Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan uusin muraali sai inspiraationsa Jimi Hendrixistä

Jaa

Kuvataiteilija Jon Gredmarkin maalaama muraali on valmistunut Vaasassa Klemettilän kaupunginosaan. Rock Werstaan läheisyydessä olevan muraalin innoittajana on ollut Jimi Hendrix.

Muraali on kuvataiteilija Jon Gredmarkin käsialaa. Kuva: Ilkka Nyqvist.
Muraali on kuvataiteilija Jon Gredmarkin käsialaa. Kuva: Ilkka Nyqvist.

Vaasan keskustaan Tukkukadun ja Myllykadun risteykseen valmistunut muraali on kuvataiteilija Jon Gredmarkin käsialaa.

Taideteoksen inspiraationa on toiminut legendaarinen kitaristi Jimi Hendrix, joka oli musiikillisen innovaation ja kulttuurisen kapinan symboli. Taideteos ammentaa inspiraationsa Hendrixin ikonisesta kappaleesta ”Voodoo Child”.

Elävöittää kaupunkikuvaa

Rock Werstaan ja Graffitilandian läheisyydessä sijaitseva muraali on suunniteltu elävöittämään naapurustoa musiikin ja katutaiteen yhdistelmäksi sekä luomaan uutta kulttuurillista kohtaamispaikkaa alueelle.

–Muraalin visuaaliset elementit yhdistävät sen ympärillä olevaan toimintaan, kertoo tuottaja Ilkka Nyqvist Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista. Kulttuuripalveluissa on viime vuosina mahdollistettu muraaliprojekteja eri puolille Vaasaa paikallisten taiteilijoiden kanssa.

Yhteisöllistä tekemistä

Tukholman taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut Gredmark on tehnyt useita julkisia taideteoksia Pohjanmaan alueella, Tampereella ja Tukholmassa.

Taustaltaan Jon Gredmark on graffititaiteilija. Pohjanmaalla hänen muraaliteoksiaan on Vaasan lisäksi Maalahdessa, jossa Gredmark asuu. Yhteisöllistä työskentelytapaa käyttävä Gredmark toteutti muutama vuosi sitten Vaasan Ristinummella taideprojektin alueen asukkaiden ja Variskan yhtenäiskoulun oppilaiden kanssa osana valtakunnallista lähiöohjelmaa.

Pohjanmaan taidetoimikunta palkitsi Gredmarkin hänen yhteisöllisestä toiminnastaan julkisen taiteen parissa vuonna 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja Ilkka Nyqvist, Kulttuuri- ja kirjastopalvelut, ilkka.nyqvist@vaasa.fi, p. +358400564469

Kuvat

Muraali on kuvataiteilija Jon Gredmarkin käsialaa. Kuva: Ilkka Nyqvist.
Muraali on kuvataiteilija Jon Gredmarkin käsialaa. Kuva: Ilkka Nyqvist.
Lataa
Taiteilija Jon Gredmark ja tuottaja Ilkka Nyqvist. Kuva: Jarno Pellinen.
Taiteilija Jon Gredmark ja tuottaja Ilkka Nyqvist. Kuva: Jarno Pellinen.
Lataa

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye