YTK

Ainutlaatuinen YTK Tutor auttaa opparit ja gradut valmiiksi

Jaa

YTK Työelämä on julkaissut täysin uudenlaisen verkkovalmennuksen, joka tarjoaa opiskelijoille konkreettista apua opinnäytetyön tai gradun valmiiksi saattamiseen. Yhteistyössä opiskelijoiden ja alan asiantuntijoiden kanssa kehitetystä YTK Tutorista opiskelija saa apua motivaatioon, aiheen valintaan, kirjoittamiseen ja tekemisen jumeihin. Tutorissa opiskelijat voivat myös saada vertaistukea ja palautetta.

”Haluamme auttaa nuoria olemaan valmiimpia työelämään. Kysyimme heiltä, millainen apu olisi oikeasti tarpeen ja hyödyksi. Opiskelijoiden vastauksissa tuen tarve opinnäytetyön tai gradun tekemiseen nousi selvästi yli muiden, joten lähdimme kehittämään asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kanssa tähän kysyntään YTK Tutorista ratkaisua – ainoata laatuaan. Vastaavaa palvelua opiskelijoille ei tietääksemme ole saatavilla muualla”, kertoo YTK Työelämän johtaja Ilona Kangas.

Erityisesti lopputyön aiheen valinta, motivaation ylläpitäminen ja työn aikatauluttaminen tuottavat opiskelijoiden ja asiantuntijoiden mukaan opinnäytetyön ja gradun tekijöille päänvaivaa. YTK Tutor tarjoaa täsmäapua näihin.

YTK Tutorin sisällöt on tuotettu yhteistyössä kokeneiden kirjoittamisen ja psykologian asiantuntijoiden kanssa. Kimmo Svinhufvud on filosofian tohtori, dosentti ja työnohjaaja, joka toimii äidinkielen yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa. Hän on kirjoittanut esimerkiksi suositun Gradutakuu-kirjan. Simo Ahonen on puolestaan psykologian maisteri, neuropsykiatrinen valmentaja, opintopsykologi ja Opinnäyte jumissa -kirjan tekijä.

Toista yhtä kokonaisvaltaista palvelua ei ole

”Korkeakoulut tarjoavat virallista ohjausta ja tutkimusmenetelmäkurssit kuuluvat opetussuunnitelmiin, kuten myös tieteellinen kirjoittaminen. Lisäksi saattaa olla erikseen ryhmiä tai ohjausta tueksi hankalampiin tilanteisiin”, kuvailee Simo Ahonen.

YTK Tutorin kaltaista palvelua, joka kokoaa yhteen käytännölliset ohjeet ja huomioi myös emotionaaliset haasteet, ei kuitenkaan ole. Myös vertaistuki ja palaute ovat tärkeässä roolissa.

”Verkkovalmennuksessa pureudutaan muun muassa palautteen hyödyntämiseen. Heti ei tarvitse olla hyvä, mutta palautteen avulla voi oppia paljon uutta, kun sitä osaa hyödyntää tehokkaasti”, kannustaa Kimmo Svinhufvud.

Verkkovalmennus on maksuton kaikille YTK Työelämän opiskelijajäsenille. Opiskelijajäsenyys maksaa vain 12 euroa/vuosi, joten kyseessä on erittäin merkittävä etu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK Työttömyyskassan jäsenet voivat halutessaan liittyä myös YTK Työelämä ry:hyn. YTK Työelämä ry on Suomen suurimpia yhdistyksiä yli 250 000 jäsenellään. YTK Työelämä tarjoaa jäsenilleen muun muassa Lakikaverin työsuhteen pulmatilanteisiin, vakuutuksia työhön ja vapaa-aikaan sekä tukea työnhakuun ja työkaluja osaamisen kehittämiseen. https://www.ytkpalvelut.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye