SDP EDUSKUNTA

Eduskunnan startup-ryhmä: Tarvitsemme kaikkia samaan pöytään vauhdittamaan Suomen talouskasvua

Jaa

Suomen startup-yhteisö avasi (STT 3.9.2024) keskustelun parlamentaarisen työryhmän perustamisesta Suomen tulevaisuuden kannalta keskeisten ratkaisujen löytämiseksi poliitikkojen ja yritysmaailman yhteistyöllä.

Allekirjoitamme tavoitteen ja pidämme avausta tervetulleena. Tärkeintä on keskittyä kasvun ajamiseen, jotta Suomi voi paremmin. Rohkeat uudet ratkaisut sekä talouskasvu ovat ainoita realistisia tapoja pysäyttää julkisen talouden velkaantuminen. Tarvitsemme konkreettisia ratkaisuja osaajapulan ratkaisemiseksi ja kasvun esteiden poistamiseksi.

Myös pääministeri Orpo on alleviivannut talouskasvun merkitystä ja laajaa valmistelua kasvua vauhdittavista toimista. Eduskunnan startup-ryhmässä on iso edustus erilaisista taustoista tulevia kansanedustajia jokaisesta eduskuntapuolueesta. Parlamentaarinen työryhmä on kannatettava idea, mutta myös epävirallista työskentelyä tulisi hyödyntää täydessä potentiaalissaan uusien keinojen löytämiseksi.

Talouskasvun vauhdittamiseksi poliittisia toimenpiteitä tulisi tarkastella horisontaalisesti samalla ottaen huomioon suuret yhteiskunnalliset murrokset. Jotta poliitikot voivat ymmärtää paremmin yritysmaailmaa, on sekä poliitikot että yrittäjät saatava saman pöydän ääreen. Työn on oltava tavoitteellista ja tuotettava aitoja ehdotuksia kasvun vauhdittamiseksi. Parlamentaarisesti sovitut historialliset 280 miljoonan euron TKI-panostukset sekä T&K-rahoituksen monivuotisen suunnitelman tavoitteet antavat oikeat suuntaviivat.

Suomella ei ole enää aikaa odottaa. Näemme yhteistyön asiassa olevan Suomen tulevaisuuden kannalta keskeistä. Haluamme tehdä työtä yritysmaailman kanssa kasvun edistämiseksi ja vuoropuhelun lisäämiseksi. Suomi tarvitsee rohkeita avauksia talouskasvun vauhdittamiseksi, jonka eteen olemme valmiita työskentelemään puoluerajat ylittäen.

Eduskunnan startup-ryhmän puolesta,

ed. Nasima Razmyar, pj (sd)

ed. Noora Fagerström, vpj (kok)

ed. Markku Siponen, vpj (kesk).

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mika Karin ryhmäpuhe ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta10.9.2024 14:23:51 EEST | Tiedote

Arvoisa puhemies! Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko päivitetään perinteisesti kerran vaalikaudessa. Tämä on ollut tarpeellinen ja hyväksi havaittu tapa muodostaa hallituksen ja opposition yhteinen tilannekuva. Se on tärkeä osa ulko- ja turvallisuuspoliittista työskentelyä, jossa myös me opposition edustajat olemme päässeet parlamentaarisessa seurantaryhmässä tuomaan näkemyksiämme esiin. Seuraavaksi eduskunnassa tämä työ tulee valiokuntakäsittelyissä jatkumaan. Suomalaisen parlamentarismin hieno piirre on, että ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa on historiallisesti tehty yhdessä yli hallitus-oppositiorajojen toisiamme kuunnellen. Tämä on ollut pienelle kansakunnalle välttämätöntä. Aika, jota elämme, entisestään korostaa tämän perinteen jatkumisen tärkeyttä. Yleinen turvallisuuspoliittinen tilanne on ollut viime vuosina kovassa muutoksessa. Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan meille lähemmäs kuin vuosikymmeniin. Se on herättänyt my

SDP:n Saku Nikkanen: Ministeriön esitys on täystyrmäys Salon sairaalalle ja seudun asukkaille7.9.2024 07:13:00 EEST | Tiedote

Suomen hallitus pyrkii sairaalaverkkouudistuksellaan hillitsemään Hyvinvointialueiden kustannusten nousua leikkaamalla aluesairaalojen toimintoja. Salon seudun ympärivuorokautinen leikkaussalivalmius on lakkaamassa 1.10.2025. Päätös tulee vaikuttamaan koko Varsinais-Suomen alueeseen heikentämällä jatkossa koko Varsinais-Suomen Hyvinvointialueen eli Varhan toimintaedellytyksiä. Valitettavasti niin Varhan, kuin Salon kaupungin näkemyksetkin ovat kaikuneet ministeriössä täysin kuuroille korville. Tämä on tyrmäävä esitys Salon sairaalalle ja seudun asukkaille, salolaisten on noustava vastustamaan tätä yhdessä ja päätös on peruttava, toteaa Saku Nikkanen.

SDP:n Ojala-Niemelä: Ministeri Juuso romutti Lapin hyvinvointialueen suunnitelmat6.9.2024 14:45:16 EEST | Tiedote

– Ministeri Juuson tekemä ratkaisu aiheuttaa monia muutoksia Lapin hyvinvointialueen suunnitelmiin ja Länsi-Pohjan yöpäivystykseen. Lapin hyvinvointialue on rakentanut määrätietoisesti yhden sairaalan mallia, jolla on kaksi toimipistettä: Rovaniemellä ja Kemissä. Tässä mallissa toimenpiteisiin olisi ollut yksi jono, ja leikkaus olisi suoritettu kulloinkin siinä toimipisteessä, jossa olisi ollut kapasiteettia ja johon asiakas olisi päässyt nopeimmin. Nyt tehdyllä ratkaisulla ministeri Juuso keskittää raskaan kirurgian leikkaukset Rovaniemelle. Kemissä voi jatkossa 1.10.2026 alkaen suorittaa vain päiväkirurgiaa ja lyhytjälkihoitoista kirurgiaa. Tämä edellyttää Rovaniemen päässä uusia investointeja 30-paikkaiseen vuodeosastoon ja kahteen leikkaussaliin, kun puolestaan Kemiin jää tyhjää kapasiteettia, mikä on järjenvastaista Ojala-Niemelä toteaa. – Kemin sairaalassa voi pitää ympärivuorokautista päivystystä tai erikoissairaanhoidon rajattua päivystystä joltain erikoisalalta, mutta ei monie

Anna-Kristiina Mikkonen ja Hanna Kosonen: Lisää rajoituksia Savonlinnan sairaalan toimintoihin6.9.2024 14:13:19 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso piti virkakuntineen tiedotustilaisuuden hallituksen tekemistä sairaalaverkkopäätöksistä. Hallitus on hieman perääntynyt lausunnoilla olleesta esityksestä, jossa päivystyksiä oltiin sulkemassa Kouvolan, Varkauden, Iisalmen, Raahen, Salon, Valkeakosken ja Oulaisten sairaaloissa ja Kemin sekä Savonlinnan sairaaloissa erikoissairaanhoidon ympärivuorokautista toimintaa ja päivystystä oltiin supistamassa perusterveydenhuollon päivystyksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye