Consti Oyj

Laakson yhteissairaalan talotekniikkaurakka etenee eteläiseen osaan

Jaa

Consti Talotekniikka Oy on allekirjoittanut Laakson yhteissairaalan päärakennuksen eteläistä osaa koskevan tilauksen.

Laakson yhteissairaala
Laakson yhteissairaala Laakson LATU

Talotekniikka-alaurakka-allianssissa on mukana kolme toimijaa, ja Consti vastaa yhtenä hankkeen talotekniikkakumppanina osaltaan LVI-, sprinkleri-, automaatio- ja sähkötöistä.

Laakson yhteissairaala -hanke jakautuu useisiin osaprojekteihin. Päärakennuksen pohjoista osaa koskevan osaprojektin toteutusvaihe käynnistyi joulukuussa 2023. Eteläisen osan rakentaminen alkoi syyskuussa 2024, jolloin myös talotekniikkatyöt käynnistyivät. Nyt tehtyä sopimusta koskevaan osaprojektiin kuuluva eteläinen osa on kooltaan 40 000 bruttoneliömetriä. Constin osuus siihen liittyvästä talotekniikka-alaurakasta on noin 20 miljoonaa euroa.

Koko päärakennuksen laajuus on noin 95 000 bruttoneliömetriä, ja sen on määrä valmistua vuoden 2027 aikana.

Tilaus kirjataan Constin vuoden 2024 kolmannen kvartaalin tilauskantaan.

Ohkolan rakentaminen käynnistynyt

Osana Laakson yhteissairaala -hanketta Mäntsälän Ohkolaan rakennetaan uusi oikeuspsykiatrian sairaalarakennus. Rakentaminen alkoi kesällä 2024, ja sen on suunniteltu valmistuvan keväällä 2026. Consti toteuttaa hankkeen sähkö- ja automaatiotyöt, joiden arvo on noin 5 miljoonaa euroa.

Yksikerroksinen uudisrakennus sijoittuu nykyisen sairaalarakennuksen viereen ja on laajuudeltaan noin 8000 bruttoneliömetriä. Rakennukseen tulee 56 potilaspaikkaa ja Ohkolan sairaalan nykyistä toimintaa. Sairaalan siipirakennuksiin sijoitetaan potilasosastot, ja siipiä yhdistävään osaan rakennetaan hoitoa tukevia tiloja, kuten terapiahuoneita, neuvottelutiloja, tapaamis- ja vierailutiloja sekä kuntosali. Lisäksi rakennuksessa on sairaalan pääsisäänkäyntiaula, palvelukeittiö ja henkilöstöravintola.

Ohkolan sairaalarakennusta koskeva talotekniikka-alaurakan tilaus allekirjoitettiin kesäkuussa 2024, ja se on kirjattu Constin toisen kvartaalin tilauskantaan.

Esivalmistuksella parempaa tuottavuutta

Tehokkuutta ja laatua työmaaprosesseihin lisää esivalmistus, jota Consti hyödyntää myös Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikkaurakoissa. Constin tuotantotiloissa Espoon Juvanmalmilla valmistetaan talotekniikan osia ja komponentteja tarkasti mitoitettuina ja tarvittavin osin varusteltuina. Oikean mittaiset ja valmiiksi kootut kappaleet voidaan asentaa suoraan paikoilleen ilman tarvetta leikata tai yhdistää niitä työmaalla.

Esivalmistus parantaa työn tehokkuutta useassa työvaiheessa. Se vähentää merkittävästi työmaan varastointitarpeita, minimoi asennusvaiheen materiaalihukan ja nopeuttaa projektin etenemistä. Lisäksi esivalmistus parantaa asennuslaadun tasaisuutta, mikä osaltaan varmistaa hankkeen korkean laatutason.

null
Consti

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen Laakson yhteissairaala -hankkeessa. Hanke toteutetaan allianssimallilla. Sairaalakokonaisuus valmistuu vuonna 2030.

Hankkeen allianssin muodostavat HUSin ja Helsingin kaupungin muodostama kiinteistöosakeyhtiö, SRV ja hankkeen suunnittelijat. Lisäksi allianssi on muodostanut alaurakka-allianssit hankkeen infratoimijoiden ja talotekniikkatoimijoiden kanssa. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laakson yhteissairaala
Laakson yhteissairaala
Laakson LATU
Lataa
Consti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Consti tarjoaa kattavasti korjausrakentamisen ja talotekniikan sekä valikoidusti uudisrakentamisen palveluita taloyhtiöille, yrityksille ja sijoittajille sekä julkiselle sektorille Suomen kasvukeskuksissa.

Yhtiöllä on neljä toimialaa: Taloyhtiöt, Yritykset, Julkiset ja Talotekniikka. Vuonna 2023 Consti-konsernin liikevaihto oli 320,6 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Consti Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Consti Oyj

Hekan asunnot Tapanilassa saavat modernin ja viihtyisän ilmeen3.6.2024 14:02:46 EEST | Tiedote

Consti aloittaa Helsingin Tapanilassa, osoitteessa Saniaistie 3 merkittävän peruskorjausprojektin. Seitsemän vuonna 1979 valmistunutta asuinrakennusta kunnostetaan perusteellisesti. Peruskorjaus toteutetaan kokonaisurakkana, ja sen odotetaan kestävän kesäkuusta 2024 maaliskuuhun 2026. Urakan arvo on noin 15,6 miljoonaa euroa. Tilaajana toimii Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka), Helsingin kaupungin asuntotuotanto (ATT).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye