleksis Kiven kadun peruskorjaus käynnistyy 9. syyskuuta alkavalla viikolla. Alkuvaiheessa töitä tehdään Aleksis Kiven kadulla välillä Kustaankatu – Kinaporinkatu sekä Fleminginkadulla välillä Satamaradankatu – Aleksis Kiven katu.

Muutokset liikenteessä Aleksis Kiven kadulla Kustaankadun ja Kinaporinkadun välillä: 

Moottoriajoneuvot  

Liikenne siirretään kadun etelälaidalle. Käytössä on yksi kaista kumpaankin suuntaan, mutta kaistat ovat tavallista kapeampia.  

Pysäköinti poistuu sekä Aleksis Kiven kadulta Kustaankadun ja Kinaporinkadun väliltä että Fleminginkadulta Satamaradankadun ja Aleksis Kiven kadun väliltä. 

Jalankulku  

Pohjoislaidan jalkakäytävä suljetaan, ja jalankulku ohjataan kadun etelälaidalle. Jalankulkijoille avataan reitti Dallapénpuiston aukiolta Aleksis Kiven kadun etelälaidalle. 

Pyöräliikenne  

Kadun keskellä kulkeva pyörätie suljetaan, ja pyöräliikenne ohjataan kadun etelälaidalle.  

Joukkoliikenne 

Bussilinjojen 500 ja 510 Pasilan suuntaan käyttämä pysäkki Aleksis Kiven kadulla poistuu käytöstä. Uusi pysäkki on Junatiellä. Lisätietoa HSL:n tiedotteessa. Lisäksi takseille ja busseille sallittu liittymä Teollisuuskadun ja Aleksis Kiven kadun välissä suljetaan.  

Peruskorjauksen ensimmäisiä työvaiheita ovat kaasuputken siirto Aleksis Kiven kadulla ja väliaikaisen vedenjakelun rakentaminen Fleminginkadulla. 

Peruskorjauksessa uusitaan vesihuoltoa useilla kaduilla 

Alkavassa urakassa uusitaan vanha vesijohtoverkosto Aleksis Kiven kadulla, Fleminginkadulla, Kustaankadulla, Vaasankadulla, Harjukadulla ja Kinaporinkadulla. Alueen vesihuollon päivittäminen on tärkeää, jotta vältetään mittavat remontit sekä putkirikot. Vesihuollon saneerauksen yhteydessä parannetaan liikennejärjestelyjä Aleksis Kiven kadulla ja Fleminginkadulla. 

Urakka valmistuu arviolta lokakuuhun 2026 mennessä. 

Katutöistä ja niiden aiheuttamista muutoksista saa lisätietoa seuraavista kanavista:   

Verkkosivu: https://aleksiskivenkatu.hel.fi/   

Facebook: facebook.com/aleksiskivenkatu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Kosonen
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
p. 09 310 42158
heikki.kosonen@hel.fi

Sampsa Turpeinen
työmaan vastaava mestari
GRK Suomi Oy
p. 050 300 5266
sampsa.turpeinen@grk.fi

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 5.9.20245.9.2024 17:37:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 5.9.2024. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 19.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye