Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus päätti hankesuunnitelmista, kaavamuutoksista ja työllisyyspalveluliikelaitoksen johtokunnasta

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9.9. esittää valtuustolle Koskelan ala-asteen, päiväkoti Herttuan sekä Pohjoismaisen yhtenäiskoulun perusparannuksen hyväksymistä sekä Kumpulanmäen kaavaratkaisun hyväksymistä. Kokouksessa päätettiin lisäksi työllisyyspalveluliikelaitoksen johtokunnan jäsenet sekä Koiviston Autolta perittyjen tukien palauttamisesta. 

Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Koskelan ala-asteen ja päiväkoti Herttuan perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Koskelan ala-asteen ja päiväkoti Herttuan nykyiset tilat ovat kokonaisuudessaan laajan perusparannuksen tarpeessa.

Kaupunginhallitus esittää myös Pohjoismaisen yhtenäiskoulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Pohjoismaisen yhtenäiskoulun nykyiset tilat Käpylässä osoitteessa Louhentie 3 ovat tekniseltä kunnoltaan ja toiminnoiltaan mittavan perusparannuksen tarpeessa. Tilat ovat myös riittämättömät koulun käyttöön, eivätkä ne kaikilta osin vastaa toiminnallisia tavoitteita.

Hankesuunnitelmat etenevät kaupunginvaltuustoon.

Kumpulanmäen kaavamuutos etenee valtuustoon

Asemakaavan muutos koskee Kumpulanmäellä sijaitsevaa Helsingin yliopiston kampusaluetta sekä puisto- ja katualueita. Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden, toiminnoiltaan monipuolisen asuinalueen rakentamisen Kumpulanmäelle sekä viereisten puistoalueiden kehittämisen. Tavoitteena on rakentaa Kumpulanmäestä vetovoimainen, kestävä, toiminnoiltaan monipuolinen ja elävä kampusalue ja liittää alue osaksi lähiympäristön kehittyvää ja täydentyvää kaupunkirakennetta.

Alueelle on suunniteltu neljä asuinkorttelia, yksi toimitila- ja asuinkortteli, päiväkoti, pysäköintitalo sekä puisto- ja katualuetta.

Kaupunginhallitus nimesi työllisyyspalveluliikelaitoksen johtokunnan

Kaupunginhallitus nimesi perustettavaan työllisyyspalveluliikelaitokseen johtokunnan kaupunginhallituksen toimikaudeksi. Kaupunginhallitus valitsi myös puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä asetti tehtäväänsä työllisyyspalvelutoimikunnan: sen tehtävänä on toimia neuvoa antavana elimenä työllisyyspalveluliikelaitoksen toiminnan käynnistämisen valmistelua varten.

Helsingin kaupungin työllisyyspalveluliikelaitos aloittaa 1.1.2025. Liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia julkisten työvoimapalveluiden tuottamisesta, kaupungin työllisyyden edistämisestä sekä niihin liittyvästä kehittämisestä ja koordinaatiosta ja työikäisten kotoutumista edistävien palveluiden tuottamisesta.

Koiviston Autolta perityt tuet palautukseen

Kaupunginhallitus päätti kumota Euroopan komission päätöksen mukaista valtiontuen takaisinperintää koskevan päätöksensä 11.5.2020. Lisäksi kaupunginhallitus palauttaa Koiviston Auto Helsinki Oy:lle 44 296 738,81 euroa, jotka yhtiöltä perittiin kaupunginhallituksen takaisinperintää koskevan päätöksen nojalla.

Neljä vuotta sitten kaupunginhallitus teki päätöksen periä takaisin kaupungin myöntämän 54 miljoonan euron tuen korkoineen ensisijaisesti silloiselta Helsingin kaupungin Linja-autotoiminta Oy:ltä ja toissijaisesti silloiselta Helsingin Bussiliikenne Oy:ltä (nykyisin Koiviston Auto Helsinki Oy). Päätös tehtiin Euroopan komission päätöksen velvoittamana ja kansallisen lain nojalla. Tämän jälkeen Koiviston Auto Helsinki Oy on maksanut kaupungille takaisin korkoineen yhteensä yli 44 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitukselle esitettävän rahojen palauttamisen taustalla on EU-tuomioistuimen tuore päätös, joka kumoaa EU-komission aiemman päätöksen.

Lisätietoja kaupungin uutisesta 5.9.2024.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Smaku Helsinki ja muut syksyn ruokatapahtumat kutsuvat maistelumatkalle Helsinkiin3.9.2024 13:15:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläistä ruokakulttuuria esittelevä Syötävä Helsinki -juhlavuosi käynnistyi keväällä yli 130 tapahtuman voimin. Myös syksylle on luvassa runsaasti ruoka- ja juomaelämyksiä, tapahtumia ja messuja. Heti syyskuun alussa ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävä Smaku-ravintolatapahtuma kutsuu tutustumaan paikallisiin makuihin erilaisten maisteluannosten kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye