MessukeskusMessukeskus

MaatalousKonemessut rohkaisee kasvuun ja antaa suuntaviivoja

Jaa

Helsingin MaatalousKonemessut tarjoaa torstaista lauantaihin  17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa ohjelmaa kolmessa ohjelmapisteessä. Tänä vuonna messuilla on suomalaisten lisäksi useita kansainvälisiä pääpuhujia, kasvutarinoita ja innovaatiota. Ohjelma luo kuvaa maatalousalan tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista samalla tukien yrittäjien jaksamista ja maatilojen taloudellista kannattavuutta.

MaatalousKonemessut järjestettiin vuonna 2022.
MaatalousKonemessut järjestettiin vuonna 2022.

MaatalousKonemessut tarjoaa paljon ohjelmaa kahdella lavalla. Kasvu-lavan ja Metsälehti-lavan lisäksi messuilla on Innovaatiotori, jossa on ohjelmaa päivittäin. Avajaispäivänä 17.10. klo 10.30 messut avaa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah,  puheenjohtaja Juha Marttila MTK:sta ja toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgriasta. Ennen avajaisia klo 9.30  pitchataan Suomen Messusäätiön Agri-INNO-palkinnosta ja palkinto jaetaan klo 10 jälkeen. Samassa yhteydessä jaetaan Tuottajalle kiitos -stipendi. Koko ohjelma on julkaistu maatalouskonemessut.fi

Tulevaisuuden maatalous


Avajaispäivänä keskustellaan Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppaisen vetämässä paneelissa ruokaketjusta ja siitä missä taskussa ovat kuluttajan tahto ja toisaalta kasvun mahdollisuudet. Iltapäivällä tuodaan keskustelussa esille rakennemuutoksen hallintaa, investointeja ja konekantoja. Tämän paneelin vetää Käytännön Maamaamiehen Pentti Törmä. Kolmannessa paneelissa, jonka vetää Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki, tuodaan esille maataloutta mediassa ja sitä, kenen ääni kuuluu keskusteluissa.

Keynote-puheenvuoron pitää torstaina 17.10.  englanniksi ja ruotsiksi innovaatiojohtaja Crister Stark Väderstad AB:sta. Hän kertoo tulevaisuuden maataloudesta ja minne se on menossa. Toinen pääpuhujista avajaispäivänä on ukrainalainen viljelijä, joka kertoo miten viljely onnistuu Ukrainassa keskellä sotaa.

Kasvua ja tehokkuutta

MaatalousKonemessujen toisena päivänä perjantaina 18.10. on neljä paneelikeskustelua. Koneviestin päätoimittaja Eemeli Linna vetää päivän ensimmäisen keskustelun tulevaisuuden polttoaineista traktoreissa. Kolmen muun paneelin aiheet ovat  maatilan talouden kestävyys, tekoälyn käyttö peltokoneissa ja uuden teknologian mahdollisuudet navetassa.

Kansainvälisen keynote-puheenvuoron pitää Iso-Britanniasta saapuva johtaja ja mikrobiologian tohtori David Davies Silage Solutions Ltd:stä. Hän tulee kertomaan, mikä on nurmirehun laadun arvo. Toisessa pääpuheenvuorossa viljelijä Elina Valkeinen  puhuu uudesta teknologiasta ja sen mahdollisuuksista omalla kasvitilallansa.

Hyvinvointia ja onnistumisia

Lauantaina 19.10. keskitytään mm. Välitä viljelijästä -projektin kautta yrittäjien hyvinvointiin, kuullaan paneeli mitatusti parhaiden maitotilojen onnistumisresepteistä sekä viisi innovaatiota maatalouden kannattavuuteen ja kestävyyteen.

Lauantain 19.10.  keynote-puheenvuorot pitää toimitusjohtaja Alfiya Kayumova Green Growth’sta sekä viljelijä Juha Savela Sastamalasta. Savela on siirtynyt IT-alalta maatalousliiketoimintaa kasvattamaan.

Metsälehti-lavalla ohjelmaa päivittäin

Metsälehti-lavalla kuullaan avajaispäivänä 17.10. Metsälehden päätoimittajan Petri Koskisen vetämä paneeli metsäalan ajankohtaisista markkinanäkymistä. Messuilla saadaan kolmen päivän aikana myös tietoa mm.  metsän omistamisen eri muodoista, luontoarvoista, metsäsertifioinnin hyödyistä ja sukupolvenvaihdosta metsätilalla sekä metsän terveyslannoituksesta, yksityismetsien vapaaehtoisesta suojelusta, metsätuhojen ehkäisystä ja niihin varautumisesta.

Innovaatiotorilla hankkeita ja valmiita tuotteita

Innovaatiotorilla on mukana sekä lupaavia, kaupallistamisen kynnyksellä olevia hankeideoita että jo valmiita tuotteita ja palveluita. Ohjelmassa nostetaan laajasti esiin maaseuturahoituksella kehitettyjen EIP-hankkeiden tuloksia sekä Suomesta että Virosta. Esillä on myös mm.  maatilan energiaälykkyys, sikojen elinaikainen seuranta, pölytyspalveluiden uusi tulo ja lehmien implanttikysymys, missä kehitetään uudenlainen tapa kerätä tietoa lehmien hyvinvoinnista.  Puheenvuoroissa käsitellään lisäksi  kannattavuuden lisäämistä paikkatietoa hyödyntämällä, maatalouden kyberuhkia ja uudispeltojen raivaamista datalla.

Kävelykierrokselle asiantuntijan kanssa

Jokaisena messupäivänä järjestetään kierroksia messuhalleissa erilaisilla teemoilla alan huippuasiantuntijan kanssa. Torstaina 17.10. teemoina ovat Ratkaisuja maan kasvukunnon parantamiseen, Kasvintuotannon uutuuskoneet ja -laitteet sekä Varmuutta viljelykasvien valintoihin. Perjantaina 18.10. Kasvintuotannon pientekniikka ja -teknologia, Kasvinsuojelun uudet tuulet ja Tietojen hyödyntäminen päätöksenteossa kotieläintiloilla. Lauantaina 19.10. Kuivureiden uudet ratkaisua ja ohjausautomatiikka ja Energiaratkaisut käytännössä. Kierrokset kestävät 30-45 minuuttia. 

MaatalousKonemessujen kahden ohjelmalavan ohjelmat  on tuottanut ProAgria yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Mukana on ollut noin 50 tärkeää tahoa ja messujen pääyhteistyökumppanit.

MaatalousKonemessut järjestetään joka toinen syksy parillisina vuosina Helsingissä. Vuorovuosina järjestetään KoneAgria-näyttely Tampereella. Molemmat tapahtumat on suunnattu maa- ja metsätalousalalla työskenteleville alan ammattilaisille.


Suomen Messut järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa.  MaatalousKonemessut 2024 järjestetään 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MaatalousKonemessut on avoinna to-pe 17. – 18.10. klo 9-17, la 19.10. klo 9-16. Helsingin Messukeskuksessa.  Torstaina 17.10. on MTK:n järjestämä FarmAlive klo 17-22 Messukeskuksessa.

Lisätietoja tapahtumasta, ohjelma  ja lippujen myynti: www.maatalouskonemessut.fi

viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com 
liiketoimintapäällikkö Anssi Rajala, puh. 040 843 3936, anssi.rajala@messukeskus.com

 
Osoitelähde: Messukeskus mediarekisteri.  Voit poistua tiedotteiden jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin.

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Messukeskus houkuttelee Helsinkiin lisää tapahtumia ja muuntaa hallit Messukeskus Areenaksi hankkimalla katsomot 5000 henkilölle5.9.2024 15:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin Messukeskus on tehnyt investointipäätöksen uudesta 5000-paikkaisesta areenakatsomosta, joka tuo huomattavaa joustavuutta Messukeskuksen suurimpien hallien käyttöön. Investointi palvelee koko Helsinkiä ja täyttää ammottavan aukon pääkaupunkiseudun kongressi-, yritys- ja urheilutapahtumien sekä muiden vastaavien tapahtumapaikkojen valikoimassa.

Helsingin Messukeskukseen jättimäinen LED-seinä5.9.2024 15:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin Messukeskuksen kokousasiakkaat voivat jatkossa nauttia entistä vaikuttavammista esityksistä huippuluokan kokoustekniikan siivittämänä. Tämän takaa Messukeskukseen avattu uusi LED-seinä. Suomen suurin kokoustilassa toimiva LED-kokonaisuus on 23 metriä leveä ja pinta-alaltaan yli 100 neliötä. Uudistus monipuolistaa merkittävästi Messukeskuksen suurimman seminaarisalin teknisiä käyttömahdollisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye