Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin työllisyystilanne on heikentynyt vuoden takaisesta

Jaa

Helsingin työllisyystilanne on heikentynyt keväästä 2023 alkaen, selviää kaupunginhallituksen elinkeinojaoston saamasta Helsingin työllisyystilanteen katsauksesta. Työllisyystilanteen heikkenemisen taustalla on heikko talouskehitys ja sen myötä merkittävästi vähentynyt työvoiman kysyntä.

Helsingin työttömyysaste oli heinäkuussa 12,5 %, mikä oli 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin samaan aikaan vuotta aiemmin. Helsingissä oli heinäkuussa yhteensä 44 754 työtöntä työnhakijaa. Kokoaikaisesti lomautettuja helsinkiläisiä oli 2 078.

Helsingissä TE-toimistolle ilmoitettiin heinäkuun 2024 aikana yhteensä 5 461 avointa työpaikkaa, mikä on 58,3 % vähemmän kuin vuosi sitten. 

Työttömien määrässä on kuitenkin huomioitava sille tyypillinen voimakas kausivaihtelu. Työttömien määrä on tyypillisesti korkeimmillaan heinäkuussa, johtuen muun muassa kesän alussa valmistuvista opiskelijoista. Samoin työvoiman kysyntä on pienimmillään yleensä kesäisin ja vuodenvaihteessa.

Työttömyys on lisääntynyt Helsingissä hieman valtakunnallista keskiarvoa vähemmän. Valtakunnallisesti työttömiä työnhakijoita oli heinäkuussa 9,8 % edellisvuotta enemmän, kun Helsingissä työttömiä työnhakijoita oli heinäkuussa 8,2 % viime vuotta enemmän.

Kuutoskaupungeista työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut eniten Tampereella (19,5 %), Vantaalla (17,8 %) ja Espoossa (17,1 %). 

Helsinkiläisistä työttömistä työnhakijoista yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuussa 17 275. Pitkäaikaistyöttömien suhteellinen osuus kaikista työttömistä (39 %) on Helsingissä korkea verrattuna muuhun maahan (valtakunnallinen keskiarvo 32 %).

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti merkitä tilannekatsauksen tiedoksi.

Lisäksi elinkeinojaosto päätti jatkaa tontinvarausta Jätkäsaareessa Vastint Hospitality B.V.:lle hotellihankkeen suunnittelua varten. Varaus on voimassa 31.12.2026 saakka. Länsisatamankadulla sijaitsevalle tontille on tarkoituksena toteuttaa Marriot–brändin Residence Inn –konseptin operoima hotelli, johon on alustavasti suunniteltu noin 124 huonetta ja monipuolisia yleisiä tiloja.

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen elinkeinojaoston asiakirjat -sivulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia PL 1,00099 Helsingin kaupunki 09 310 1641 https://www.hel.fi Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus päätti hankesuunnitelmista, kaavamuutoksista ja työllisyyspalveluliikelaitoksen johtokunnasta9.9.2024 19:24:23 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.9. esittää valtuustolle Koskelan ala-asteen, päiväkoti Herttuan sekä Pohjoismaisen yhtenäiskoulun perusparannuksen hyväksymistä sekä Kumpulanmäen kaavaratkaisun hyväksymistä. Kokouksessa päätettiin lisäksi työllisyyspalveluliikelaitoksen johtokunnan jäsenet sekä Koiviston Autolta perittyjen tukien palauttamisesta.

Smaku Helsinki ja muut syksyn ruokatapahtumat kutsuvat maistelumatkalle Helsinkiin3.9.2024 13:15:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläistä ruokakulttuuria esittelevä Syötävä Helsinki -juhlavuosi käynnistyi keväällä yli 130 tapahtuman voimin. Myös syksylle on luvassa runsaasti ruoka- ja juomaelämyksiä, tapahtumia ja messuja. Heti syyskuun alussa ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävä Smaku-ravintolatapahtuma kutsuu tutustumaan paikallisiin makuihin erilaisten maisteluannosten kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye