A-Insinöörit Oy

A-Insinöörit kiertotalouden green dealin ensimmäisiä sitoutujia – ”Jokainen konsultti osaksi kiertotalouden ratkaisua”

Jaa

Kiertotalouden green dealiin mukaan lähtevät toimijat ovat asettaneet vaikuttavia tavoitteita ja sitoutuneet toimiin, jotka edistävät vähähiilistä kiertotaloutta. A-Insinöörit on sitoutunut luonnonvarojen käyttöä vähentävään strategiseen sopimukseen yhtenä ensimmäisistä suomalaisista yrityksistä.

A-Insinöörit on sitoutunut green deal -sopimukseen ja julkistanut sitoumuksen kestävän kiertotalouden edistämiseksi yhdessä kuuden muun suomalaisen organisaation kanssa.
A-Insinöörit on sitoutunut green deal -sopimukseen ja julkistanut sitoumuksen kestävän kiertotalouden edistämiseksi yhdessä kuuden muun suomalaisen organisaation kanssa.

Kiertotalouden green deal on yritysten, kuntien, maakuntien, järjestöjen ja valtion vapaaehtoisuuteen perustuva strateginen sitoumus, jolla edistetään resurssitehokuutta ja muutosta kohti kestävää taloutta vuoteen 2035 mennessä.

Rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit on sitoutunut green deal -sopimukseen ja julkistanut sitoumuksen kestävän kiertotalouden edistämiseksi yhdessä kuuden muun suomalaisen organisaation kanssa. Sopimusta koordinoi ympäristöministeriö.

Suomi kuluttaa muihin EU-maihin nähden eniten materiaaleja henkeä kohden laskettuna, ja olemme kiertotalousasteen ja resurssien tuottavuuden osalta takamatkalla, selviää green deal -työn tilanneanalyysista.

Kiertotalouden green dealissa A-Insinöörit sitoutuu tuomaan työssään aktiivisesti tarjolle keinoja, joilla vähennetään luonnonvarojen käyttöä rakentamisessa.

– Meillä työskentelee yli 1 300 asiantuntijaa, jotka ovat avainasemassa siinä, miten kiertotalous toteutuu kiinteistö-, teollisuus- ja infrahankkeissa. Tärkeää on, että kiertotalouteen erikoistuneiden konsulttien lisäksi jokainen asiantuntija teknisestä suunnittelijasta arkkitehtiin on omassa perusroolissaan asiakkaillemme kestävän rakennetun ympäristön asiantuntija, vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Liisa Jäätvuori A-Insinööreistä sanoo.

Kiertotalouden green dealin taustalla on ainutlaatuinen tiedepohjainen valmistelu, jossa tutkimuslaitokset ovat tunnistaneet kiertotaloussiirtymän kannalta vaikuttavimmat toimet ja tavoitteet luonnonvarojen käytön vähentämiseksi ja tehostamiseksi. A-Insinöörit on osallistunut aktiivisesti valmistelutyöhön. Rakennetussa ympäristössä moni suunnitelma voidaan toteuttaa vähemmillä luonnonvaroilla ja pienemmillä ympäristöhaitoilla.

– Mittaamme ainoana suunnittelu- ja konsulttitoimistona Suomessa järjestelmällisesti asiantuntijoidemme myönteistä ympäristövaikutusta. Todennamme Kiertotalouden green deal -sitoumuksemme toteutumista tällä ympäristökädenjälkimittarilla. Dokumentoimme asiakashankkeiden kestävää kehitystä edistävät toimenpiteet ja oman roolimme niiden toteutumisessa, Jäätvuori kertoo.

Green dealiin sitoutujat saavat tukea, tietoa ja sparrausta sekä vuoropuhelusta ministeriöiden kanssa että perustettavilta ”kotipesiltä”. Mukana yritysten tukena on myös Green Building Council Finland.

Yhteyshenkilöt

Liisa Jäätvuori, vastuullisuus- ja kehitysjohtaja, A-Insinöörit
Puh. 044 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

Kuvat

Vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Liisa Jäätvuori, A-Insinöörit
Vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Liisa Jäätvuori, A-Insinöörit
Lataa
Vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Liisa Jäätvuori, A-Insinöörit
Vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Liisa Jäätvuori, A-Insinöörit
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

A-Insinöörit (AINS Group) on suomalainen, ennakkoluuloton kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo. Luomme yhdessä parasta rakennettua ympäristöä ja haastamme koko alaa uudistumaan kestävästi. 1 300 hengen asiantuntijayhteisömme tarjoaa talo-, teollisuus- ja infrahankkeisiin kaikki suunnittelu- ja projektijohtopalvelut kuudella liiketoiminta-alueella: rakennuttaminen, arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, korjaussuunnittelu, teollisuus- ja talotekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu. Toimimme 19 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti.

A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa. www.ains.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta A-Insinöörit Oy

Porkkalan Kallbådanin majakan peruskorjaus valmistui – kulttuurihistoriallisesti tärkeä rakennus muovautui matkailukäyttöön10.7.2024 09:55:25 EEST | Tiedote

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän Kallbådanin majakan mittava peruskorjaus Porkkalan edustalla saatiin päätökseen kesäkuun lopussa. Majakan vuokrannut yrittäjä Veikka Gustafsson järjestää majakalle nyt harvinaislaatuisia vierailuita. A-Insinöörit vastasi Väyläviraston korjaushankkeessa majakan korjaussuunnittelusta ja laadunvalvonnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye